Remiză în ultimul test al iernii

Echipa noastră de fotbal a încheiat la egalitate, scor 1-1, ultimul meci de pregătire din această pauză de iarnă, disputat în compania divizionarei terțe Phoenix Buziaș. Partida s-a disputat pe stadionul „Ștefan Dobay”, pe care s-au strâns aproximativ 100 de spectatori care au profitat de vremea de primăvară de astăzi pentru a vedea echipa la lucru cu o săptămână înaintea reluării Ligii a II-a.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 7, atunci când fostul nostru jucător, Cristian Grancea, a profitat de o greșeală a portarului Trifon. Echipa noastră a restabilit egalitatea în minutul 25, atunci când Cristian Gavra a transfomat un penalty obținut de Gladun, care a fost faultat în careu de Chistruga. Două minute mai târziu, Paulevici a fost lansat excelent, l-a depășit pe Nicolescu, dar a tras din cădere, puțin pe lângă poartă.

Repriza a doua a fost mult mai bogată în ocazii clare la poarta vizitatorilor, însă golul victoriei nu s-a arătat în cele din urmă. În minutul 50, Gavra a pătruns pe partea stângă și a șutat peste, din poziție excelentă. Tot el, în minutul 55, a tras din întoarcere, la colțul scurt, dar Flonta a respins în corner. În minutul 63, Martinov l-a deschis pe Ekmekci, care a ajuns față în față cu portarul advers, dar a șutat alături. În minutul 68, Ghinescu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, la bara a doua, de unde Cibi a reluat cu capul alături. Ocazia cea mai mare a meciului a venit însă în minutul 84, când, după o acțiune prelungită de atac, Martinov i-a așezat de pe stânga lui Sima, dar foarte tânărul nostru jucător a șutat peste poarta goală.

Din lotul nostru au absentat astăzi portarul Cătălin Secoșan (din cauza mai vechii sale accidentări) și fundașul Vlad Băluțoiu (bolnav). În schimb, remarcăm prezența nou-venitului Patrick Paleacu, un mijlocaș stânga în vârstă de 17 ani, crescut de Politehnica Timișoara și sosit chiar de la Phoenix Buziaș, pentru care a evoluat în sezonul de toamnă.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Morariu (86, Moțiu), Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Gladun (46, Ghinescu) – Răuță (46, Cibi; 74, Sima; 85, Paleacu), Salhi (75, B. Nortey) – Ristin (46, Martinov), Gavra (59, Olaru), Ekmekci (78, Sofran) – Paulevici (80, Tismonar).

Phoenix Buziaș (antrenor Cosmin Petruescu): Flonta – Sturzu, Mada, Nicolescu (cpt.), Angheli – Ferțu, Mitre, Românu, Grancea – Chistruga, Pădurariu. Au mai intrat Andrieș – Borca, Nagy, Velcan, Zamfirescu, Bobocea, Savu.

Concluziile antrenorului Cosmin Stan:

„Din păcate, greșeala pe care am făcut-o la începutul meciului a cântărit greu. Nu are importanță că a greșit Trifon, dar chiar vorbisem cu el zilele trecute și i-am zis să nu facem cadouri pe începutul de meci. I-am spus să joace la siguranță, dar din păcate eu am vorbit, eu am auzit. Încă o dată, nu am nimic cu el, se întâmplă și la case mai mari, dar azi aveam nevoie de o victorie, de un meci bun în perspectiva primei etape din primăvară. După greșeala asta, cred că n-am ieșit din jumătatea noastră 15-20 de minute, ne-a afectat foarte mult. Suntem o echipă nouă, în formare, iar această greșeală ne-a afectat jocul din prima repriză. După pauză am arătat mult mai bine, sunt mulțumit, aproape toți jucătorii intrați de pe margine au adus un plus. Cred că așa am fi jucat din start dacă nu exista acea greșeală”.

„I-am ținut în teren doar pe Zurbagiu și Scutaru. Aș fi vrut să îi văd pe toți la lucru, dar m-am gândit că după minutul 75 era un pic mai greu să schimb fundașii centrali. Poate nu intrau conectați la joc, mingea sărea destul de rău, trebuiau să se obișnuiască cu terenul și am preferat să rămân cu ei. Horcea a rămas pe margine, nici Moțiu nu trebuia să intre, dar Morariu a acuzat crampe și l-am trimis în locul lui pe banda dreaptă”.

„Am găsit juniorul de 2006, l-am luat pe Patrick Paleacu chiar în ultima zi de transferuri de la adversarul nostru de azi, Phoenix Buziaș. El e în urmă cu pregătirea din păcate, a avut o răceală care l-a ținut departe de antrenamente mai bine de o săptămână. Dar acum recuperează încetul cu încetul. Sper să ajungă la un nivel bun și să ne ajute”.

„Nu suntem în grafic, din păcate. De când sunt antrenor aici, de aproape trei ani, tot timpul eram mai optimist cu o săptămână de începerea campionatului pentru că jucătorii îmi dădeau acest optimism. Din păcate, în momentul de față, nu sunt atât de optimist pentru prima etapă. Dar mai avem o săptămână în care vom lucra, vom încerca să corectăm ce se poate, să perfecționăm ceea ce facem bine. Sperăm să scoatem punct sau puncte sâmbăta viitoare, cu Unirea Slobozia”.