Recital ofensiv la Cermei

Echipa noastră de fotbal a reușit astăzi cea mai clară victorie din amicalele susținute până acum, în perioada de pregătire. Acest 8-0 e cu atât mai impresionant cu cât a fost reușit în deplasare, pe terenul unei colege de competiție, Gloria Lunca-Teuz Cermei.

A fost un meci fără istoric, în care CSC Dumbrăvița a jucat de la primul și până la ultimul fluier cu pedala de accelerație împinsă până în podea. Au fost două reprize identice, în ceea ce privește eficiența, în care alb-verzii au marcat de câte patru ori. În primul mitan, Tismonar a reușit o „dublă”, în minutele 10 și 25, zestrea de goluri fiind completată de Martinov (min. 15) și Ciubotariu (min. 38). În repriza secundă, a fost rândul lui Andrei Făgărășanu să iasă la rampă, experimentatul nostru atacant demonstrându-și din plin pofta de joc prin cele patru goluri marcate în decurs de ceva mai mult de un sfert de oră, în minutele 70, 75, 79 și 86.

E de remarcat că, în acest meci, antrenorul Cosmin Stan a utilizat un sistem noi, 3-5-2, după ce în toate celelalte amicale a mizat pe 4-2-3-1.

Iată formulele de joc utilizate astăzi:
Repriza I: Trifon – Vidican, Zurbagiu (cpt.), Moțiu – Amariei, Martinov, Schinteie, Gologan, L. Bodri – Ciubotariu, Tismonar
Repriza a II-a: Trifon (60, Ciui) – Bain, Bura-Koț, Benea – Ilan, Olaru, Zurbagiu (cpt.), Paunchici, Ghinescu – Făgărășanu, Grigoriu

„Nu mă așteptam ca, la primul meci în care am schimbat sistemul, băieții să îl asimileze atât de bine. A fost un joc reușit, din toate punctele de vedere. Mare lucru n-aș putea să spun la un asemenea scor. E foarte devreme de zis dacă ne vom baza în continuare pe 3-5-2. Și sâmbătă, cu Periamul, vom folosi același sistem, iar mai apoi vom alege. La meciul de azi, am fost tot timpul primii la minge, am avut și o agresivitate foarte bună. Ca să dau un exemplu, în primele 10 minute am avut patru ocazii uriașe, două în situație de unu la unu cu portarul și alte două cu poarta goală. Am început foarte tare meciul și am continuat în același ritm până la final”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan.

Următorul amical pentru formația noastră e programat sâmbătă, 19 februarie, de la ora 11.30, cu o altă colegă de serie, Avântul Periam. Partida se va desfășura la Sânpetru Mare.