Start ca din pușcă

Formația noastră a început cu dreptul sezonul de primăvară, reușind, pe terenul echipei Șoimii Lipova, o victorie surprinzătoare prin proporțiile scorului. Alb-verzii s-au impus cu 3-0 în meciul disputat în Aradul Nou, având superioritate numerică încă din minutul 29. Prin acest succes, formația noastră și-a asigurat prezența în play-off și din punct de vedere matematic, cu două etape rămase de disputat în sezonul regular.

Gazdele au avut prima șansă de gol pe „Motorul”, prin nou-venitul Modan, care a reluat din opt metri, lateral dreapta, dar Trifon a reușit să rețină. Același Modan a profitat de o aglomerare în careul formației noastre, în minutul 9, și a reluat de la 15 metri, puțin pe lângă poartă.

Deschiderea de scor a venit un minut mai târziu, dar la poarta opusă. Tismonar a combinat scurt cu Făgărășanu, experimentatul atacant l-a lansat pe Luca Bodri, iar acesta a „înțepat” balonul, care s-a strecurat pe lângă portarul Iliesu și a intrat în poartă.

Un moment psihologic s-a consumat în minutul 29, atunci când atacantul gazdelor, Nicu Modan, a văzut al doilea „galben”, pentru o intrare dură asupra lui Moțiu. Primul avertisment îl văzuse în minutul 16, pentru o împingere a lui Bura-Koț.

Chiar și în inferioritate numerică, Lipova a insistat în atac pe finalul primei reprize, iar în minutul 40 Salhi a reluat cu capul din careul mic, dar Moțiu, bine poziționat, a respins de lângă bară. Formația noastră a avut o șansă bună pentru dublarea avantajului, la faza imediat următoare, atunci când Tismonar a scăpat spre poartă și i-a întors balonul lui Martinov, însă „Jardi” nu a găsit cadrul porții. Lipovanii au mai ratat o șansă de gol în minutul 43, atunci când Trifon a reținut în doi timpi șutul lui Gavrilă, împiedicând o reluare a lui Capătă, aflat pe respingere.

În repriza a doua, omul în plus al formației noastre s-a simțit în desfășurarea jocului. Alb-verzii au fost extrem de periculoși pe contraatac, având ocazii bune prin Tismonar (min. 48) și Făgărășanu (min. 53). Desprinderea pe tabelă a venit în minutul 65, atunci când Tismonar i-a pasat în adâncime lui Martinov, care a scăpat spre poartă și l-a executat pe Iliescu din situație unu contra unu. 0-3 s-a făcut peste numai cinci minute, atunci când Ghinescu a executat un corner de pe dreapta, Zurbagiu a reluat cu capul în bară, iar balonul a ricoșat la Tismonar, care l-a trimis în poartă de la șapte metri.

Şoimii Lipova (antrenor Flavius Sabău): Iliescu – Suslak (68, Aldan), Nicolescu, A. Popa – Nagy, Ciubăncan (73, Brad), Sahli (71, Simion), Gavrilă, Fiimon – Capătă (68, Prună), Modan
CSC Dumbrăviţa (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koţ, Bain, Moțiu – L. Bodri, Zurbagiu, Schinteie (64, Olaru), Martinov (75, Grigoriu), Ghinescu – Tismonar (71, Gologan), Făgărășanu (75, Ciubotariu)

Următorul meci al formației noastre va avea loc vinerea viitoare, de la ora 15.00, pe teren propriu, în compania celor de la Pobeda Dudeștii Vechi.