Suntem cei mai buni din țară! Cupa Satelor a ajuns la Dumbrăvița

Echipa comunei noastre a câștigat finala națională a Cupei Satelor, competiție de selecție pentru mediul rural, la categoria U13, organizată de Federația Română de Fotbal. Azi, în ultimul act al turneului desfășurat la Gura Râului (Sibiu), băieții noștri au învins reprezentanta gazdelor, Comuna Șura Mare, cu 2-0.

Copiii noștri au dominat finala din toate punctele de vedere și au reușit pe final să profite de greșelile adversarilor. Ambele goluri au fost înscrise din penalty, de căpitanul David Szabo, în minutele 25 și 28. De altfel, talentatul nostru fotbalist, nu degeaba poreclit „Neymar”, a primit și titlul de cel mai bun jucător al turneului final din partea organizatorilor.

Comuna Dumbrăvița a stabilit veritabile recorduri la turneul final desfășurat pe baza sportivă „Cindrelul”. Nu doar că a câștigat competiția, ci a făcut-o fără să încaseze niciun gol în cele cinci meciuri disputate la acest final de săptămână. În faza grupelor, a fost 2-0 cu Șura Mare (a fost chiar meciul de deschidere al turneului, reeditat în finală), 4-0 cu Ulmeni și 1-0 cu Cumpăna. În semifinale, după un meci disputat, băieții noștri au trecut cu 1-0 de Comuna Miroslava.

De altfel, în întreaga campanie din Cupa Satelor (vorbim de faza județeană, regională și națională), echipa Comunei Dumbrăvița a încasat un singur gol și a marcat 64!

După succesul de azi, de la Gura Râului, l-am provocat la un dialog pe fericitul antrenor al băieților noștri, Adrian Ștefan:

Adi, felicitări pentru performanța realizată astăzi! Și nu doar pentru trofeul cucerit ci și pentru maniera în care a fost obținut, cu victorii pe linie și fără gol primit în turneul final!
Mulțumim mult! E o bucurie imensă… Și în cadrul echipei noastre, și în rândul părinților, și în rândul celor din Primărie care ne-au susținut de la fața locului. Nu mai spun de conducerea clubului, de cea a AJF-ului! Au venit aici, la Gura Râului, și copii care nu au jucat, dar și-au dorit să fie alături de noi. Toată lumea, absolut toată lumea ne-a susținut!

S-a creat cu adevărat o emulație în jurul vostru în Dumbrăvița! De altfel, și ieri, în timpul meciului de Liga a III-a cu Șoimii Lipova, toată lumea era cu ochii pe telefoane, pentru a vă urmări evoluția din semifinala cu Miroslava!
Așa mi-aș dori să fie tot timpul la Dumbrăvița! Cine iubește clubul acesta trebuie să știe că numai așa se poate face performanță, numai așa pot veni rezultatele. Trebuie să fim toți împreună, și la bine, dar mai ales la rău. Tot timpul trebuie să fim uniți! Iar noi, la Dumbrăvița, știm ce avem de făcut. Aseară, chiar înainte să ne retragem la somn, ne-au sunat cei de la echipa mare. Ei erau în vestiar, alături de antrenori și a fost superb. Noi cântam de aici, ei cântau de acolo. Sunt acele cântece pe care le-am inventat cu copiii și ne bucurăm că și cei mari cântă și se bucură alături de noi!

Așadar, simți că la Dumbrăvița s-a format o adevărată familie?
Da, și așa este normal! Mă bucură nespus de mult acest lucru. Și mă bucură faptul că suntem campionii României. Tot respectul meu pentru acești copii, pentru cât muncesc în fiecare zi, pentru câte sacrificii fac! Unii au renunțat la concedii, numai pentru a veni la pregătire, în cantonamente. Sunt niște copii extraordinari, care respiră fotbal, iar părinții îi susțin maxim. Mereu le-am spus și părinților că, dacă își doresc ceva de la acești copii, trebuie să fie în permanență alături de ei. E vârsta la care copilul are nevoie de părinți!

Care crezi că a fost secretul vostru? Totuși, la Gura Râului s-au întâlnit cele mai bune opt echipe din țară!
Secretul nostru a fost unitatea grupului. E vorba și de munca pe care o depunem și de faptul că niciodată nu subestimăm niciun adversar pe care îl întâlnim. Copiii au fost foarte motivați, au respectat toate sarcinile de joc, ca niște adevărați profesioniști. Au înțeles că trebuie să fim foarte bine organizați, dacă ne dorim să fim campionii României. Și am reușit acest lucru și sunt extrem de fericit pentru ei!

Au fost trei zile pe care le-ați petrecut împreună acolo, în județul Sibiu. Care sunt impresiile tale după acest weekend de neuitat?
Organizarea a fost foarte bună, atât la cazare, cât și la masă. A fost o încărcătură maximă și, sincer, abia acum m-am mai descătușat. Nu știu dacă în aceste trei zile am dormit 10-15 ore în total. Vă dați seama, am luat totul meci cu meci, a venit semifinala, mi-am făcut tot felul de calcule, de gânduri… A fost o încărcătură mare, pentru mine, pentru părinți, iar pentru copii nu mai spun! Le-am pregătit tot felul de filmulețe motivaționale. S-au autodepășit și au înțeles că sunt cea mai bună echipă din această competiție! Nu aveau de ce să le fie frică, iar asta am încercat, să le elimin acest stres. Dar acesta e adevărul: am fost cea mai bună echipă din toată această competiție! Avem 64 de goluri marcate și unul singur primit. În plus, ne întoarcem acasă cu două trofee, pentru că David Szabo a luat titlul de cel mai bun jucător al turneului.

Nu degeaba e poreclit „Neymar”!
Exact, exact! Toată lumea l-a felicitat și sper să o țină tot așa. Nu doar el, ci toți copiii. Dacă vor continua pentru dumul acesta, au șanse mari de tot să ajungă fotbaliști!