Repriza a doua a adus golurile la Arad

Echipa noastră de fotbal a pierdut cu 3-1 amicalul susținut astăzi în compania prim-divizionarei UTA. Meciul s-a desfășurat pe terenul „Banatul”, din cartierul arădean Sânnicolau Mic.

După o primă repriză echilibrată, golurile au început să „curgă” înaintea încheierii primei ore de joc. Echipa noastră a deschis scorul pe arena „Banatul” în minutul 56, prin Paul Mercioiu, jucător intrat pe parcursul primei reprize în locul lui Ristin, care a resimțit unele dureri la alergare. Avantajul nu a stat pe tabelă însă nici 60 de secunde. Salhi a faultat în careu, iar penalty-ul rezultat a fost transformat de Marcelo Freitas. Iar după repunerea balonului în joc, arădenii au recuperat și au înscris din nou, pentru 2-1, prin Kyvon Leidsman. Gazdele și-au majorat avantajul în minutul 86, prin reușita lui Kevin Luckassen.

UTA (antrenor Mircea Rednic): Kucher – Căpușă, Benga, Markov, Marku – Stahl, Carp, Holst, Dumitrașcu – Leidsman, Cooper. Au mai intrat L. Roșu – Roganovic, Stolnik, Stroungis, A. David, Micovschi, Freitas, Ekmekci, Luckassen

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc – Sofran (31, Plokhotnyuk), Moțiu (50, Gîsă), Salhi, Ghinescu – Ristin (20, Mercioiu), Olaru, Cibi – B. Nortey, Tismonar, Martinov. Au mai intrat: Trifon, Gîsă, Plokhotnyuk, Mercioiu, Zurbagiu, Lalic, Amariei, Zaluschi, A. Toroc, Țieranu, Gladun, Tănase, Paulevici

Pentru echipa noastră urmează ultimele două jocuri de campionat din acest an calendaristic, ambele urmând a fi televizate. Vineri, 24 noiembrie, de la ora 14.30, jucăm acasă, pe arena „Ștefan Dobay”, cu Gloria Buzău, pentru ca joi, 30 noiembrie, de la ora 20.00, să întâlnim FC Argeș, la Mioveni.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan:

Despre meciul de astăzi

„În momentul în care am discutat pentru acest amical, nu știam că vom juca vineri în campionat. Dar nu puteam să dăm înapoi, pentru că nu mi se pare normal, le-am fi stricat și lor programul. Nu știu dacă au intrat mai târziu titularii, pentru că e abia marți, iar meciul cu Buzăul e vineri. Vom vedea dacă vor începe titulari cei ce au intrat azi în minutul 60. Una peste alta, sunt mulțumit de modul în care s-au dăruit băieții astăzi, de faptul că au avut și personalitate în anumite momente, am reușit să dăm gol, să mai avem și câteva ocazii bune. Sunt nemulțumit însă de greșelile personale, care la noi persistă. A fost 1-0 pentru noi, iar în două minute s-a făcut 2-1 pentru ei, prin două greșeli ale lui Salhi, care până atunci a fost cel mai bun om de pe teren. Sunt jucători care deocamdată nu pot face pasul de la Liga a II-a mai sus, spre Liga I. Avem jucători talentați și la Dumbrăvița, care pe viitor poate vor ajunge în prima ligă, dar deocamdată nu. Trebuie să ne vedem lungul nasului. Referitor la Salhi, el a jucat azi fundaș central, dar a făcut-o bine”.

Referitor la jucătorii împrumutați de la UTA

„Sunt copii buni, toți patru. Bruce a avut încă de la început câteva meciuri foarte bună, dar e într-o cădere și nu înțeleg de ce. Am discutat cu el, am încercat să îl fac să înțeleagă că e un jucător de nivel superior. În loc să-l ajute, probabil că l-a inhibat acest lucru, pentru că joacă slab în ultimul timp. Ristin are o problemă medicală care, din păcate, l-a întors un pic înapoi. E un jucător foarte constant în tot ceea ce face și cred că are o perspectivă foarte bună. Cibi a început titular, a avut multe meciuri consecutive în primul 11, dar e un jucător de moral. Din păcate pentru el, nu are moral de competiție, de Liga a II-a, în momentul de față. Noi încercăm să îl ajutăm, dar asta trebuie să vină de la el din minte. În momentul în care nu o să mai aibă frică în joc, o să facă pasul spre un nivel superior. Mercioiu e un jucător care a jucat foarte puțin, pentru că în jocurile-școală pe care le facem de obicei la mijloc de săptămână nu mi-a demonstrat că merită să joace. Are execuții foarte bune, e unul dintre jucătorii care stau cel mai bine la acest capitol, dar care nu se angrenează la efort. Noi suntem o echipă mică, muncim mult, trebuie să alergăm foarte mult și nu s-a angrenat în sistemul nostru. Dar sunt puțini jucători ca Mercioiu… în momentul în care nu prinzi lotul șapte meciuri la rând, marea majoritate a jucătorilor români nu se mai pregătesc, vin la antrenament doar ca să îl bifeze. În schimb, el e lăudat de preparatorul fizic, e jucătorul care aleargă cel mai mult. Dar, din păcate, în acele jocuri test, nu mi-a arătat că merită să joace. A dat gol astăzi, e păcat pentru el. Cred că ar trebui să meargă undeva unde să joace constat, pentru că are nevoie de meciuri în picioare”.