Remiză albă cu o colegă de eșalon

Echipa noastră de fotbal a încheiat la egalitate, scor 0-0, amicalul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, disputat pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin. Jocul a fost controlat autoritar de echipa noastră în prima repriză, însă după pauză raportul de forțe s-a mai echilibrat.

Prima repriză a fost controlată autoritar de echipa noastră, fără ca dominarea să fie concretizată și pe tabelă. Prima ocazie notabilă a venit în minutul 17, atunci când, după o combinație cu A. Toroc, Ionuț Tănase a șutat de la marginea careului, în bara laterală a porții gorjene. Șapte minute mai târziu, o nouă șansă bună pentru alb-verzi: Gladun a centrat de pe stânga, la bara a doua, de unde Paulevici a reluat cu capul, milimetric peste poartă. În minutul 26, A. Toroc a inițiat o acțiune individuală de pe flancul stâng, a pătruns în careu, dar șutul său a fost blocat de un fundaș al gazdelor. Dominarea dumbrăvițeană a continuat și pe finalul primei părți. În minutul 35, Gladun bate bine o lovitură liberă din lateral dreapta, trimite mingea în buza porții, unde așteptau Gîsă și Paulevici, dar defensiva gorjeană a reușit să respingă. Din minutul 38, cele două echipe au jucat cu câte un om în minus până la pauză, după o încăierare între Claudiu Moisie și Fabiano Cibi, ambii văzând cartonașul roșu. Până la finalul primului mitan, echipa noastră a mai avut trei situații bune prin Plokhotnyuk, cea mai mare fiind în minutul 41, atunci când ucraineanul a ajuns față în față cu portarul Geantă, care a reușit să respingă.

Frecvența ocaziilor de poartă s-a micșorat însă în repriza a doua. Jocul s-a disputat minute bune doar la jumătatea terenului, fără prea multe acțiuni periculoase la cele două porți. Din primul sfert de oră al reprizei secunde, reținem doar faza din minutul 58, atunci când balonul a circulat pe traseul Salhi – Gladun – Tănase, iar ultimul a șutat de la 20 de metri, din poziție centrală, puțin pe lângă poartă. Primul șut pe spațiul porții noastre a venit abia în minutul 85, atunci când Vulpe a tras de la marginea careului, dar Paul Toroc a fost la post și a reușit să respingă. În secvențele finale, am consemnat a doua eliminare în tabăra noastră, Salhi văzând al doilea cartonaș galben.

Următorul amical pentru formația noastră va avea loc vineri, 28 iulie, cu formația de Liga a III-a FC Bihor. Partida se va disputa pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, cu începere de la ora 11.00.

Viitorul Târgu Jiu (antrenor Călin Cojocaru): Geantă – Croitoru, Core, Mrulja, Godja – Acolatse, Moisie, Tiihonen, Jozic, Pîrcălabu – D. Popa. Au mai intrat: Krupenschi – M. Cristea, Băican, Cojocaru, Savu, Geană, Chelariu, Vulpe, I. Mihart, P. Andreaș, Buțurcă

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon (60, P. Toroc) – Tismonar (70, Moțiu), Gîsă (70, Țieranu), Zurbagiu (76, Ristin), Gladun (65, Amariei) – Cibi (46, Lalic), Salhi – Paulevici (66, Olaru), Tănase (63, Curea), A. Toroc (68, D. Croitoru) – Plokhotnyuk (66, Mercioiu)

Concluziile antrenorului Cosmin Stan

Despre meciul de astăzi…

„E normal ca ritmul să fie mai scăzut în a doua repriză, pentru că am făcut foarte multe schimbări, am întrerupt meciul de foarte multe ori pentru aceste modificări. Într-adevăr, prima repriză a fost bună pentru echipa noastră. Am fost primii la minge la mijlocul terenului, am recuperat mult, am avut și foarte multe ocazii. Îmi amintesc de cea mai mare, o bară a lui Tănase, dar au fost și alte trei-patru situații mari. Adversarii nu au avut nicio fază periculoasă, de fapt în tot meciul nu îmi amintesc o acțiune periculoasă din partea lor. Deci, un meci bun, dar din păcate nu găsim încă drumul spre poartă. Sunt în mare parte mulțumit de modul în care a arătat echipa astăzi. Dar pe plan ofensiv mai avem de lucrat. Exact cum am tratat fazele la antrenamentul de ieri, de finalizare, exact așa am finalizat astăzi. E consecința lejerității cu care am tratat antrenamentul de ieri. Am început de săptămâna asta să lucrăm la finalizare, am și marcat de două ori la Chișineu Criș. Dar cum am spus, putem să lucrăm mult și bine, dacă tratăm lejer aceste antrenamente. Dacă vom continua așa, la fel se va întâmpla și în campionat!”.

Ce îl mulțumește până în acest moment…

„Arătăm tot mai bine din punct de vedere fizic. Acesta ar fi primul aspect, iar al doilea că încercăm să jucăm cât mai repede înainte. Jocul nostru de pase începe să fie tot mai consistent, cu o progresie destul de bună, ajungem tot mai repede la poarta adversă. Dar, cum spuneam încă suferim la finalizare”.

Despre programul din noul sezon al Ligii a II-a…

„O tragere la sorți normală. În primele șase etape jucăm cu trei nou-promovate. Ne încurcă foarte mult că nu știm cu cine jucăm în prima etapă, pentru că ne-am fi pregătit două săptămâni pentru primul adversar. Așa, va trebui să mai așteptăm o săptămână. Nu are niciun rost să ne pregătim și pentru Progresul, și pentru Brașov. Mai așteptăm și apoi, în funcție de ceea ce se va decide la TAS, în săptămâna premergătoare primei etape ne vom pregăti pentru joc. Ar fi fost bine să avem două săptămâni la dispoziție pentru a pregăti prima etapă, dar din păcate am fost ghinioniști să fim echipa care nu își cunoaște prima adversară”.