Seria negativă, prelungită sub Tâmpa

Echipa noastră de fotbal a suferit o înfrângere usturătoare, în etapa a 12-a din Liga a II-a. FC Brașov a învins CSC Dumbrăvița cu 4-0, o diferență care s-a majorat pe final de joc, pe fondul căderii psihice a jucătorilor noștri.

Prima repriză a fost relativ echilibrată, cu un plus de posesie pentru brașoveni, care au și avut câteva acțiuni periculoase de gol. În minutul 8, Dan Spătaru a trimis peste poartă, din lateral dreapta, la capătul unei acțiuni prelungite de atac. Două minute mai târziu, Burlacu a recuperat în careul nostru, a trimis apoi în fața porții, de unde Toma Bodri a îndepărtat pericolul. Apoi, în minutul 14, pe un contraatac, Chică-Roșă a șutat din poziție bună în blocajul lui Gîsă. Replica echipei noastre a venit în minutul 16, atunci când Călin Toma a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, puțin peste poartă.

Scorul s-a deschis în minutul 19, atunci când Spătaru a săltat balonul peste defensiva noastră, iar Milcho Angelov, plecat din poziție regulamentară, l-a învins pe Trifon din situație unu contra unu. Echipa noastră a încercat să ofere o replică până la pauză, însă acțiunile ofensive nu și-au găsit finalizarea. Pe contraatac, brașovenii au continuat să fie periculoși, dar la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru gazde.

Partea secundă a fost începută curajos de echipa noastră, mult mai prezentă în terenul advers, dar în continuare cu puține acțiuni finalizate. Pe acest fond, Brașovul și-a dublat avantajul în urma unei faze fixe, în minutul 58. Spătaru a executat un corner de pe stânga, la prima bară, de unde același Milcho Angelov a pus capul și a făcut 2-0. Scorul a luat proporții pe final, ajungându-se la o diferență totuși prea mare față de realitatea din teren. În minutul 83, nou-intratul Amorim a verticalizat pentru un alt jucător intrat pe parcurs, Alexandru Tudor Saim, ex-petrolistul l-a întors pe Călin Toma și a șutat la firul ierbii, de la 14 metri, în dreapta lui Trifon. 4-0 s-a făcut în minutul 87, atunci când același Alexandru Tudor Saim a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, direct pe poartă, iar Trifon, în încercarea de a reține, a scăpat balonul în poartă. Ultima ocazie importantă a aparținut, totuși, echipei noastre, în minutul 90+1, atunci când Petre Simon a scăpat în viteză pe partea stângă și a șutat din careu, pe direcția portarului Micu.

Așadar, echipa noastră suferă la Brașov cea mai clară înfrângere de la promovarea în Liga a II-a și contabilizează al doilea joc consecutiv în campionat fără gol marcat. Runda viitoare, vom primi vizita Politehnicii Iași, la o lună și jumătate după duelul din Cupa României, tranșat la loviturile de departajare de echipa noastră. Meciul din etapa a 13-a va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

FC Brașov (antrenor Dan Alexa): Micu – A. Marc, Fustar (c), T. Oltean – Burlacu, R. Lazăr (86, Z. Mitrov), Diogo Izata (76, Amorim), Spătaru (76, Lambrinoc), Dumbravă – Chică Roșă (76, Tudor Saim), Angelov (86, Mbombo)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Gîsă, C. Toma – T. Bodri (77, Bickling), Tănase, Olaru (81, Grigoriu), Grancea (59, Curea), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (59, Simon), L. Bodri (77, D. Popa)

Declarații

DAN ALEXA

„Am spus-o și înaintea meciului, nu aveam de ce să îmi iau revanșa în fața Dumbrăviței. Atunci a fost o dublă manșă destul de echilibrată, iar ei au jucat foarte bine. Eu chiar locuiesc în Dumbrăvița, buletinul meu e acolo, am foarte mulți prieteni acolo și nu era vorba sub nicio formă de revanță. Ne doream foarte mult să câștigăm pentru că aveam nevoie de cele trei puncte. Mă bucur că am reușit un scor concludent, pentru că nouă ne-a lipsit foarte mult golul. Am avut evoluții foarte bune în unele meciuri, în care n-am băgat-o în poartă. Azi ne-a ieșit și din acest punct de vedere. Am controlat jocul de la început până la final, iar Dumbrăvița cred că a dat primul șut pe poartă spre finalul jocului. A fost o victorie clară și mă bucură evoluția jucătorilor mei, au evoluat cu multă determinare. E foarte important că avem un pic de liniște, pentru că dacă n-am fi câștigat am fi fost în zona retrogradării. Nici acum nu suntem scăpați de acolo, dar mă bucură evoluția”.

„Cunoșteam foarte bine Dumbrăvița. E o echipă pe care dacă o lași să joace îți pune foarte mari probleme. Așa a fost în unele momente și azi, ne-au ținut destul de mult în zona careului nostru. E o echipă care nu are presiune, care înaintea etapei avea același număr de puncte ca și noi”.

COSMIN STAN

„Mi-e rușine de modul în care am jucat. Nu neapărat de rezultat, care putea fi chiar mai rușinos având în vedere ocaziile pe care le-au mai avut cei de la Brașov. Sper ca și jucătorilor să le fie rușine de modul în care ne-am prezentat astăzi, pur și simplu am pierdut vremea degeaba. Am venit la Brașov să bifăm un meci. Am fost relaxați și deconectați, exact ca săptămâna trecută, în meciul cu Miercurea Ciuc. Așa am arătat și azi, poate chiar mai rău. Totul se trage de la meciul cu Rapid, în care am reușit o prestație bună și ăsta e fotbalistul român… Ni se urcă la cap, ce mari fotbaliști suntem noi! Sută la sută asta e explicația. Și la antrenamente avem mari probleme de concentrare, de atitudine și de aici rezultă ceea ce s-a întâmplat aici”.

„Clasamentul asta arată acum, că suntem cea mai bună echipă din Timiș. Dar la ceea ce am arătat azi, vă întreb eu: Dumbrăvița e cea mai bună din Timiș? Atunci cum arată celelalte? Cred că e o conjunctură că suntem înaintea Politehnicii și a Ripensiei în acest moment. Suntem o echipă fără valori, care am agonisit punctele de până acum prin foarte multă muncă, prin atitudine, exact ceea ce ne lipsește de o săptămână și jumătate!”.

„Avem un lot de 26 de jucători. Ar fi foarte simplu să spun acum că ne-au lipsit căpitanul Zurbagiu, mijlocașul central de creație Martinov, că ne-a lipsit Ungureanu, deci jucători foarte buni, esențiali. Ar fi foarte ușor să arunc vina pe aceste absențe. Dar avem 26 de jucători, a venit șansa altora să joace și s-au prezentat lamentabil. Trebuie luate măsuri, atâta vreme cât pierzi două meciuri la rând cu 3-0 și 4-0. Îmi pare rău că nu am mers pe planul meu până la capăt, pe primul 11 pe care dorisem inițial să îl trimit azi în teren. M-am răzgândit și cred că am greșit”.

„Dan Alexa și-a luat revanșa cu vârf și îndesat pentru ceea ce s-a întâmplat la barajul cu Reșița. În cariera mea de antrenor, cred că a fost una dintre cele mai rușinoase înfrângeri. Repet, nu neapărat prin scor ci prin modul în care am jucat, într-un meci televizat. Ne-am făcut de rușine în întreaga țară!”.

Foto: monitorulexpres.ro