Șansa redresării, în Cupa României

Echipa noastră își începe aventura în ediția 2022/2023 a Cupei României. În turul 3 al competiției, întâlnim Avântul Periam, fosta noastră adversară din eșalonul al treilea. Meciul va avea loc mâine, de la ora 16.30, pe stadionul „Comunal” din Periam.

După trei înfrângeri consecutive în campionat, meciul de la Periam, din Cupa României, e văzut ca o șansă de reabilitare de antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.

„E o oprtunitate bună pentru noi de a ieși din această serie de rezultate negative. Avem nevoie de o calificare, o victorie ne-ar da un alt entuziasm și un alt elan pentru viitorul meci de campionat, cel de la Baia Mare. O să pregătim meciul în așa fel încât să câștigăm la Periam. Sper să îl pregătim bine și să ne calificăm”, a spus Stan.

Cu Avântul Periam nu ne-am mai duelat oficial din toamna anului trecut. În sezonul regular al stagiunii care ne-a adus promovarea în Liga a II-a, am obținut victorii clare în ambele confruntări directe: 6-0 în deplasare, la 28 august 2021, și 6-2 acasă, la 29 octombrie 2021. În iarnă, echipa a fost preluată de fostul nostru antrenor, Sorin Bălu, fiind puternic întărită și la nivel de lot. Astfel, Avântul s-a salvat de la o retrogradare ce la un moment dat părea inevitabilă, iar în acest start de campionat în Liga a III-a a bifat o victorie (3-2 la ACB Ineu în prima etapă) și două înfrângeri (1-2 cu Pobeda Dudeștii Vechi și 0-4 la Ghiroda). În Cupa României, formația din Periam a început în Turul 1, unde a trecut cu 3-2 de Pobeda Dudeștii Vechi, după care, în faza următoare, a învins-o cu 3-1 pe Progresul Pecica.

„I-am văzut în prima repriză cu Ghiroda, când s-au ținut destul de bine, i-am văzut și în alte meciuri. Rezultatele vorbesc pentru ei, sunt o formație schimbată în bine. Și în acest început de campionat, și pe finalul sezonului trecut, au arătat foarte bine, clar datorită antrenorului Sorin Bălu”, a mai spus Cosmin Stan.

Cele 24 de câștigătoare din turul 3 al Cupei României vor avansa în faza play-off, unde vor fi introduse și opt echipe din Liga I. Din play-off, 16 echipe vor accede în faza grupelor, alături de primele opt clasate din eșalonul de elită. Vă amintim, din acest sezon, Cupa României și-a schimbat formatul, renunțându-se la sistemul rundelor eliminatorii de la începutul competiției și până în finală.