Țintim încă o deplasare fructuoasă!

Echipa noastră de fotbal e implicată din nou în meciul care va închide etapa. Luni, de la ora 16.30, vom fi față în față cu Gloria Buzău, în jocul ultim al rundei a 5-a din Liga a II-a. Partida din Crâng va fi televizată de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Delegația noastră va pleca mâine spre Buzău, după antrenamentul de dimineață. Vor lipsi din lot Răzvan Ghinescu și Toma Bodri, ambii suspendați în urma cartonașelor roșii încasate în meciul din runda precedentă, cu CSA Steaua.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei preparatorul fizic Alexandru Albert și doi dintre jucătorii de bază ai echipei noastre, mijlocașii Ionuț Tănase și Andrei Olaru.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

ALEXANDRU ALBERT

„Va fi un meci dificil, care ne poate ajuta să ne revenim din punct de vedere moral, după eșecul pe care l-am avut cu Steaua. Ne așteaptă un meci cu o echipă care se bate la play-off, cu un antrenor cu o experiență mare în Liga I, Cristian Pustai, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mergem încrezători că putem scoate un rezultat pozitiv”.

„Din punctul meu de vedere, fiecare meci este dificil pentru noi. Avem o echipă tânără, cei mai mulți dintre jucători nu au o experiență foarte mare la nivelul Ligii a II-a, unii chiar nu au deloc. Tocmai de aceea, cum spuneam, fiecare meci e greu. Într-adevăr, Gloria Buzău e o echipă cu experiență, cu mulți jucători care au jucat la un nivel înalt, unii au multe sezoane în Liga I. De asemenea, investițiile la ei sunt pe măsură, iar asta ne face misiunea și mai dificilă. Dar mergem încrezători, știm ce muncim în fiecare zi și cred că putem scoate un rezultat pozitiv”.

„Cu toții suntem puțin frustrați după meciul cu Steaua. Lumea care a stat acasă a citit doar rezultatul, 0-3, probabil și-a făcut o cu totul altă impresie față de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Dar nu mai contează. Eram supărați, acum nu mai avem timp să fim supărați, pentru că urmează meciul de la Buzău și gândul trebuie să ne fie doar acolo”.

„Toți băieții sunt apți de joc. În ceea ce-l privește pe Gâsă, mai are puțin de recuperat din punct de vedere fizic. Dar în cel mai scurt timp, cred că va ajunge la același nivel cu ceilalți băieți. Tismonar a stat o perioadă destul de lungă pe margine, din cauza unei entorse. El începe să-și revină la o formă fizică bună. Nu e 100%, din punctul meu de vedere, dar e pe drumul cel bun”.

„Chiar vorbeam cu băieții înaintea conferinței… Sunt destul de multe schimbări în primul 11 față de sezonul trecut, nu mai e echipa care a fost în Liga a III-a. Din punct de vedere fizic, echipa a fost foarte bine pregătită pentru acel nivel, dar trebuie să conștientizăm că în Liga a II-a este altceva, ritmul și intensitatea sunt cu totul altele. Eu îmi doresc mult mai mult. Fiind o echipă tânără, cred că băieții au potențial și pot crește de la săptămână la săptămână, însă nu trebuie să forțăm lucrurile. Trebuie să lăsăm totul să decurgă în mod natural. Din punct de vedere fizic, încă nu suntem acolo unde îmi doresc. Eu vreau mult mai mult, știu ce pot băieții. Dar e abia etapa a 5-a și începem să prindem o formă sportivă tot mai bună”.

„În vestiar trebuie să existe bună dispoziție, e important să venim cu zâmbetul pe buze la antrenamente. Pe unii dintre ei, fiind copii, îi înțeleg că nu pot încă să discearnă lucrurile. Când suntem serioși, suntem serioși, iar când glumim, glumim. Dar sunt cu toții niște băieți extraordinari și durează până apucă să mă cunoască. Am fost coleg sau am lucrat cu foarte puțini dintre ei în trecut, cred că le va mai lua puțin timp”.

IONUȚ TĂNASE

„Văd o partidă destul de grea. Gloria Buzău a încercat mereu să se lupte pentru accederea în play-off și pentru promovare. Dar noi mergem încrezători, chiar dacă am pierdut cu 3-0 etapa trecută în fața Stelei. A fost o înfrângere în inferioritate numerică, să nu uităm. Părerea mea e că scorul de pe tabelă nu reflectă realitatea din teren. La Buzău, nu avem nimic de pierdut, cred că putem să luăm punct sau puncte. Nimeni nu ne dădea nicio șansă nici la Chiajna și am luat un punct, ba chiar am fost aproape să le luăm pe toate trei! Am rămas încrezători. Până la urmă, Liga a II-a nu e chiar un balaur. Și pe cei de la Steaua i-am simțit ca o echipă de bătut, doar că am rămas în inferioritate numerică”.

„După părerea mea, nivelul ligii e un pic sub cel de anul trecut, când au fost echipe precum „U” Cluj, Hermannstadt sau Petrolul, care au promovat în prima ligă. Nouă nu ne rămâne decât să luăm puncte în fiecare meci, pentru că nivelul e un pic mai lejer. Sunt încrezător și cred că vom lua puncte în meciurile care urmează”.

„Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, băieții m-au primit foarte bine, cu cei mai mulți dintre ei mă cunoșteam de la Liga a III-a. Ce m-a convins? Liga a II-a! Nici eu nu am mai jucat aici de trei sezoane, fusesem la Mioveni o scurtă perioadă, în sezonul în care ei au promovat, dar m-am întors apoi tot în eșalonul al treilea”.

ANDREI OLARU

„Cred că urmează cea mai grea deplasare din acest sezon. Gloria Buzău e o echipă foarte bună, care și anul trecut a avut rezultate destul de bune. Au un lot experimentat, jucători care au evoluat la nivel superior, în Liga I, iar antrenorul, Cristian Pustai, e clar că e unul de clasă. Dar nouă ne priesc meciurile din deplasare, nu am mai pierdut pe teren străin de foarte mult timp și cred într-un rezultat pozitiv”.

„Într-adevăr, de când sunt eu la echipă nu am pierdut niciun meci în deplasare, eu sosind în pauza de iarnă. Sper că nici luni nu vom pierde. Probabil avem o motivație mai mare de a juca mai bine în deplasare, ne dorim să demonstrăm. Dar pentru noi contează oricum fiecare punct, fiind o echipă nou-promovată. Orice punct ne dă mai multă încredere”.

„Am debutat în acest sezon în Liga a II-a și pot spune că e o diferență foarte mare față de Liga a III-a. Efortul este mult mai mare, echipele sunt mult peste cele pe care le-am întâlnit anul trecut. Dar eu cred că nu vom avea nicio problemă în a ocupa o poziție bună în acest campionat”.