Sâmbătă mohorâtă pe malul Oltului

Echipa noastră de fotbal se întoarce învinsă din penultima deplasare a anului. CSM Slatina s-a impus astăzi cu 3-0, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii a II-a, desprinderea gazdelor venind însă abia pe final.

A fost o rundă cu ghinion pentru alb-verzi, care au evoluat la Slatina fără a-l avea pe margine pe antrenorul Cosmin Stan, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Gazdele, care izbutiseră până astăzi un singur succes pe teren propriu în actuala ediție de campionat, au semnat prima ocazie în minutul 3, prin Mitran, care a reluat cu capul din careu, dar P. Toroc a reținut. Replica echipei noastre a venit după primul sfert de oră de joc. În minutul 15, Tănase a șutat de la 25 de metri, în forță, dar Velcu a respins în corner. Iar la faza fixă rezultată, Paulevici a reluat cu capul din unghi, de pe partea stângă, însă balonul a fost respins din fața porții, tot în corner, de fundașul Stan.

Minutul 21 a adus deschiderea scorului. Dorin Toma a centrat de pe dreapta, la bara a doua, de unde Valentin Alexandru a împins în plasă, deși era talonat de Amariei. Trei minute mai târziu, Mitran a expediat un șut de la 22 de metri, pe lângă țintă. În minutul 27, echipa noastră a beneficiat de o lovitură liberă din poziție bună – 19 metri, lateral stânga – dar Amariei a trimis peste transversală. Fostul nostru jucător, Călin Toma, a încercat poarta în minutul 33, cu un șut de la 30 de metri, puțin peste transversală. Finalul primei reprize l-a avut în prim-plan pe celălalt Toma, Dorin. În minutul 42, acesta a reluat de la 22 de metri, Toroc a respins în față, Mitran a urmărit, fiind însă blocat în momentul șutului de Gladun. Iar în minutul 43, același D. Toma a trimis un șut de la 20 de metri, peste poartă.

Fazele de gol s-au împuținat în repriza secundă, în care meciul s-a transformat mai mult într-o luptă la mijlocul terenului. Totuși, prima situație bună a reprizei ne-a aparținut: în minutul 50, Amariei a executat un corner de pe stânga, Cibi a reluat cu capul din poziție bună, dar mult prea moale pentru a-l păcăli pe Velcu. A urmat o perioadă lungă fără nicio ocazie notabilă la cele două porți, totul însă până în minutul 80.

După un corner executat de pe dreapta de gazde, portarul Paul Toroc a reținut balonul și, în încercarea de a degaja, l-a lovit pe Sălcianu. Centralul a indicat punctul cu var, iar Dorin Toma – care a preluat și banderola de căpitan după ieșirea lui Cătălin Doman – a transformat fără emoții: 2-0. A fost faza care a turnat plumb în ghetele jucătorilor noștri, care au mai încasat un gol, în minutul 85. Martinov a pierdut posesia în jumătatea adversă, gazdele au plecat pe contraatac și, de pe stânga, același Dorin Toma l-a deschis pe nou-intratul Claudiu Dragu, care a urcat nemarcat și a expediat balonul în poarta lui Toroc. Tânărul nostru portar s-a remarcat însă la următoarele două faze periculoase, în care a reușit să limiteze proporțiile scorului. În minutul 83, același Claudiu Dragu a scăpat în situație de unu contra unu, dar Toroc, ieșit la marginea careului, a reușit să-l blocheze. Iar în minutul 88, a respins în corner șutul puternic expediat de Dorin Toma, de la 18 metri, la vinclu.

S-a încheiat 3-0 pentru CSM Slatina, iar echipa noastră intră în ultima pauză internațională a anului după o serie de trei meciuri la rând fără gol marcat.

Urmează ultima pauză internațională a anului, în care echipa noastră are programat un joc amical, cu prim-divizionara UTA. Meciul va avea loc marți, 21 noiembrie, de la ora 15.00, pe terenul din Sânnicolau Mic.

CSM Slatina (antrenor Daniel Oprescu): Velcu – Gherghe, A. Stan, Sălcianu, C. Toma – D. Toma, S. Matei (73, Țegle) – Mitran (73, C. Radu), Doman (cpt.) (61, Donca), R. Popa – V. Alexandru (61, Cl. Dragu)

CSC Dumbrăvița (preparator fizic Alexandru Albert): P. Toroc – Lalic (46, Zaluschi), Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Amariei, Ristin (39, Cibi), Salhi, Tănase (66, Martinov), Gladun – Paulevici, Plokhotnyuk (46, Sofran)

Concluziile după meciul de astăzi au fost trase de preparatorul fizic Alexandru Albert, care l-a suplinit pe bancă pe antrenorul Cosmin Stan:

„Din păcate, primul lor gol a venit chiar la prima lor apariție în careu. A centrat jucătorul lor de pe dreapta, pe ploaie, și aproape că ne-am băgat mingea singuri în poartă. Cei de la Slatina, cred că au fost mai pragmatici. A venit și acel penalty, care a fost cum a fost din păcate, neanunțat de nimic. Iar golul al treilea ne-a prins deja bramburiți. Concluzia principală e că nu au fost respectate sarcinile astăzi, ceea ce s-a lucrat la antrenament nu s-a respectat la meci. Cosmin Stan le-a cerut să nu apeleze la mingi lungi, să joace pe jos, dar au făcut exact opusul. Pentru Slatina, a fost ușor să distrugă jocul, fundașii lor centrali și cei laterali au jucat din una-două atingeri pe un astfel de teren. Din păcate, nu avem nici acei jucători cu talie care să ne câștige mingi în atac. Meciul de azi, trebuie să fie o lecție pentru noi toți”.

„A contat și absența de pe margine a lui Cosmin. Probabil că n-am reușit să le transmit jucătorilor energia pe care de obicei o transmite Cosmin. E un factor, dar nu unul decisiv pentru înfrângerea de azi. Am pierdut pentru că nu am jucat ce trebuie. Nici ei nu au jucat extraordinar, dar au fost mai pragmatici, au reușit să profite de puținele ocazii pe care le-au avut. Până la urmă, fotbalul de aceea e frumos, pentru că în următoarea săptămână ai ocazia de a-ți readuce zâmbetul pe buze”.

„Cred că această pauză pică bine în acest moment. Putem lucra mai mult pe tot ce înseamnă parte tactică. Vom avea și un joc amical cu UTA, un antrenament foarte bun pentru noi. Putem aborda în liniște partea tactică pentru a da tot ce putem la următorul meci, cel cu Gloria Buzău. Astăzi nu am fost noi, n-am fost inspirați, a lipsit și Cosmin… Au fost mai mulți factori, dar până la urmă totul s-a jucat pe teren”.