Succes la limită în cel de-al doilea test al iernii

Echipa noastră de fotbal a învins cu 3-2 formația de Liga a III-a Gloria Lunca Teuz Cermei, în cel de-al doilea amical al perioadei de pregătire. Partida s-a disputat în nocturnă, pe arena „Motorul” din Arad, și a fost singurul test programat pentru săptămâna aceasta. De vineri, fotbaliștii noștri vor intra într-un cantonament pe plan local, la Pensiunea Genesa, care se va încheia la data de 4 februarie.

La lumina reflectoarelor de pe „Motorul”, arădenii au produs prima modificare a tabelei, în minutul 13, dintr-un penalty dictat pentru un henț comis de Călin Toma. Până la pauză, formația noastră avea să întoarcă rezultatul, având chiar șansa desprinderii. Egalarea a venit în minutul 22, atunci când Martinov a șutat din lateral stânga, la colțul lung, portarul Cermeiului a respins, iar Alexandru Piftor, pe fază, a trimis balonul în plasă. În minutul 35, adversarii noștri au comis henț în propriul careu, astfel că am beneficiat la rându-ne de un penalty. Călin Toma a executat de la punctul cu var, pe jos, în dreapta portarului, care a reușit să respingă, însă același Alexandru Piftor a împins balonul în plasă. Între cele două reușite ale formației noastre, am mai consemnat și o bară, nimerită de Zaluschi, cu un șut de la 16 metri, în minutul 28.

Repriza a doua a fost abordată într-o alcătuire complet diferită de formația noastră, dar jocul a rămas la fel de spectaculos. În minutul 61, gazdele au restabilit egalitatea, însă în minutul 70, Răzvan Ghinescu a marcat pentru 2-3, dintr-un penalty dictat tot pentru un henț comis de arădeni în propria suprafață de pedeapsă.

În acest joc, Cosmin Stan i-a testat pe David Jorz (fundaș stânga) și Andrei Torok (mijlocaș central), ambii proveniți de la echipa U17 a clubului nostru, antrenată de Silviu Bălace. Dintre cei trei juniori ai aceleiași grupe care au început cu noi pregătirea, continuă antrenamentele cu prima echipă doar Bogdan Sima, introdus la rândul său în teren în repriza a doua a amicalului de astăzi.

Iată formulele utilizate astăzi de antrenorul Cosmin Stan:

Repriza I: Ciui (30, Trifon) – Moțiu, Niakate, Zurbagiu (cpt.) (20, Amariei), C. Toma – Curea, Salhi – Martinov, Zaluschi (30, Torok), Piftor – Capătă

Repriza a II-a: Trifon (60, R. Mikloș) – Tismonar, Bura-Koț (cpt.), Gîsă, Jorz (65, Ghinescu) – T. Bodri (70, Sima), Tănase – Paulevici, Olaru (70, Grancea), L. Bodri – Simon

Concluziile antrenorului

„Concluziile sunt aceleași ca și după meciul de sâmbătă. A fost un joc bun, cu plăcere de a juca fotbal și cu implicare din partea tuturor jucătorilor. Am avut foarte multe faze reușite, din păcate și foarte multe ratări, inclusiv o bară a lui Zaluschi la scorul de 1-1. Dar, una peste alta, un meci super-reușit!”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.

Printre jucătorii care s-au remarcat în primele două teste se numără, fără îndoială, nou-venitul Alexandru Piftor. Ex-ripensistul a marcat 4 din cele 7 goluri reușite de echipa noastră până acum în pregătiri.

„E un jucător foarte bun, de care avem mare nevoie și în campionat. Sper să îl țină această formă și când încep meciurile oficiale și să marcheze meci de meci”, ne-a mai spus Cosmin Stan.

Pe parcursul săptămânii viitoare, avem programate două meciuri de verificare: miercuri, 1 februarie, cu Șoimii Lipova, iar sâmbătă, 4 februarie, la final de cantonament, cu FC Bihor. Ora și locul de disputare al celor două partide urmează a fi stabilite.