Primul eşec din perioada de pregătire

Echipa noastră a susţinut astăzi un nou test din perioada precompetițională, la Lugoj, cu CSC Ghiroda. Fosta noastră adversară din Liga a III-a s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Cosmin Mancaș, în minutul 21.

Băieții noștri au controlat cu autoritate jocul de astăzi, dar nu au reușit să găsească drumul spre gol. În prima repriză, Tismonar, Simon și Pașcalău au avut ocazii bune, iar în partea secundă nou-venitul Bryneus a ratat de două ori din situații unu la unu cu portarul advers.

Cel în cauză, Oliver Bryneus, este un mijlocaș lateral suedez, în vârstă de 23 de ani. Crescut la academia clubului Halmstadt, el a evoluat în ultimii ani în Statele Unite, în campionatul universitar.

Au absentat de la jocul de astăzi Blickling (cu probleme stomacale), R. Mikloș și Olaru (menajați), Paulevici (care va reveni pe teren peste o lună și jumătate) și D. Popa (accidentat la antrenamentul de ieri).

Iată formula utilizată de antrenorul Cosmin Stan în jocul de astăzi: Trifon (46, Ciui) – Bura-Koț (60, Ilan), Zurbagiu (60, Bain), A. Sabău (75, S. Sabău) – Tismonar (60, Amariei), Ungureanu (60, Curea), Tănase (60, T. Bodri), C. Toma (60, Grancea), L. Bodri (60, Ghinescu) – Simon (60, Bryneus), Pașcalău (60, Grigoriu)

Declarații Cosmin Stan

Despre meci…
„Paradoxal, cel mai bun meci al nostru de până acum, ca mișcare, așezare, poziționare și dorință, a rezultat într-o înfrângere. Cred că e un eșec binevenit în momentul de față, ne arată exact unde suntem acum. Din păcate, facem greșeli individuale de nivel inferior, pe care obligatoriu trebuie să le eliminăm. Nu e un clișeu ceea ce zic, pentru că sunt mulți antrenori care vorbesc despre greșelile individuale. Noi chiar trebuie să lucrăm foarte mult și să eliminăm aceste erori, care ne arată că suntem încă de nivel inferior. În momentul în care vom rezolva aceste probleme, cred că vom arăta ca o echipă de Liga a II-a. Am terminat partea de pregătire fizică, de ieri am început să lucrăm cu mingea și tactic. Cred că în următoarele 10 zile o să arătăm tot mai bine și o să fim tot mai proaspeți pentru începutul campionatului. Așa am gândit pregătirea, ca în prima etapă, în ceea ce privește prospețimea să fim la un nivel acceptabil”.

Despre Oliver Bryneus…
„Mi-a lăsat o impresie bună. L-am văzut încă de miercuri la lucru. Se vede că nu are o pregătire în spate, dar e un jucător de calitate, care atacă tot timpul poarta”.

Despre lotul format în această vară…
„Stăm foarte bine, din punctul meu de vedere. E drept, ne-au plecat doi mijlocași centrali, Schinteie și Martinov, ambii titulari în sezonul trecut. Am stat mult după ei, am crezut că vor rămâne și am pierdut câțiva jucători pe care îi puteam lua atunci. Poate ne mai trebuia un mijlocaș central box-to-box. Mai avem nevoie de un junior de vârstă mică, născut în 2004 sau 2005. În rest, stăm bine, am încercat să facem un lot competitiv, un lot în care să nu se cunoască când lipsește un jucător. Toți trebuie să fie la același nivel și cred că așa stăm în momentul de față la nivelul lotului”.