Se apropie startul în play-out: „Jocul cu Unirea îl vom trata chiar mai serios decât cele pe care le-am disputat până acum!”

Echipa noastră de fotbal se pregătește de startul play-out-ului Ligii a II-a. În urma rezultatelor din ultima etapă a sezonului regular, am încheiat prima parte a stagiunii pe locul 13, fiind astfel repartizați în Grupa B. Primul meci din această fază îl vom disputa în deplasare, cu ultima clasată, Unirea Constanța. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, pe „Arena 1”.

În perspectiva meciului de sâmbătă, am stat de vorbă cu antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.

Cu ce gânduri pornești în play-out și cum vezi această repartizare a grupelor din această fază?

Pornim cu un singur gând, acela de a rămâne în Liga a II-a. Trebuie să recunosc că grupa din care facem noi parte mi se pare mai accesibilă. Avem și un program bun, pentru că în primele meciuri întâlnim două contracandidate. Noi suntem într-o formă bună, iar rezultatele și jocul nostru din acest început de sezon de primăvară cred că adeveresc ceea ce spun.

Startul e sâmbătă, la Clinceni, cu Unirea Constanța, echipa în fața căreia ați pornit această serie de rezultate pozitive, prin victoria cu 2-0 de la final de noiembrie. Vorbim însă de o echipă aproape în totalitate schimbată față de întâlnirea de atunci. Cum vezi adversarul de sâmbătă?

Dacă am pornit această serie de meciuri fără înfrângere în compania lor, sperăm să nu o și oprim! E o echipă total schimbată, într-adevăr. Probabil că au probleme foarte mari în ceea ce privește omogenizarea, sunt foarte mulți jucători noi, iar acesta cred că e un avantaj foarte mare pentru noi.

În fața unor astfel de adversari, există pericolul deconectării în rândul jucătorilor?

Întotdeauna în fața unui adversar mai slab cotat există acest pericol. Dar cred că la noi nu va fi cazul. Am discutat deja cu băieții, suntem deja pe finalul săptămânii și cred că fiecare dintre ei își dă seama de importanța acestui meci. Cred că jocul cu Unirea îl vom trata chiar mai serios decât cele pe care le-am disputat până acum în primăvară. Cred că așa trebuie să abordăm acest joc.

Cum se prezintă situația medicală înaintea acestei partide?

Tot lotul îl avem apt. Sunt mici probleme apărute după meciul cu Oțelul, mici lovituri, dar până în momentul de față nu avem niciun jucător cu probleme majore care să nu poată fi folosit în meciul de sâmbătă. În plus, după cum se știe, cartonașele galbene se șterg la intrarea în play-out. Am avut cinci jucători cu trei cartonașe galbene înainte de meciul cu Oțelul, iar în cazul în care îl vedeau pe al patrulea, ar fi stat cu Unirea Constanța. Dar nu a fost cazul, aceasta a fost și ideea noastră. La meciul cu Oțelul, doar unul din cei cinci a jucat în primii 11. Am încercat să îi menajăm, pentru a nu risca să nu îi avem la dispoziție în prima etapă din play-out.

Ca un amănunt interesant, tot legat de program, iată că toate deplasările primăverii le-ați făcut și urmează să le faceți în zona Bucureștiului.

Așa e. Sunt deplasările cele mai lungi posibile din seria noastră, dar eu zic că și din acest punct de vedere programul din Grupa B ne avantajează.