Trei puncte importante, după trei goluri superbe

Echipa noastră de fotbal se întoarce victorioasă de la Buftea, după 3-1 cu Progresul Spartac București, în jocul restant din prima etapă a Ligii a II-a. A fost a doua victorie la rând în campionat pentru băieții noștri, care prin cele trei puncte culese astăzi se apropie de zona play-off.

Cu excepția câtorva situații de contraatac ale gazdelor, echipa noastră a controlat autoritar ostilitățile în prima repriză a meciului de la Buftea. Primele șanse cu adevărat importante de gol ne-au aparținut, ambele avântu-l pe Toroc în prim-plan. Mai întâi, în minutul 4, mijlocașul nostru în vârstă de 16 ani a fost lansat cu o minge lungă, a ajuns față în față cu portarul Păun, dar a fost blocat în momentul șutului. Iar în minutul 12, după o așezare a lui Paulevici, a scăpat spre poartă, de pe partea stângă, și a șutat din unghi, puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Au fost acțiunile care aveau să anunțe golul superb prin care tânărul nostru jucător avea să deschidă scorul. În minutul 40, Paulevici a reluat spre poarta goală din interiorul careului, un fundaș al Progresului a respins până la 18 metri, unde Andrei Toroc a oprit balonul cu pieptul și l-a expediat cu piciorul drept, direct în vinclul din stânga portarului Păun. Imediat după reluarea jocului s-a făcut 0-2, după ce Zaluschi i-a pasat înapoi lui Bruce Nortey, iar ghanezul a înscris cu un șut din lateral dreapta, la vinclul de la colțul lung. Replica gazdelor a venit în minutul 45, atunci când Mario Preda a nimerit bara din dreapta lui Trifon.

Repriza secundă a început cu o fază care a încins spiritele pe teren și în tribune. Giovanni Petcu a fost lansat în adâncime, Trifon a ieșit din suprafața de pedeapsă și a plonjat direct în optarul Progresului, care a avut nevoie de îngirjiri medicale. Pe acest fond, gazdele au fost mai prezente în jumătatea noastră de teren, dar prima șansă cu adevărat importantă a venit în minutul 63, când Sole a pătruns pe zonă centrală, i-a pasat în stânga lui Alexandrescu, iar jucătorul intrat pe parcursul primei reprize a trimis puțin pe lângă colțul lung. Nu s-a făcut 1-2, ci 0-3, în minutul 72, atunci când, după un balon scos de Toroc, Ionuț Tănase a marcat cu un șut în forță, de la 22 de metri, sub transversală. Imediat s-a făcut însă 1-3, când, după o lovitură de colț bătută de gazde de pe dreapta, defensiva noastră a lăsat balonul să cadă în careu, iar Alexandru Crivac s-a trezit în posesie la patru metri de poartă, de unde nu a iertat.

Au urmat două șanse bune, cu primii nou-intrați în prim-plan. Mai întâi, în minutul 81, Martinov a scăpat pe dreapta, portarul Păun a ieșit în întâmpinare, dar șeptarul nostru nu a prins spațiul porții. Iar în minutul 85, Sofran a șutat de la marginea careului, ușor din lateral dreapta, în plasa laterală. În minutele de final, Dumbrăvița a reușit să calmeze jocul, dar l-a pierdut pentru următoarele două jocuri pe Ouadie Salhi, eliminat direct în minutul 90+6, după ce a lovit fără minge un adversar în careul advers.

Progresul Spartac (antrenor Andrei Erimia): A. Păun – Leafu (46, S. Radu), Ed. Radu, Parfeon (cpt.), A. Grigore – Solet, Purice (32, Alexandrescu) – M. Preda (46, Tong), Petcu (61, Crivac), Florescu – Istrătie (46, Chirițoiu)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Salhi, Tănase – Paulevici (79, Sofran), B. Nortey (90+1, Lalic), A. Toroc (90+1, Ristin) – Zaluschi (79, Martinov)

La finalul săptămânii, în etapa a 6-a a Ligii a II-a, jucăm cu nou-promovata CS Tunari, tot pe stadionul „Emilian Pavel” din Ghiroda. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11.00.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

„O victorie fără dubii. Am fost echipa care a controlat meciul în cea mai mare parte. Sunt foarte bucuros că reușim să marcăm trei goluri într-un meci în deplasare, iar pe lângă cele trei goluri am mai avut foarte multe alte ocazii de gol. Am făcut un meci foarte bun, la mijlocul terenului am câștigat aproape toate duelurile unu contra unu, am plecat rapid în ofensivă, am avut o progresie foarte bună pe fazele noastre de atac. În apărare am mai avut unele lacune, dar în general sunt mulțumit și de ceea ce am jucat în defensivă. Un meci în care continuăm evoluțiile bune din ultimul timp, cu o singură tristețe, cartonașul roșu primit foarte ușor de Salhi în minutele de prelungire. Spun foarte ușor din vina lui, pentru că e inadmisibil să fii eliminat în prelungiri, când ai totul în control, la un corner al echipei noastre. E mare păcat pentru el în primul rând, dar și pentru noi, pentru că luând roșu direct probabil va fi suspendat două sau trei etape. E mare păcat, pentru că e un jucător exponențial pentru noi și vom avea de suferit prin faptul că nu va fi pe teren. Dar de aceea am făcut un lot echilibrat pe posturi, pentru a putea suplini orice absență. Sunt convins că la meciul de sâmbătă, cu Tunari, cel care va juca pe poziția lui Salhi o va face foarte bine”.

„De obicei nu fac evidențieri, la victorii îmi place să laud toată echipa. Într-adevăr, și azi, toată echipa a muncit și a jucat foarte bine. Dar aș vrea să evidențiez cele două aripi. Am avut foarte multe dubii în ultimele zile cu privire la cine va acoperi cele două posturi. M-am oprit la Toroc și Bruce, care au făcut un meci excelent, amândoi au reușit să marcheze, să creeze o grămadă de faze și cred că apărătorii celor de la Progresul o să îi viseze mult timp de acum înainte”.