Poftă de gol în primul test al verii

Echipa noastră de fotbal s-a impus cu 9-1 în amicalul desfășurat în această seară, pe terenul formației de Liga a IV-a Progresul Ciacova. A fost primul meci de pregătire din cele 10 pe care le vom disputa până la startul campionatului ligii secunde.

Alb-verzii au început în forță, iar după o ocazie mare irosită de Sofran, din centrarea lui Ghinescu, au început să apară și golurile la poarta celor din Ciacova. În prima repriză, au scuturat plasa Ghinescu (5), Amariei (17), Sofran (24), Zaluschi (29) și Balazs Buza, un mijlocaș central în vârstă de 18 ani, sosit în probe de la FK Csikszereda. În partea secundă, după o perioadă de acalmie, golurile au început să „curgă” din nou. Tonul l-a dat Andrei Olaru, în minutul 75, cu un șut superb de la 30 de metri, în vinclul porții gazdelor. Progresul a redus din diferență cinci minute mai târziu, prin Iorgovan, însă echipa noastră nu își spusese ultimul cuvânt. Juniorul David Jorz a punctat în minutul 83, iar ucraineanul Mikhailo Plokhotnyuk a semnat o „dublă” în minutele 85 și 89, la prima sa apariție în tricoul alb-verde.

În lotul utilizat astăzi, au figurat mai mulți jucători aflați în teste: Darius Balazs (18 ani) – fundaș strânga – Gloria Cermei, Vlad Băluțoiu (18 ani) – fundaș central – LPS Banatu, Narcis Plută (22 ani) – fundaș central – CSM Deva și Balazs Buza (18 ani) – mijlocaș central – FK Csikszereda. Lor li s-au adăugat doi dintre tinerii din echipa U17 a clubului nostru, David Jorz (fundaș stânga) și Răzvan Neag (mijlocaș central).

Repriza I: P. Toroc (30, Trifon) – Balazs, Băluțoiu, Zurbagiu (cpt.), Amariei – Martinov, Salhi (30, Buza) – Sofran, A. Toroc, Ghinescu – Zaluschi

Repriza a II-a: Trifon (60, Ciui) – Moțiu, Gîsă, Plută, Jorz – Tănase (cpt.), Neag – Tismonar, Olaru (70, Buza), Mancaș – Plokhotnyuk

„Am avut poftă de a juca fotbal, după o vacanță lungă. S-a văzut clar lucrul acesta. În plus, prin faptul că jucăm amicale foarte puternice în următoarea săptămână, am cerut încă de la primul meci organizare pe parte defensivă, poziționare și faze fixe. Nu făceam acest lucru de obicei în primele amicale, dar cum spuneam, întâlnim echipe puternice și ne-am dorit de pe acum să arătăm ca o echipă foarte bine organizată. Cred că, în mare parte, am reușit acest lucru în meciul de azi”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan, după jocul de la Ciacova.

Dintre jucătorii sosiți în probe, Cosmin Stan se va opri doar asupra fundașului Vlad Băluțoiu, provenit de la grupa pregătită de Ovidiu Vâlceanu la LPS Banatul: „E un copil foarte talentat și care cred că merită să facă pasul la seniori la o echipă de Liga a II-a. Ceilalți sunt cu toții copii buni, talentați, dar care au încă nevoie de jocuri în picioare pentru a ajunge la nivelul ligii a doua. Momentan, poate au nevoie de meciuri în Liga a III-a. Sunt copii interesanți, rămân în baza noastră de date și, în orice moment, dacă joacă bine, se pot întoarce la Dumbrăvița”.

Noutăți în lotul echipei ar putea apărea și până vineri, când începe cantonamentul, a mai spus antrenorul Cosmin Stan: „Cum am spus din prima zi, suntem în discuții cu mai mulți jucători. Suntem în căutarea a încă unui jucător de atac și mai căutăm doi fundași centrali. Desigur, și juniori născuți în 2005. Dinspre UTA, așteptăm la finalul acestei săptămâni un răspuns”.

Echipa noastră începe vineri stagiul centralizat cu un amical extrem de puternic, în compania fostei campioane a României, CFR Cluj. Meciul va avea loc vineri 30 iunie, de la ora 17.00, pe stadionul „Tineretului” din Brașov. După meci, alb-verzii vor merge la Sântămăria-Orlea, unde vor rămâne cantonați până pe 8 iulie.