Ripensia U19, primul adversar din perioada de pregătire

Echipa noastră de fotbal începe seria meciurilor de verificare. Mâine (sâmbătă, 29 ianuarie), de la ora 10.00, alb-verzii vor întâlni echipa de juniori U19 a Ripensiei, pe terenul sintetic din incinta bazei „Adrian Stoicov” din Timișoara.

Meciul cu roș-galbenii încheie prima săptămână de antrenamente pentru fotbaliștii noștri, în care antrenorul Cosmin Stan a urmărit doar readaptarea la efort. De altfel, nu au fost fixate obiective tehnico-tactice sau de ordin fizic pentru jocul de pregătire de mâine dimineață.

„În afară de plăcerea de a juca fotbal, nu le cer nimic altceva. E abia prima săptămână, venim după o vacanță destul de lungă, iar antrenamentele pe care le-am efectuat până acum s-au desfășurat numai pe terenuri înghețate. Deci, e clar că urmărim doar practicarea unui joc plăcut, fără vreun alt obiectiv. Vom avea timp, în săptămânile următoare, să vizăm și alte aspecte în jocurile amicale”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița se pregătește în aceeași formulă ca la reunirea ce a avut loc luni după-amiază. Dintre jucătorii sosiți în probe, nu s-a mai prezentat fundașul dreapta Raffaele Bejan (16 ani), provenit de la LPS Banatul.

În altă ordine de idei, alb-verzii s-au pregătit, pe tot parcursul acestei săptămâni, pe terenul principal de la arena „Ștefan Dobay”. În condițiile în care temperatura a crescut, iar suprafața de joc e în curs de dezghețare, antrenamentul din această după-amiază e programat în „balonul” din vecinătatea stadionului. Începând de săptămâna viitoare, în zilele de luni și marți, vor fi programate antrenamente și în Timișoara, pe terenul din cartierul Plopi, în baza unei înțelegeri cu cei de la Tricoul 1 Iunie.