S-a încheiat vacanța! Patru noutăți și mai mulți tineri aflați în probe, la reunirea de astăzi

Echipa noastră de fotbal s-a reunit în această seară, în vederea pregătirii sezonului 2023/2024 al Ligii a II-a. Întâlnirea a avut loc la stadionul „Ștefan Dobay”, iar antrenamentul s-a desfășurat la Covaci, acolo unde alb-verzii vor continua pregătirile până vineri, când e programată plecarea în cantonament.

Din lotul ce a rămas din sezonul trecut, au absentat motivat astăzi Dragan Paulevici, Denis Curea și Andrei Olaru, care se vor alătura echipei în cursul săptămânii. Au sosit, în schimb, patru jucători ce sunt foarte aproape de a semna cu echipa noastră. De la Ripensia au venit portarul Paul Toroc (n. 2004) – fratele mai mare al lui Andrei Toroc și Nicolae Sofran (n. 2001), jucător polivalent de bandă dreaptă. La primul antrenament a participat și fostul căpitan și golgheter al vecinilor noștri de la CSC Ghiroda, Cosmin Mancaș, dar și atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, cel care în ultimul an și jumătate a evoluat pentru Politehnica Iași și CSM Slatina.

Iată jucătorii prezenți la reunire:

Portari: Cătălin Trifon, Robert Mikloș, Paul Toroc (Ripensia);

Fundași: Costel Zurbagiu, Eduard Amariei, Tudor Moțiu, Vlad Gîsă, Nicolae Sofran (Ripensia);

Mijlocași: Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Ouadie Salhi, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Andrei Toroc, Adrian Zaluschi, Cosmin Mancaș (Ghiroda);

Atacanți: Mykhailo Plokhotnyuk (CSM Slatina)

Lor li se adaugă o serie de juniori născuți între anii 2005 și 2007, ce vor fi testați în următoarele zile.

„Începem pregătirile după o vacanță destul de lungă, de aproape cinci săptămâni, cu gândul clar de a face un sezon bun de Liga a II-a și de a încerca să ne depășim performanța pe care am făcut-o în ediția trecută. Trebuie să fim realiști, cred că obiectivul nostru este menținerea în Liga a II-a. Normal că tindem cât mai sus, dar vedeți și dumneavoastră ce bugete au alte echipe, foarte multe formații au luat deja jucători de primă ligă. Cred că va fi un campionat mai dificil, și prin prisma acestor jucători de ligă superioară care au venit în Liga a II-a. Nu știu dacă primul sezon sau al doilea e mai greu. Mulți mi-au zis lucrul acesta, că în primul an am scăpat, dar în al doilea mergem înapoi în Liga a III-a. Eu nu știu dacă e chiar așa… Exemplul cel mai bun pot să îl dau cu Unirea Dej, care în al doilea an a intrat în play-off. Deci nu cred că e o regulă în acest sens. Și noi putem fi o surpriză plăcută în campionatul viitor”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Legat de noutățile prezente la reunire și de cele ce se mai preconizează, tehnicianul nostru a declarat:

„Sunt la reunire patru jucători cu care ne-am înțeles până în momentul de față. Vor mai veni și alții, pentru că mai avem nevoie. Până acum, ne-am înțeles cu Mancaș de la Ghiroda, Toroc și Sofran de la Ripensia și Plokhotnyuk de la Slatina. Cei patru sunt certitudini până în momentul de față. Mai căutăm unul sau doi fundași centrali. Ne-am lovit de plecarea lui Călin Toma, care ne-a dat un pic planurile peste cap, iar acolo mai avem nevoie clar de cel puțin un fundaș central cu experiență. Noi încercăm să aducem doi, dar măcar unul de valoare să putem aduce. În plus, mai căutăm juniori de 2005. Așteptăm săptămâna aceasta să vedem dacă putem lua juniorii pe care ni-i dorim de la UTA. Managerul Florin Macavei a discutat cu Mircea Rednic, ei au intrat în cantonament pe plan local, așteptăm zilele acestea să vedem ce juniori ne pot pune la dispoziție. Noi le-am înaintat o listă cu cei pe care îi dorim, dar cu toții se pregătesc încă cu echipa mare la Arad”.

Cosmin Stan a vorbit și despre cantonamentul pe care chipa noastră îl va efectua la Sântămăria-Orlea, în perioada 30 iunie – 8 iulie, dar și despre adversarii din jocurile de verificare:

„În primă fază, era vorba să facem cantonamentul pe plan local, dar nu s-a putut. Așa încât am ales să mergem undeva, unde avem condiții bune. Nu am fi mers dacă nu găseam ceea ce aveam nevoie. Am fost la Sântămăria-Orlea, am văzut condițiile și cred că avem tot ce ne trebuie acolo pentru o pregătire bună. În ceea ce privește meciurile amicale, am vrut adversar cât mai tari, cât mai buni. Avem un meci cu o echipă de primă ligă și cinci cu echipe de Liga a II-a. Poate că la prima vedere par multe meciuri, dar noi avem nevoie de dueluri tari și de aceea am ales astfel de adversari. Am ales să jucăm și în străinătate, ceea ce până acum nu am mai făcut. Cred că pentru a trece la un nivel superior, aveam nevoie și de aceste jocuri internaționale, chiar dacă sunt doar amicale”.

Inclusiv astăzi, la suprafața de joc a arenei „Ștefan Dobay” se lucra la introducerea sistemului de drenaj, iar antrenorul Cosmin Stan speră ca terenul să fie în condiții cât mai bune după aceste intervenții:

„Asigurările din partea celor care fac lucrările sunt că terenul va arăta foarte bine. Vom vedea! Din păcate, din cauza ploilor din ultima perioadă, lucrările au mers într-un ritm foarte lent. Dar până începe campionatul, ei dau asigurări că terenul va fi în condiții foarte bune. Ei au făcut și terenul de la Miercurea Ciuc, care e printre cele mai bune din Liga a II-a, și ne spun că așa va arăta și al nostru. Suntem curioși și noi!”.

CSC Dumbrăvița se va pregăti și mâine după-amiază la Covaci, urmând ca zilele de miercuri și joi să fie dedicate vizitei medicale. Tot miercuri, de la ora 18.30, vom disputa primul meci de verificare, pe terenul echipei de Liga a IV-a Progresul Ciacova. Al doilea test al săptămânii va fi vineri, la ora 18.00, la Brașov, cu fosta campioană a României, CFR Cluj.