„Probabil nu credea nimeni că Dumbrăvița va ajunge să joace pentru locul 2!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de o nouă deplasare, de această dată pe terenul formației clasate pe locul 2, CSC Șelimbăr. Cele două grupări sunt vecine de clasament, alb-verzii urcând pe locul 3 în urma victoriei de săptămâna trecută, cu CSM Alexandria. Partida cu sibienii va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Măgura” din Cisnădie.

Înaintea deplasării din județul Sibiu, am stat de vorbă cu antrenorul principal al echipei noastre, Cosmin Stan:

Cosmin, cred că în orice punct al sezonului e plăcut să fii implicat într-un duel al podiumului. Cum vezi întâlnirea cu a doua clasată, CSC Șelimbăr?

Chiar e foarte plăcut! Probabil nu credea nimeni că, după 10 etape, Dumbrăvița va ajunge în situația de a juca pentru locul 2. Dar aceasta e realitatea, în cazul în care vom reuși să câștigăm sâmbătă la Cisnădie, avem șanse mari să trecem pe locul 2.

Se întâlnesc două performere ale sezonului de până acum, nu doar prin prisma clasamentului. Ei au una dintre cele mai bune defensive, iar Dumbrăvița unul din cele mai bune atacuri din Liga a II-a.

Noi vom juca clar pe atac. Ne-au ieșit destul de bine lucrurile în noul sistem de joc, pe care îl vom utiliza în continuare. Ei au primit doar 4 goluri până în momentul de față, dar vom încerca să le dăm gol. Ar fi o performanță foarte bună pentru noi să marcăm împotriva unei echipe cu o defensivă atât de bună.

Ultima întâlnire cu ei rămâne clar o amintire plăcută pentru voi, acea victorie cu 3-0 de la Râmnicu Vâlcea, din decembrie anul trecut. Cât de mult s-a schimbat situația la ambele echipe de atunci?

Acel 4-3 de la Baia Mare și 3-0 de la Râmnicu Vâlcea, cu Șelimbăr, cred că au fost cele mai frumoase victorii reușite de noi în deplasare. Ne vor rămâne mult timp în inimă cele două partide. E clar că nu vom uita acel meci cu Șelimbăr de la Râmnicu Vâlcea. Sper să ne aducem aminte cu mare plăcere și de meciul de sâmbătă, de la Cisnădie.

Cum i-ai simțit pe băieți în această săptămână, după încă un rezultat pozitiv?

Tot timpul spun lucrurilor pe nume. Am spus în ultimele săptămâni că m-a mulțumit modul în care s-au pregătit. În ultimul timp, i-am tot lăudat. De data aceasta, trebuie să trec în partea cealaltă. Până în momentul de față, nu sunt mulțumit de modul cum ne-am pregătit în această săptămână. Nu știu dacă i-a luat valul, poate e și un pic de oboseală acumulată, dar cert e că până înaintea antrenamentului de joi pot spune că nu sunt mulțumit.

Cum e situația medicală din lot în acest moment?

Dacă totul decurge bine, Zaluschi va face astăzi primul antrenament cu echipa, pentru că până acum s-a pregătit doar separat. La fel și Lalic, care e așteptat și el să revină la pregătiri cu restul lotului, după o perioadă în care s-a antrenat separat.