Seria pozitivă s-a întrerupt în Pantelimon

După patru victorii consecutive în campionat și Cupă, echipa noastră de fotbal a fost învinsă cu 1-0, în deplasare, de Metaloglobus București, într-un meci din etapa a 9-a a Ligii a II-a. Diferența s-a făcut la începutul reprizei secunde, de la punctul cu var, iar trupa din Pantelimon bifează primul succes stagional. În schimb, alb-verzii au bifat astăzi abia al doilea joc de campionat fără gol înscris, după acel 0-3 cu CSA Steaua, din etapa a 4-a.

Prima repriză a fost controlată autoritar de echipa noastră, însă dominarea nu s-a concretizat și pe tabelă. Raportul șuturilor trimise spre poartă a fost de 6-1 în favoarea alb-verzilor, iar cel al șuturilor pe poartă de 3-0. Până la pauză, Paulevici s-a remarcat în două situații clare: în minutul 32 când a scăpat singur spre poarta lui Gavrilaș, dar a încercat să îl lobeze fără succes, iar apoi în minutul 39, când portarul gazdelor a ieșit greșit, atacantul nostru a trimis spre poarta goală, dar Caramalău a respins din apropierea liniei. Din păcate, spre finalul primei părți, l-am pierdut pe căpitanul Costel Zurbagiu, nevoit să părăsească terenul din cauza accidentări.

La pauză, s-a rupt ceva în jocul echipei noastre, care s-a văzut condusă din minutul 49. Atunci, centralul Motan (Târgoviște) a dictat ușor penalty pentru o intervenție a lui Bura-Koț asupra lui Neacșu, iar experimentatul Dragoș Huiban a transformat de la punctul cu var. Fără succes în primele opt runde în campionat, bucureștenii au prins tot mai multă încredere și chiar au avut șansa desprinderii în câteva rânduri. Același Huiban (53) a scăpat singur cu Trifon, l-a învins pe goalkeeperul nostru, dar golul gazdelor a fost refuzat de Bura-Koț, cu o respingere din fața liniei. Apoi Răuță (62) a trimis spre poartă cu capul, dar Trifon a reținut. În minutul 70, Chatziterzoglou a și scuturat plasa, dar golul a fost anulat pentru o poziție de offside. Iar în minutul 72, Zakir a șutat aproape de vinclu, dar balonul a trecut puțin pe lângă țintă. Echipa noastră a răspuns mai mult prin mingi lungi, a beneficiat de multe faze fixe, dar ocaziile clare nu s-au arătat. Ar fi totuși de consemnat șutul din minutul 77 trimis de Toma Bodri, de la 20 de metri, plasat, dar Gavrilaș a reușit să respingă.

Ne întoarcem învinși din prima deplasare efectuată în București în această toamnă și suntem deja cu gândul la meciul din etapa a 10-a, când vom primi vizita unei alte nou-promovate, CSM Slatina. Partida va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11.00.

Metaloglobus București (antrenor Eusebiu Tudor) Gavrilaș – R. Neacșu (82, Chiorean), Caramalău (cpt.), L. Cazan, Chatziterzoglou – Grosu (28, Pătlăgică), Răuță – G. Șerban (46, A. Sin), Zakir (82, Zukanovic), A. Sârbu (77, Liș) – Huiban
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.) (41, Gîsă), C. Toma – Tismonar, Tănase (78, Ungureanu), Martinov, L. Bodri (70, Simon), T. Bodri – Paulevici, Pașcalău (70, Curea)

COSMIN STAN
„Am făcut o primă repriză foarte bună, dar din păcate nu am reușit să marcăm din ocaziile pe care le-am avut. Au fost trei ocazii mari, de două ori adversarii au scos din fața liniei porții, plus șansa lui Paulevici, care a scăpat singur și a încercat lob. Adversarii nu au fost periculoși prin absolut nimic până la pauză. Sunt convins că dacă marcam la măcar una dintre acele ocazii, nu doar că am fi câștigat meciul, ci am fi dat și alte goluri. În cea de-a doua repriză nu am intrat așa cum ar fi trebuit, am fost bramburiți, iar brambureala asta s-a materializat printr-un penalty la fel de bramburit… Deși eu consider că nu se impunea lovitură de la 11 metri, l-am invitat practic pe arbitru să o dicteze, la o fază care trebuia tratată mult mai simplu. Nu am reșit să fim lucizi după golul încasat, am intrat în jocul adversarilor, care și-au atins finalmente scoul. Au stat pe jos, au tras de timp, au intrat în clinciuri verbale cu ai noștri, exact ce au vrut pentru a mai câștiga minute. Băieții noștri nu au mai fost concentrați pe ceea ce trebuia să facem și, din păcate, am pierdut. Eu zic că ne-am bătut singuri astăzi!”

„Metaloglobus e o echipă solidă, care era căzută. Probabil că după victoria asta prind și ei un pic de moral. Pentru noi, e păcat că am pierdut. La cum evoluau lucrurile în teren în prima repriză, nimic nu prevestea că vom pleca învinși. Dar asta este, trebuie să ne fie învățătură de minte. Toate cele 90 de minute trebuie să le tratăm la fel și altădată să nu mai intrăm în jocul adversarilor și să fim concentrați pe ceea ce trebuie să facem noi”.

EUSEBIU TUDOR
„Am venit după o perioadă foarte grea, după opt înfrângeri consecutive. Eu sunt abia la al doilea meci pe banca echipei și era important ca astăzi să câștigăm, pentru a nu pierde contactul cu restul plutonului. Băieții au avut atitudine, chiar vreau să îi felicit pe această cale, dar mai avem multe lucruri de pus la punct. Am câștigat astăzi pe forța grupului, iar meciul acesta ar trebui să ne fie de acum un șablon. Toată lumea trebuie să muncească, iar rezultatele vor veni. În prima repriză am fost dominați, era greu de deblocat echipa după o serie atât de lungă de înfrângeri. Am avut în față o echipă care venea după niște rezultate foarte bune, cu meciuri câștigate mai ales în deplasare. Dumbrăvița nu era o echipă oarecare! Dar am reușit să echilibrăm jocul, iar în repriza a doua, pe lângă gol, am mai avut câteva situații importante, iar oaspeții n-au mai fost periculoși decât pe mingi lungi, unde știam că sunt foarte periculoși. Vreu să îi felicit pe cei intrați după pauză, de această dată toți au adus un plus!”.