Tismonar, în premieră căpitan: „Ne gândeam să facem o surpriză la Arad”

Echipa noastră de fotbal a fost eliminată din Cupa României, după un meci foarte strâns în compania prim-divizionarei UTA. Formația arădeană s-a impus cu 1-0 aseară, pe arena „Francisc Neuman”, printr-un gol marcat în minutul 89 de slovacul Andrej Fabry.

Alb-verzii s-au prezentat la Arad într-o formulă foarte tânără. De altfel, media de vârstă a primului 11 a fost de 20,3 ani, singurii titulari născuți înainte de anul 2000 fiind Nenad Lalic și Mykhailo Plokhotnyuk (ambii în 1999). Prin comparație, formula de start a UTA-ei a avut o medie de vârstă de 25,4 ani.

În premieră, banderola de căpitan a fost purtată aseară de Alexandru Tismonar. Polivalentul nostru jucător a fost utilizat împotriva UTA-ei ca atacant, post pe care mai jucase în Liga a III-a, în sezonul promovării.

Aflat pentru al treilea sezon consecutiv în tricoul Dumbrăviței, „Tismo” a tras concluziile jocului cu „Bătrâna Doamnă”:

„Sincer, ne gândeam să facem o surpriză la Arad. Am fost mult mai ofensivi pe final, având în vedere că ei conduceau jocul și orice era posibil. Într-adevăr, am jucat cu 5 fundași, de la început «Mister» ne-a cerut să stăm la cutie și să încercăm să ieșim pe contraatac. La final, a degenerat puțin situația, după încasarea golului, și a trebuit să punem presiune pe cei de la UTA. Cred că și dacă meciul s-ar fi jucat la Dumbrăvița sau la Ghiroda, rezultatul ar fi fost tot în favoarea lor, UTA e o echipă superioară nouă, dar eu sunt mulțumit de mine și de băieți pentru prestația pe care am avut-o. Cu siguranță, pentru băieții care au venit de la UTA a fost un meci special, i-am văzut foarte montați și au încercat să demonstreze că au valoare în acest joc. A fost o senzație foarte plăcută să joc pe acest stadion, o atmosferă foarte frumoasă. Nu ai altceva în cap decât să joci fotbal și să te bucuri de tot ceea ce se întâmplă pe teren”.

Foto: Bogdan Cioara