Suntem campioni regionali în Cupa Satelor, cu victorii pe linie la Sântămăria Orlea!

Comuna Dumbrăvița s-a calificat în finala națională a Cupei Satelor, competiția U13 destinată fotbalului juvenil din mediul rural. La turneul regional desfășurat astăzi, la Sântămăria Orlea, formația alcătuită pe scheletul grupei U13 a clubului nostru a câștigat toate cele trei jocuri disputate, în care a întâlnit campioanele județelor din regiune – Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Comuna Dumbrăvița a dispus cu 7-0 de Comuna Socodor (Arad), cu 5-0 de gazdele de la Comuna Criscior (Hunedoara) și cu 14-1 de Comuna Slatina Timiș (Caraș-Severin). În acest din urmă joc, echipa comunei noastre a încasat abia primul gol din această ediție a competiției.

E de remarcat că în finala regională, în numai trei jocuri, Comuna Dumbrăvița a marcat la fel de mult ca în cele șapte jocuri disputate în faza județeană! Doar azi s-au marcat 27 de goluri, care se adaugă celor 27 marcate în drumul spre titlul de campioană județeană, ceea ce ne aduce la un golaveraj total de 54-1 în actuala ediție a Cupei Satelor!

„O evoluție perfectă a copiilor, tot lotul s-a comportat exemplar! Vreau să îi felicit pe băieți pentru tot devotamentul și pentru toată evolutia pe care au avut-o. Acești copii merită toate laudele și sunt mândru că sunt antrenorul lor! De fiecare dată se autodepășesc și îi simt atât de uniți… Chiar sunt ca o adevărată familie! Vreau să le mulțumesc și părinților, pentru toată implicarea și pentru că au venit alături de echipă până aici, la Hațeg! Întreaga conducere a fost alături de noi, atât cea a Asociației Județene de Fotbal Timiș, cât și a clubului CSC Dumbrăvița, prin Florin Bătrânu și Florin Macavei!”, ne-a declarat antrenorul micilor campioni, Adrian Ștefan.

Talentații fotbaliști din comuna noastră nu se opresc aici și sunt deja cu gândul la Turneul Final, ce va avea loc la Sibiu.

„Încă de pe acum începem sa fim organizați pentru Turneul Final, care se va ține la Sibiu! Ne dorim din suflet să avem și acolo o evoluție perfectă, dar trebuie să fim echilibrați și să tratam fiecare meci cu seriozitate!”, ne-a mai spus Adrian Ștefan.

Cupa Satelor este cel mai amplu proiect de scouting în mediul rural, iar echipele participante sunt mixte. Competiția națională U13 este organizată de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.