Se vede locul 3! Se vede și locul 2?

Formația noastră a reușit astăzi o victorie extrem de importantă, 2-0, pe teren propriu, cu Pobeda Dudeștii Vechi. Cu aceste trei puncte, alb-verzii se înscriu cu șanse mari pentru încheierea sezonului regular pe locul 3, iar în perspectivă se întrevede chiar posibilitatea unui loc 2, în condițiile în care Crișul Chișineu Criș a pierdut astăzi la Ghiroda. Altfel, e de remarcat că Dumbrăvița a ajuns la trei victorii consecutive în campionat, toate fără gol primit!

Prima repriză a fost la discreția băieților noștri, care și-au sufocat adversarul în propria jumătate și și-au creat numeroase ocazii de gol. Fie ineficiența din fața porții, fie inspirația goalkeeperului Paul Torok (cu o evoluție remarcabilă, la nici 18 ani!) au ținut tabela neatinsă până aproape de pauză. Cea mai mare ocazie a formației noastre a venit în minutul 19, atunci când Martinov a bătut un corner de pe stânga, iar Olaru a reluat cu capul, la rădăcina barei, dar goalkeeperul oaspeților a reușit să respingă.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 39, atunci când alb-verzii au recuperat o minge în jumătatea adversă, iar Tismonar l-a deschis excelent pe Luca Bodri, care a pătruns în careu de pe flancul drept și a înscris elegant, la colțul lung.

În partea secundă, jocul s-a mai echilibrat, formația din Dudeștii Vechi având și un gol anulat în minutul 53, pentru ofsaid. Totodată, „bulgarii” au solicitat acordarea unui penalty, în aceeași perioadă a jocului, dar centralul arădean Tudor Jurcă a lăsat jocul să continue. Altfel, pericolul pentru poarta noastră a venit mai ales de la antrenorul-jucător Daniel Vasilcin, un specialist al fazelor fixe. În minutul 69, el a executat excelent o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Trifon a respins acrobatic peste transversală.

Finalul a aparținut în totalitate echipei noastre, și pe fondul unei căderi fizice a adversarei. În minutul 83, nou-intratul Grigoriu a marcat, însă golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid. A recidivat în minutul 86, atunci când a fost excelent servit în fața porții de Martinov, iar scorul a devenit liniștitor pentru alb-verzi: 2-0! În prelungiri, același Grigoriu a reluat în forță, de la 14 metri, dar Torok, cu o nouă intervenție excelentă, l-a privat pe „nouarul” Dumbrăviței de prima „dublă” la nivel de seniori!

S-a încheiat 2-0, iar gândurile echipei noastre se îndreaptă spre ultimul meci din sezonul regular, cel de sâmbăta viitoare, din deplasare, cu Frontiera Curtici.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (90, Vidican) – L. Bodri, Schinteie, Olaru (79, Ilan), Martinov (90, Ciubotariu), Ghinescu – Tismonar (62, Gologan), Făgărășanu (79, Grigoriu)
Pobeda Star Bișnov (antrenor-jucător Daniel Vasilcin): Torok – Lungu, E. Miculescu, Ardelean, Vincu (59, Tranculov) – Avădani, R. Briciu (cpt.) (82, Andriucă), Vasilcin, S. Budur, B. Rusu – Gînju (59, Novac)

Reacțiile antrenorilor…

Cosmin Stan: „Sunt mulțumit de prima repriză, în care am practicat un joc bun spre foarte bun. După pauză, am făcut, în schimb, un joc slăbuț. Nu am avut maturitatea necesară să gestionăm scorul de 1-0, am făcut câteva greșeli foarte mari în începutul reprizei a doua și, din acel moment, adversarul a prins curaj. Exact lucrurile acestea le-am discutat toată săptămâna, nu am putut evita niște greșeli copilărești, dar normale pe undeva. Dar aceste greșeli ne puteau costa. E bine însă că am liniștit jocul, prin golul de 2-0 și e foarte bine că e al treilea meci la rând fără gol primit. Sperăm să o ținem tot așa și la Curtici și să păstrăm și acolo poarta intactă. Legat de clasament, iată că începem să avem deja pretenții. Înainte de prima etapă din sezonul de primăvară, spuneam că trebuie să ne asigurăm locul de play-off. Acum, așteptăm meciul de la Curtici să ajungem pe 3 sau chiar pe locul 2, pentru că am ajuns la un singur punct de acest loc. Sper să nu fugim după doi iepuri și să terminăm pe locul 4… Dar cred că ne stă la îndemână să scoatem un rezultat bun la Curtici și să încheiem pe podium!”.
Daniel Vasilcin: „În prima repriză, gazdele au jucat extraordinar, nu am putut să le facem față. Am luat gol pe o greșeală a unui mijlocaș al nostru, care n-avea voie să dribleze cu spatele la poartă. A pierdut mingea, ne-au prins descoperiți și ne-au marcat. Știam că în a doua repriză vor intra câțiva jucători care pot schimba soarta jocului, ceea ce s-a și întâmplat. Au fost câteva faze controversate, deși eu zic că nici dacă mai jucam două zile n-am fi marcat. Asta cu toate că ne-a scos mingea tușierul din poartă, a fost și un henț clar, fundașul lor a prins mingea cu ambele mâini… Nu a fost nimic cu rea intenție, dar arbitrii au greșit și sper să nu o mai facă în defavoarea noastră. E clar, gazdele au vrut să câștige astăzi cu orice preț. Țin să îi felicit, noi mergem mai departe și mă bucur că echipa noastră a jucat cu mare ambiție. Asta e caracteristica definitorie pentru comunitatea noastră. Pobeda împlinește 95 de ani și mă bucur că mergem mai departe cu tradiția acestei echipe atât de longevive”.