Primul test cu o divizionară secundă

Echipa noastră de fotbal se pregătește de un prim test puternic din perioada precompetițională. Mâine, de la ora 13.00, vom întâlni o viitoare adversară din campionat, Unirea Dej. Partida va avea loc pe terenul formației ardelene, Stadionul Municipal din localitate. Echipa noastră va pleca spre județul Cluj cu autocarul, în dimineața jocului, la ora 7.00, de la stadionul din Dumbrăvița.

„E primul amical cu o echipă de seniori. Unirea Dej e o formație de același nivel cu noi, deci ne propunem să vedem la ce nivel am ajuns. E o perioadă încărcată, suntem undeva la jumătatea pregătirii fizice, astfel că vom urmări efortul depus de băieți la acest joc”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Unirea Dej se află în fața celui de-al doilea sezon petrecut în Liga a II-a. Formația clujeană a promovat în vara anului trecut, iar în sezonul 2021/2022 a fost una dintre surprizele întrecerii, clasându-se pe locul 9 după sezonul regular și pe locul 2 în Grupa B din play-out. Mai mult, Unirea a avut al treilea punctaj final dintre echipele participante în play-out, 43 de puncte, depășită doar de FK Csikszereda (48) și FC Buzău (44). Echipa din Dej e pregătită de Dragoș Militaru, cel care a fost, în sezonul trecut, cel mai tânăr antrenor din primele două ligi ale fotbalului românesc, fiind născut la 2 mai 1990.

La nivel de lot, nu au mai survenit modificări, ultimii sosiți fiind Alexandru Sabău și Petre Simon, despre care clubul nostru a mai comunicat în această săptămână. Abordăm jocul în formulă completă, după ce, în această săptămână, au revenit la antrenamente doi dintre oamenii de bază din sezonul trecut, Costel Zurbagiu și Răzvan Ghinescu, învoiți în primele zile de pregătire.

Săptămâna viitoare, echipa noastră are programate două meciuri de verificare. Pentru ziua de miercuri, 20 iulie, a fost confirmat un test cu Unirea Sânnicolau Mare (Liga a IV-a Timiș), care va avea loc la Bazoșu Vechi, de la ora 18.30. Mai apoi, sâmbătă, 23 iulie, ne duelăm cu o fostă adversară din Liga a III-a, CSC Ghiroda. Locul de desfășurare și ora vor fi stabilite, de comun acord, săptămâna viitoare.