Spre Maramureș, în căutarea unui rezultat pozitiv

Echipa noastră de fotbal pleacă astăzi, după antrenament, spre Maramureș, pentru meciul cu Minaur Baia Mare, din etapa a 7-a a Ligii a II-a. Meciul va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Viorel Mateianu” și nu va fi televizat.

După trei înfrângeri consecutive în campionat, a venit vremea reabilitării pentru alb-verzi. Aceasta e concluzia generală în vestiar, afirmă și antrenorul Cosmin Stan. Echipa noastră a plusat la capitolul moral, prin calificarea în play-off-ul Cupei României, iar jocul de la Baia Mare, de mâine, e o bună șansă pentru un salt și în clasamentul Ligii a II-a.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu Minaur Baia Mare, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de atacanții David Popa și Patrick Pașcalău.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Am început această săptămână cu o analiză la sânge, nu una doar de curtoazie, ci în care s-au spus lucrurilor pe nume despre ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Trecând peste faptul că am avut adversari grei, e clar că nu am mai fost noi, jocul nostru obișnuit nu s-a văzut în meciurile cu Buzău și Slobozia. Am avut doar anumite momente de joc bun în cele două partide, astfel că era necesară o analiză, pentru a reveni la ceea ce lucrăm noi de un an de zile. Rezultatele s-au văzut din ziua următoare, pentru că am început săptămâna cu dreptul, printr-o victorie la Periam. Sperăm să trecem cu bine și de meciul de mâine, de la Baia Mare. Jucăm cu un adversar care a avut un început de sezon foarte bun, având în vedere că e o nou-promovată. Au avut un program mai ușor decât al nostru. Meciul de mâine va fi clar unul de luptă, din cauza vremii și a terenului. De ieri plouă încontinuu la Baia Mare, se pare că va fi la fel și la ora jocului, astfel că terenul se anunță moale și îmbibat cu apă. Dar cu atât mai mult, e o șansă să redevenim acea echipă de muncă, iar un astfel de teren ne-ar ajuta. Trebuie să muncim mult și să terminăm săptămâna așa cum am început-o”.

„Nu e nicio presiune pentru rezultat. Baia Mare e o echipă care se apropie de noi, ca identitate și ca joc. Cum am spus, a început foarte bine sezonul. Deși a pierdut în prima etapă, s-a redresat în următoarele etape și a acumulat destul de multe puncte. Într-adevăr, a pierdut etapa trecută, la Miercurea Ciuc, dar pe teren propriu nu a pierdut niciun meci. Cu atât mai mult, e un meci dificil, iar dacă vom reuși mâine să câștigăm va fi o performanță bună”.

„Tot lotul e valid. După meciul de Cupă, am avut mici probleme cu Tănase, dar s-a recuperat destul de bine. El nu e 100%, dar vine cu noi, e în lotul de 20. Așa că singura absență rămâne Tudor Moțiu, care a început recuperarea. Cred că în jurul datei de 1 octombrie va începe antrenamentele cu echipa”.

DAVID POPA

„Cu Minaur va fi un meci greu. Trebuie să dăm totul, fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că meciul trebuie trat cu seriozitate maximă. Cred că dacă toți vom da 100%, vom obține un rezultat pozitiv. În ultimele săptămâni, cred că și valoarea echipelor cu care am jucat și-a spus cuvântul. Dar eu cred că putem să jucăm mai bine în meciurile viitoare, pentru că și adversarii vor fi mai accesibili. Sunt convins că vom avea o altă față în următoarele meciuri”.

„Aștept să marchez și eu, e adevărat, dar în momentul de față mai importantă este echipa. Aș prefera o victorie mâine decât un prim gol pentru mine. La Dumbrăvița, toți cei care am venit în vară am făcut-o și pentru oportunitatea pe care am primit-o. Mulți dintre noi ne putem relansa carierele și avem șansa de a ne vedea mai multă lume”.

PATRICK PAȘCALĂU

„Va fi un meci greu la Baia Mare, în care trebuie să demonstrăm că avem atitudine. Cred în acel slogan, victoriile aduc victorii. Sper că se va adeveri mâine. Sperăm să facem un meci bun și să ne întoarcem de acolo cu trei puncte”.

„Mă simt bine. După prestația cu Unirea Slobozia, chiar simțeam nevoia unui gol. Mă bucur că a venit la momentul oportun, în jocul de Cupă de la Periam. Am cu siguranță mai multă încredere și mulțumesc pe această cale întregului staff, pentru că a ales să mă utilizeze cu Slobozia și am demonstrat că merit să joc. La Dumbrăvița, e un mediu bun, grupul este foarte ok. E și o diferență clară între Liga a III-a și Liga a II-a. Poți să te afirmi mult mai repede de aici”.