CSC Dumbrăvița a încheiat cu fruntea sus și acest sezon de Liga a III-a. La capătul unui campionat dificil (ținând cont de condițiile speciale determinate de contextul epidemiei de coronavirus), alb-verzii au ocupat treapta a treia a podiumului în seria a 8-a. Formația noastră a fost cea mai bine clasată dintre echipele din Timiș. De altfel, acest titlu onorific, de cea mai bună timișeană din eșalonul trei, a fost obținut pentru al treilea an consecutiv. Practic, de la promovarea din 2018, Dumbrăvița a fost mereu cea mai bună grupare din Timiș. În sezonul 2018-2019 a ocupat același loc trei în ierarhie, în timp ce campionatul trecut (întrerupt din pricina pandemiei după doar 16 etape) l-a încheiat pe poziția a 6-a în clasament.

În ediția 2020-2021 a Ligii a III-a, echipele au fost repartizate în 10 serii a câte 10 formații, astfel că s-au jucat doar 18 runde. Din cele 18 partide, dumbrăvițenii au obținut 10 victorii. Au remizat o dată și au fost învinși în 7 meciuri. Interesant e că patru dintre eșecuri au fost suferite pe teren propriu și doar trei în deplasare. Victoriile s-au împărțit, însă, în mod egal, cinci fiind înregistrate acasă, alte cinci pe teren străin. Singura remiză din acest campionat s-a consemnat la Periam, în runda a 4-a. A fost atunci 1-1.

Antrenor principal a fost în primele 9 runde (ale turului) Sorin Bălu (4 victorii – 1 remiză – 4 înfrângeri). În etapa a 10-a, pe bancă a stat secundul Daniel Mărtinaș (1 victorie). Din runda a 11-a, echipa a fost preluată de către Florin Bătrânu (5 victorii – 3 eșecuri).

Toate înfrângerile au fost suferite la un singur gol diferență: de cinci ori 0-1 și de două ori 1-2. În schimb, în cinci partide, poarta Dumbrăviței a rămas imaculată. Cea mai mare victorie s-a consemnat în etapa a 3-a, când echipa noastră a trecut de Cermei cu scorul de 9-1!

În cele 18 meciuri, dumbrăvițenii au marcat 35 de goluri și au încasat 16. Per total, a fost a doua cea mai bună apărare din serie, după cea a liderului, Șoimii Lipova, care a primit doar 12 „boabe”. Atacul s-a clasat tot pe treapta a treia a podiumului, fiind în urma Lipovei (37) și a Crișului Chișineu Criș (care stă cel mai bine la acest capitol cu 41 de reușite).

Cele 35 de goluri stagionale au fost înscrise de către 11 jucători. Cel mai bun marcator al sezonului a fost Andrei Făgărășanu, cu 10 goluri în contul său, două fiind reușite din penalti. Pe treapta secundă, cu 9 goluri (2 de la 11 metri), se află Octavian Drăghici, fotbalist care în pauza intracompetițională s-a transferat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Următorul în topul „puncherilor” este Andrei Mura, cu 6 goluri. Trei reușite are Alexandru Pițuc. Câte un gol au marcat Laurențiu Telescu, Costel Zurbagiu, Răzvan Morariu, Marco Enciu, Petrișor Jichici, Bogdan David și Răzvan Rus.