Remiză în penultima repetiție pentru Liga a II-a

Echipa noastră de fotbal a remizat, scor 1-1, în amicalul disputat astăzi pe terenul formației de Liga a III-a, Avântul Periam. Dumbrăvița a condus din minutul 35, atunci când Adrian Bain a marcat cu capul, după un corner executat de Călin Toma. Egalarea a venit la ultima fază a primei reprize, atunci când gazdele au înscris pe fondul unor greșeli colective ale defensivei noastre.

Antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, admite că și-ar fi dorit o victorie în testul de la Periam, pentru moralul jucătorilor săi: „Un joc tipic pentru această perioadă în care ne aflăm, cu o săptămână înainte de a începe campionatului. Per ansamblu, a fost un joc bun, chiar dacă ne-am menajat un pic în dueluri, deoarece am încercat să evităm accidentările. Consider că suntem pe un drum ascendent, dar îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm. După ultima săptămână, în care nu ne-au ieșit rezultatele, aveam nevoie de o victorie pentru moral. Totuși, suntem o echipă tânără, sunt mulți jucători noi și ne-ar fi prins bine o victorie, pe care o puteam obține foarte ușor. Din păcate, soluțiile la finalizare au lăsat de dorit, am avut câteva șanse foarte mari de a marca însă ne-am pripit. În schimb, am primit un gol chiar în ultimul minut din prima repriză. După cum le-am spus la pauză, a fost un gol ca la Liga a III-a. O echipă de eșalon secund niciodată nu are voie să primească un asemenea gol, într-un moment în care aveam superioritate pe faza defensivă, atacantul lor a primit mingea între fundașii centrali, iar noi dormim și visăm în loc să anticipăm ce face adversarul”.

La meciul de azi, pentru CSC Dumbrăvița au evoluat R. Mikloș – S. Sabău, Bain, C. Toma – Amariei, Olaru, Ilan, L. Bodri, Grancea – Grigoriu, Ungureanu. Au mai intrat: Curea, Simon, T. Bodri, Bura-Koț, P. Pașcalău

Cu o săptămână înaintea startului, Cosmin Stan admite că echipa încă suferă în ceea ce privește prospețimea: „Nu avem cum să fim la un nivel foarte bun în momentul de față, e clar, ținând cont de toate aspectele din această perioadă. A fost o pregătire dură, chiar spartană, antrenamente foarte tari. Consider că suntem undeva la 50% din potențial în momentul de față. Sper ca până sâmbăta viitoare să mai creștem cu 10, poate 20 de procente. Ar fi perfect să ajungem la 70%. Probabil că, în două-trei etape, vom fi la nivelul maximal, dar asta depinde și de rezultate. Dacă am avea rezultate bune în începutul de sezon, probabil că ar grăbi procesul de intrare în formă bună”.

Despre primii adversari pe care Dumbrăvița îi va întâlni în Liga a II-a, Cosmin Stan a declarat: „Nu ne putem plânge de acest start, mai ales de primele două meciuri. Viitorul Târgu Jiu și Unirea Dej sunt echipe bune, dar anul trecut au jucat în play-out. Cred că acest program reprezintă o oportunitate pentru noi și sper să începem bine. Până la urmă, rezultatele din amicale au fost contradictorii la marea majoritate a echipelor. Cred că singura echipă care a avut constant rezultate bune în pregătire e Poli Iași. Inclusiv prima noastră adversară, Viitorul Pandurii, a avut la început rezultate un pic mai bune, iar pe final lucrurile s-au îmbunătățit. Totul a culminat cu victoria cu 6-1 de ieri cu CSM Slatina, tot o echipă de Liga a II-a”.

Ultimul test dinaintea debutului în Liga a II-a va avea loc miercuri, 3 august, de la ora 10.00, cu UTA U19. Partida se va desfășura pe stadionul „Dan Păltinișanu”.