Start în sezonul de primăvară, cu un derby județean!

Echipa noastră de fotbal reia seria jocurilor oficiale, după o pauză de iarnă de aproape trei luni de zile. Liga a II-a se reia la finalul acestei săptămâni, cu etapa a 17-a, în care vom primi vizita unei conjudețene și, totodată, a unei contracandidate la supraviețuire, Politehnica Timișoara. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu Politehnica Timișoara, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de unul dintre nou-veniții din pauza de iarnă, Alexandru Piftor.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei doi la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Înainte de toate, aș vrea să nu vorbesc despre adversar, ci doar despre noi. Poli e echipa cea mai iubită din zonă și cu siguranță va rămâne așa și pe viitor. Tocmai de aceea, nu aș vrea să deranjez cu anumite lucruri sau considerații despre clubul lor, pentru că nu aș vrea să îmi fie interpretate vorbele. De aceea, mă voi referi doar la Dumbrăvița”.

„Se știe foarte bine că aceste derby-uri, dintre echipe din același județ, ambițiile și orgoliile sunt mai mari decât de obicei. Noi suntem echipa care vine tare din urmă, clubul nostru a evoluat foarte mult într-un timp foarte scurt. Chiar vorbeam cu cei din staff că, dacă acum un an cei de la Poli ne-au bătut cu 7-0, fără drept de apel, într-un meci amical, iată că acum suntem și noi în Liga a II-a și suntem echipa cea mai bine clasată din județul Timiș. Lucrul acesta nu ni-l poate lua nimeni, e un lucru cert”.

„Venim după cinci săptămâni și jumătate de pregătire, o pregătire bună din punctul meu de vedere, dar acest lucru se va vedea cel mai bine la ora primului meci. Vine jocul cu Poli, care pentru noi e foarte important, în primul rând pentru că jucăm cu o contracandidată la evitarea retrogradării, astfel că e clar că avem nevoie de cele 3 puncte pentru a mări ecartul față de ei”.

„Din păcate, în această săptămână am avut foarte multe probleme medicale… viroze, gripe, răceli. În fiecare zi, alți jucători se îmbolnăveau și sper ca până la ora jocului să se oprească această epidemie. Și ieri am avut încă un jucător cu probleme și care nu a venit la antrenament. Sunt jucători importanți și destul de mulți la număr, în jur de 10. Sper să fie cât mai mulți dintre ei la un nivel optim la meciul cu Poli. În afară de viroze, nu sunt alte probleme, nu sunt accidentări. Cu toții primesc tratament, dar la fiecare situația evoluează în mod diferit, au medicamentații diferite. Unii au și început antrenamentele, dar au făcut antrenamente mai ușoare. E o situație incontrolabilă, care ne dă bătăi de cap”.

„N-am intrat deloc în această perioadă pe terenul de la Dumbrăvița. Practic, nu am călcat acolo de la ultimul meci de acasă de anul trecut, cel cu Unirea Constanța. Se știe că noi ne antrenăm în altă parte. Abia azi vom avea un prim antrenament la Dumbrăvița. Sigur, ieri terenul arăta foarte bine, dar se anunță ploi vineri și sâmbătă. S-au făcut lucrări, se lucrează și astăzi la gazon, pentru ca în cazul în care plouă foarte tare să se poată scurge apa. Vom vedea ce va fi la ora jocului. Nu cred că vom fi dezavantajați de un teren greu, pentru că suntem obișnuiți cu el din toamnă. Cred că mai mult i-ar încurca pe cei de la Poli. Chiar dacă acum, prin venirea celor cinci jucători noi și jocul nostru se va schimba, vom pasa mai mult și nu vom mai miza atât de mult pe contraatac, totuși noi suntem mai obișnuiți cu terenul de la Dumbrăvița”.

„100% au crescut așteptările de la noi după această pauză de iarnă. Și prin declarațiile mele, în care am subliniat faptul că suntem mai buni decât în toamnă, automat au crescut pretențiile suporterilor. Ne-am asumat acest lucru, pentru că într-adevăr cred că suntem mai buni decât în prima parte a sezonului, iar jocul prestat în amicale mi-a arătat clar acest lucru”.

ALEXANDRU PIFTOR

„Va fi un meci greu, împotriva unei echipe din Timișoara, care își dorește mult să iasă din acea zonă a clasamentului. Dar și noi ne-am pregătit foarte bine în această iarnă, am făcut și un cantonament foarte reușit și sunt convins că putem lua cele trei puncte”.

„Sper să reușesc o nouă victorie contra Politehnicii în acest sezon. Așa e, am jucat contra lor pentru Ripensia, dar atunci am intrat în a doua repriză, pentru că fusesem accidentat în acea săptămână”.

„Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, îmi place atmosfera, colectivul, am fost foarte bine primit de băieți. Și ei, și cei din staff m-au ajutat să mă integrez și sper să facem treabă bună împreună”.