Prestație consistentă, în plin cantonament

Echipa noastră de fotbal s-a impus cu 2-0 în cel de-al treilea test al iernii, susținut astăzi, în compania formației de Liga a III-a Șoimii Lipova. Alb-verzii au controlat ostilitățile pe terenul de la Pișchia și a punctat câte o dată pe repriză prin doi dintre nou-veniții din această iarnă.

Jocul a început alert, iar în minutul 3, Curea a rămas față în față cu portarul Buta, dar goalkeeperul Șoimilor l-a ghicit pe tânărul nostru mijlocaș și a respins în corner. Din lovitura de colț rezultată și executată de Ghinescu, de pe dreapta, Salhi a prelungit cu capul din centrul careului spre bara a doua, iar Alexandru Piftor a împins balonul în plasă. Până la pauză, Curea și Simon și-au mai trecut în cont ocazii importante, echipa noastră dominând teritorial în formula de început.

După pauză, prima șansă mare de 2-0 a fost ratată de Piftor, care a scăpat din nou singur cu portarul Lipovei, a strecurat mingea pe lângă acesta, dar fundașul Petruț a respins din fața liniei porții. Din minutul 60, echipa noastră a evoluat într-o garnitură complet schimbată, dar datele problemei au rămas aceleași. S-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 70, tot în urma unei lovituri de colț: Călin Toma a centrat de pe dreapta, iar de la opt metri, Abdoulaye Niakate s-a înălțat și a trimis cu capul, în dreapta portarului Poiană.

Una dintre cele mai importante șanse ale Lipovei s-a consemnat în minutul 76. Niakate a comis un henț la 18 metri de propria poartă, iar Petrișor Jichici a trimis puțin pe lângă vinclu, din lovitura liberă rezultată. În minutul 86, Luca Bodri a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului, dar în baza înțelegerii dintre cele două echipe, Martinov a reintrat în teren. La ultima fază, se putea face chiar 3-0, la o fază la care Capătă l-a depășit pe portar, dar a trimis din unghi pe lângă poarta rămasă liberă.

S-a încheiat 2-0, iar echipa noastră își trece în cont a treia victorie din tot atâtea teste disputate în această iarnă. Următorul amical e programat la ieșirea din cantonament. Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11.45, vom juca la Zăbrani în compania unei alte fruntașe din Liga a III-a, FC Bihor.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă. Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Curea, Zaluschi, Salhi, Ghinescu – Martinov, Simon, Piftor. Au mai intrat R. Mikloș – Amariei, Bura-Koț, Niakate, C. Toma, Tismonar, Tănase, Grancea, T. Bodri, Capătă, L. Bodri

Șoimii Lipova (antrenor Adrian Abrudean): Buta – Cristiu, Sabău, Giosu, Pamfile – Gavrilă, D. Pop I, D. Pop II, Grigoriu – Popovici, A. Rusu. Au mai intrat Poiană – Clej, Petruț, A. Popa, Naghi, Susan, Jichici, D. Rusu, Modan, Enciu

Concluziile antrenorului

„A fost primul meci pe iarbă natural, acesta e aspectul cel mai important. Mulțumim celor de la Pișchia, pentru că ne-au lăsat să jucăm aici. Chiar dacă suntem foarte încărcați după antrenamentele din ultima perioadă, am avut și azi poftă de fotbal. E o concurență foarte bună în lot și probabil că se vede foarte bine acest lucru. Poate de aici vine și pofta de joc a jucătorilor, își dau seama că e o concurență foarte mare pe posturi și fiecare încearcă să își câștige locul de titular. E foarte important acest lucru, chiar mă bucură! Un meci bun, cu o echipă puternică. E drept, pe vremea aceasta e greu să găsești un teren care să fie «biliard». Terenul a fost denivelat, ne-a fost destul de greu să construim, dar chiar și așa am construit nesperat de bine. Am reușit foarte multe pase în jumătatea adversă de teren, am ținut foarte bine de minge și ne-am creat alte câteva situații de a marca, pe lângă cele două goluri. Nu știu dacă adversarul a avut o ocazie clară, în afara loviturii libere a lui Jichici. Au fost câteva mingi aruncate în față, la care a ieșit foarte bine Trifon. Una peste alta, un meci în care ne-am atins toate obiectivele. Am avut unele obiective tactice, pe care nu le pot dezvălui, legate de sistemul de joc pe care l-am utilizat, pentru că și cei noi trebuie să se obișnuiască cu ambele sisteme pe care le abordăm noi. Cred că suntem mai buni decât am fost în toamnă, cu venirile celor cinci jucători pe care i-am adus. Avem un joc mai consistent decât în toamnă”.

„Piftor e la al treilea meci și al cincilea gol. Apare la gol, era chiar jucătorul de care aveam nevoie, încă un mijlocaș care să apară, pe lângă atacanți, în preajma porții, ca un element surpriză. Piftor e exact stilul acesta de jucător. Mă bucur că s-a integrat repede și bine și că și-a pus amprenta pe jocul nostru încă de la primul amical. Despre Niakate, spuneam până acum că se acomodează mai greu, dar după ce am văzut astăzi aș putea spune că și el se acomodează tot mai bine cu noi, cu jocul nostru și începe să învețe tot mai bine limba română”.

„Cum decurge cantonamentul? Suntem înjurați în fiecare zi de jucători. Mai ales preparatorul fizic Albert… Eu nu sunt chiar atât de înjurat în perioada asta. Lăsând gluma la o parte, tragem din greu, sunt multe antrenamente fizice în perioada aceasta, multe alergări și sesiuni la sala de forță și mai puțin lucru cu mingea. E perioada specifică și ce a fost mai greu a trecut”.