Seria de invincibilitate s-a oprit după aproape cinci luni

Echipa noastră de fotbal a fost învinsă cu 3-1, astăzi, în deplasare, de Concordia Chiajna, în a 3-a etapă a Grupei B din play-out. Două greșeli comise în decurs de câteva minute în prima repriză au schimbat cursul unui joc din care, prin aspectul evoluției, puteam obține mai mult.

Prima repriză a început sub semnul echilibrului, fără ocazii importante la cele două porți. Prima șansă de gol a aparținut echipei noastre, în minutul 29, atunci când Călin Toma a scăpat pe contraatac pe flancul stâng, a trimis în fața porții, dar Simon a ratat întâlnirea cu mingea. La faza imediat următoare, s-a produs deschiderea scorului, însă din păcate la poarta lui Trifon. Goicea a centrat de pe stânga, într-o zonă în care se aflau Mediop și Petar Petkovski, apărarea noastră n-a reușit să respingă, iar cel din urmă a înscris, din apropierea porții. În minutul 33, echipa noastră a fost din nou aproape de gol, la lovitura liberă de la 25 de metri executată bine de Zaluschi, însă Chudy a reușit să respingă de la rădăcina barei. În loc să fie 1-1 a fost însă 2-0, după ce Mediop a recuperat balonul, l-a lansat pe Burcea, care a inițiat o cursă de 60 de metri, i-a trimis în stânga lui Petar Petkovski, iar atacantul nord-macedonean a realizat „dubla”. Echipa noastră n-a avut reacție la cele două goluri încasate într-un interval scurt de timp, astfel că până la pauză Concordia a trecut pe lângă majorarea scorului. În minutul 41, Simion a centrat de pe dreapta, însă Mediop a reluat alături, iar în minutul 43, la o lovitură liberă executată de Pană, veteranul Gabi Tamaș a reluat cu capul, însă tot alături.

Prestația din prima repriză l-a determinat pe antrenorul Cosmin Stan să efectueze nu mai puțin patru schimbări la pauză, iar startul reprizei secunde a fost cel dorit. În minutul 48, Zaluschui, din dreapta, i-a pasat în adâncime lui Răzvan Ghinescu, iar decarul nostru a strecurat balonul pe lângă Chudy. Echipa noastră a rămas „sus”, iar în minutul 55, Paulevici a centrat de pe dreapta, pentru lovitura de cap a lui Zaluschi, însă Chudy a reținut. Parcă pe modelul primei reprize, Chiajna a scăpat periculos pe contraatac, prin Mediop, care a rămas față în față cu Trifon, dar portarul nostru a reușit să rețină de la picioarele atacantului senegalez. Echipa noastră a revenit în atac, cu câteva șanse bune în următoarele minute. Mai întâi, în minutul 62, Paulevici a fost lansat, a reușit preluarea în careu, a căzut apoi de lângă Stănică, dar jocul a fost lăsat să continue. Un minut mai târziu, după o fază prelungită de atac a formației noastre, Tismonar, de pe dreapta, a întors pentru apariția lui Martinov la marginea careului, dar șutul lui „Jardel” a trecut puțin peste transversală.

Forcingul dumbrăvițean s-a stins, iar gazdele s-au apropiat din nou periculos de poarta lui Trifon. În minutul 68, nou-intratul Constantinescu a încercat poarta cu un șut de la 17 metri, din lateral stânga, însă a trimis alături. Apoi, în minutul 73, la un corner executat de pe dreapta, un alt jucător intrat în repriza a doua, Ivanovski a reluat cu capul din centrul careului, iar balonul a „șters” bara din dreapta lui Trifon. Încercările ofensive ale formației noastre au redevenit mai consistente, după introducerea aruncarea și a lui L. Bodri în luptă, însă fără rezultat pe tabelă. Experimentata formație ilfoveană și-a securizat cele trei puncte în minutul 85, după o lovitură liberă de la mare distanță, trimisă spre Rusescu, fostul internațional întorcând balonul în fața porții pentru Mirko Ivanovski, iar atacantul sosit de la Petrolul a avut de îndeplinit o simplă formalitate: 3-1. Scorul final putea fi chiar mai mare, pentru că în prelungiri Constantinescu a scăpat singur, din lateral stânga, dar mingea trimisă de tânărul mijlocaș al Concordiei a trecut puțin pe lângă colțul lung al porții lui Trifon.

În meciul de la Chiajna, echipa noastră a încasat primele goluri în deplasare din acest an calendaristic. Ultimul meci pe teren străin în care poarta Dumbrăviței a fost perforată s-a consemnat în urmă cu aproape cinci luni, 1-4 la Giurgiu, cu Dinamo București, la 13 noiembrie 2022. De atunci, au urmat trei meciuri la rând în deplasare fără gol primit: 3-0 cu Șelimbăr, 0-0 cu Progresul Spartac și 2-0 cu Unirea Constanța.

În etapa a 4-a din play-out, CSC Dumbrăvița va sta. Următorul meci va fi abia peste două săptămâni, pe teren propriu, cu Viitorul Târgu Jiu.

Concordia Chiajna (antrenor Eugen Trică): Chudy – Simion, G. Tamaș (cpt.), Stănică, Goicea – Cierpka, S. Pană, Burcea (58, Constantinescu), Velisar – Mediop (58, Rusescu), Petkovski (58, Ivanovski)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei (46, Tismonar), Gîsă (79, L. Bodri), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Salhi (46, Tănase), Curea – Paulevici, Zaluschi, Piftor (46, Ghinescu) – Simon (46, Martinov)

Concluzii COSMIN STAN

„Cei de la Chiajna ne-au dat la goluri cât n-am luat în ultimele 7 meciuri. A fost o victorie meritată pentru gazde. Din păcate, am făcut greșeli la cele două goluri din prima repriză. Până atunci, meciul a fost echilibrat, dar au venit acele două erori care au schimbat jocul. Am încercat să revenim în cea de-a doua repriză, chiar am reușit să marcăm destul de repede, dar nu am avut luciditate. Am avut câteva situații favorabile, pe care ar fi trebuit să le continuăm cu acțiuni mai bine gândite, la careu. Ne-am precipitat, am avut niște șuturi foarte proaste. Și e păcat, pentru că am avut chiar situații foarte bune, prin care puteam să avem situații clare”.

„Am făcut patru schimbări la pauză, pentru că au fost jucători care nu m-au mulțumit în prima repriză. Cei care au intrat, au adus un suflu nou echipei. În a doua repriză, cred că am făcut un joc bunicel”.

„Urmează o pauză de sărbători, în care vom avea mai multe zile libere să stăm alături de familiile noastre. Sper să revenim apoi cu forțe proaspete pentru ultimele trei meciuri pe care le avem de jucat. Am auzit că Progresul Spartac a bătut cu 9-0 pe Unirea Constanța, dar nu suntem speriați de asta. Nu suntem salvați matematic de baraj încă de astăzi, deși noi ne-am fi dorit. Să sperăm că vom fi salvați săptămâna viitoare, chiar dacă noi nu jucăm. Asta înseamnă ca Ripensia să câștige pe terenul celor de la Progresul Spartac. Chiar așteptăm victoria lor acolo!”.