Spre Giulești, cu gândul la un meci mare: „Nu mergem acolo să ne facem poze!”

Dumbrăvița fotbalistică se află în fața unui nou moment istoric! Echipa noastră debutează în faza grupelor din Cupa României cu un meci împotriva prim-divizionarei Rapid București. După cum se știe, suntem gazde în această confruntare, dar din cauza infrastructurii precare din județul Timiș vom disputa jocul pe terenul adversarilor, stadionul „Rapid Giulești”, inaugurat în primăvara acestui an.

Deși partida se va juca în Giulești, antrenorul Cosmin Stan spune că elevii săi nu vor aborda partida resemnați și copleșiți de numele adversarului.

„Din păcate, jucăm la București. Vă spun cu mâna pe inimă și vreau să mă credeți, eu mi-am dorit enorm ca acest meci să se joace aici, la Dumbrăvița. Dar programările au fost făcute de așa manieră încât în Dumbrăvița și în Timișoara nu avem unde să jucăm în nocturnă. Nu mi se pare normal cum s-au făcut aceste programări, pentru că dintre cele opt echipe de nivel inferior șase nu joacă în nocturnă. Excepțiile suntem noi și Dinamo, care oricum are opțiuni în București sau în împrejurimi. Într-adevăr, Rapid și CFR Cluj sunt echipe de audiență maximă, dar cred că totuși trebuia să se țină cont de faptul că Dumbrăvița nu dispune de nocturnă. Nu am avut nici varianta Arad disponibilă, pentru că UTA joacă tot acasă cu FCSB și nu au fost de acord să jucăm acolo și noi cu o zi înainte. A rămas varianta Giulești… Dar vă spun că Dumbrăvița nu merge în Giulești ca mielul la tăiere! E clar, există o diferență enormă între noi și Rapid, din toate punctele de vedere, dar noi nu vom merge acolo să ne facem poze. Vom încerca să jucăm cât putem de bine, iar dacă suntem în stare să-i și încurcăm! Până la urmă, mergem să facem o propagandă bună fotbalului din vestul țării. E clar, pentru jucători contează enorm să joace într-o asemenea ambianță. Dar repet, preferam să se joace meciul la Dumbrăvița”, a declarat Cosmin Stan.

„I-am urmărit pe cei de la Rapid și în meciul de campionat cu Hermannstadt, într-adevăr. Mai mult ca sigur, nu vor aborda meciul cu noi cu cel mai bun 11, mai ales că vineri vor avea meci cu Farul Constanța. E clar că vor odihni jucătorii care au minute mai multe în Superliga. Dar au un lot numeros, un lot valoros, iar cei care vor intra din postura de rezerve sunt sigur că vor să-i demonstreze antrenorului că merită să fie titulari. Sunt convins că își vor da tot interesul pentru acest lucru. Din acest punct de vedere, faptul că nu vor juca cu echipa bună, s-ar putea să fie un dezavantaj pentru noi. Titularii poate că s-ar fi menajat cu o echipă de nivel inferior. Dar cei care intră de pe margine sigur nu se vor menaja!”, a mai spus antrenorul echipei noastre.

Delegația noastră pleacă astăzi spre București și va rămâne departe de casă până la final de săptămână. În următoarele zile, ne vom antrena în zona Capitalei, pe bazele „Metaloglobus” din Pantelimon și la Tunari, iar de joi ne vom pregăti la Miercurea Ciuc, acolo unde va avea loc următorul joc de campionat, cel cu FK Csikszereda, programat sâmbătă, la ora 11.00.

Meciul CSC Dumbrăvița – Rapid București, din prima etapă a Grupei C din Cupa României, va avea loc mâine, marți, de la ora 18.15, pe stadionul „Rapid Giulești”. Partida va fi televizată pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.