Iata ca, dupa ce o parte din copiii clubului s-au “incalzit” la Timisoara Football Cup 2021 si Politehnica Centenar, echipele noastre de juniori vor incepe competitiile oficiale.

Cele 2 turnee mentionate au fost pentru foarte multi dintre copiii nostri primele la care au participat. Iar Politehnica Centenar a avut chiar un afis select, numele castigatoarelor fiind edificatoare: UTA (3 trofee), Atletico Arad (2), FCSB, Politehnica Timisoara, LPS Banatul si Padureni (cate 1). Desigur, cu exceptia absolut remarcabila a celor din Padureni, vormim de cluburi consacrate la nivel de juniori, cu o arie de selectie foarte larga si cu o calitate a infrastructurii peste media (foarte scazuta) nationala, dar constituie un etalon la care, cel putin deocamdata, ar trebui sa ne raportam.

In continuare, este in intentia clubului de a participa la cat mai multe astfel de turnee, in special in perioadele de intrerupere a competitiilor oficiale si functie si de invitatiile primite, in ideea ca, pe langa atractivitatea si placerea conferite, jocurile sunt cele care dezvolta cel mai bine aptitudinile copiilor. In acest sens, un alt obiectiv este acela de a “lega” cat mai multe meciuri amicale in cadrul ciclului saptamanal, aceasta fiind o atributie importanta a antrenorilor nostri.

Deocamdata insa, pentru ca la sfarsitul saptamanii celebram sarbatoarea comunei, pe terenul de iarba se va desfasura un mic turneu rezervat categoriei de varsta 2010, la care vor participa ca invitate CSC Ghiroda si Giarmata Vii, Galaxy, Giroc, Juventus si LPS Banatul. Startul se va da sambata la ora 10, iar jocurile se vor desfasura in formatul 8 + 1, 2 x 20’, teren 60 x 40 m. Echipele vor fi impartite in 2 grupe, in care sa va juca “fiecare cu fiecare”, simultan pe 2 terenuri, urmand ca la final sa se dispute finalele pentru locurile 5 – 6, 3 – 4 si 1 – 2.

Dar incep acum si campionatele judetene, clubul nostru urmand a participa la cele pentru juniorii C (under 15), D (under 13) si E (under 11). In ce priveste grupele mici, pe langa eventualitatea unei competitii oficiale gen Interliga, clubul nostru va colabora cu baza sportiva Player Sport Dumbravita la organizarea unui mini-campionat cu etape o data la doua saptamani.