Trei puncte prețioase, smulse în prelungiri!

Echipa noastră de fotbal se întoarce victorioasă din deplasarea de la Dej. Alb-verzii au răpus Unirea locală cu 1-0, printr-un gol înscris din penalty de Alexandru Tismonar, în minutul 90+3. Cu acest succes – al treilea din deplasare din totalul de patru victorii stagionale – formația noastră revine în zona play-off în clasamentul ligii secunde.

Situația din clasament a determinat gazdele să intre mai hotărâte în teren, astfel că au controlat la capitolul posesie începutul jocului. Prima situație periculoasă la poarta lui Trifon a apărut în minutul 4, când Adrian Pop a centrat de pe stânga, însă Fulga nu a putut relua din cinci metri. Apoi, în minutul 10, Ciocan a executat o lovitură liberă de pe stânga, iar Negrea a reluat cu capul din centrul careului, fără probleme pentru portarul nostru. În minutul 20, Negrea a centrat de pe partea dreaptă pentru Fulga, care a reluat periculos cu capul, lângă bară, dar Trifon a reușit să respingă. Prima situație periculoasă la poarta gazdelor a venit în minutul 24, când Plokhotnyuk a scăpat singur, dar s-a ciocnit cu portarul Anca-Trip, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Atacantul ucrainean al formației noastre a fost în prim-plan și în minutul 30, la o lovitură liberă executată de Gladun din zona centrală a terenului, la care Plokhotnyuk s-a înălțat, a trimis cu capul spre poartă, dar prea moale pentru a-i pune probleme lui Anca-Trip.

Repriza secundă a început în același registru, cu Unirea controlând ostilitățile la nivelul posesiei. Tot gazdele au avut prima situație mare a părții a doua, în minutul 53, atunci când Zamfirescu a centrat de pe dreapta pentru apariția în fața porții a lui Ciocan, care a reluat din patru metri direct în portarul Trifon. Și totuși, cea mai mare situație a primei ore de joc ne-a aparținut. În minutul 57, Plokhotnyuk a recepționat balonul aproape de careul mic al gazdelor, s-a întors și a șutat spre poartă, Anca-Trip era bătut, dar Kereki a izbutit să respingă de pe linia porții. Gazdele au beneficiat de o lovitură liberă periculoasă în minutul 81, însă șutul lui Ciocan, de la 20 de metri, din poziție centrală, nu l-a putut învinge pe Trifon. Au urmat două șanse bune de gol pentru formația noastră. Mai întâi, în minutul 84, Cibi a centrat de pe dreapta, din cădere, balonul a prins o traiectorie neașteptată și a prins cadrul porții, dar Anca-Trip a reușit să salveze de sub transversală. Iar la cornerul rezultat, executat de Gladun, Salhi a reluat cu capul puțin pe lângă poartă.

Echipa noastră a dat lovitura în prelungirile partidei. În minutul 90+3, Cibi a fost faultat în careul advers, iar nou-intratul Alexandru Tismonar a transformat lovitura de pedeapsă. Un gol echivalent cu trei puncte extrem de prețioase, care ne aduc la cota 15 în acest sezon și ne readuc în zona play-off.

Echipa noastră a fost susținută astăzi, la Dej, de un grup de aproximativ 20 de suporteri, care se întorc la rândul lor fericiți acasă după această primă deplasare organizată în Liga a II-a.

Urmează a doua pauză internațională a toamnei, iar sâmbătă, 21 octombrie, revenim pe arena „Ștefan Dobay” pentru întâlnirea cu CSM Alexandria, din etapa a 10-a a campionatului.

Unirea Dej (antrenor Dacian Nastai): Anca-Trip – Zamfirescu, Kereki, Chira (cpt.), Negrea – Stancovici (88, Pruteanu), Ciuciulete (72, Șuteu), Ad. Pop – Ciocan (88, Fl. Blaj), Fulga (60, Golda), Piftor (60, Vl. Mitrea)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Ristin (75, Cibi), Tănase, Salhi – B. Nortey, Plokhotnyuk (75, Tismonar), Sofran (75, A. Toroc)

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

„Exact cum spuneam înaintea jocului, era foarte important să intrăm cu un rezultat pozitiv în această pauză internațională. Avem liniștea necesară ca două săptămâni să ne pregătim cu entuziasm, cu voie bună, pentru ceea ce urmează. Va veni o săptămână cu antrenamente mai grele, mai lungi. Nu vom avea un amical programat, pentru că noi jucăm în fiecare mijloc de săptămână un joc-școală, iar săptămâna viitoare avem foarte mult de lucrat. Ne-am și schimbat sistemul de joc, în 4-3-3, și chiar vreau să îi felicit pe jucători pentru modul în care au înțeles azi acest sistem. Îl vom mai exersa și săptămâna viitoare, deci de antrenamente avem nevoie în următoarele zile, nu de meciuri amicale. Mai avem șase meciuri oficiale în acest an calendaristic și vrem să scoatem cât mai mult din fiecare”.

„Am simțit încă de la începutul meciului că putem câștiga. Ba chiar am simțit acest lucru deja de vineri, de după antrenamentul de dimineață. Am avut o săptămână foarte bună, chiar vreau să laud jucătorii pentru felul în care s-au pregătit. Jocul-școală de la mijlocul acestei săptămâni a fost cel mai bun de până acum, și pe această schimbare de sistem, pe care au înțeles-o și asimilat-o foarte bine. De aceea, aveam speranțe mari, după modul în care a decurs toată săptămâna, că va fi un meci bun. Așa a și fost, am făcut un meci bun și am câștigat meritat, zic eu, pentru că am fost echipa mai bună astăzi”.

„Toți cei trei nou-intrați au adus un plus. Am avut un pic de suferit, Plokhotnyuk, Sofran și Ristin au alergat enorm, se vedea o scădere în jocul lor. Am făcut aceste trei schimbări, care au adus plusul necesar pe final de meci, când am avut foarte multe contraatacuri în trei, în Cibi, Tismonar și Toroc, eșuate pentru câte o fracțiune de secundă, o pasă sau o decizie greșită. Mă și gândeam că e păcat, pentru că toți trei au fost foarte prezenți în joc, aveau mingea la picior în permanență și mă gândeam că ne scapă meciul printre degete. Dar iată că, la fel ca în meciul cu Metaloglobus, am fost răsplătiți pentru că am muncit până în ultima clipă. Probabil va veni și reversul, vor veni și meciuri pe care le vom pierde în prelungiri, pentru că în fotbal balanța se echilibrează mereu. Dar acum ne bucurăm de acest moment și sărbătorim!”.

„Am mers la galerie după meci, am sărbătorit puțin cu fanii noștri, am încercat să îi facem și pe ei fericiți. Cred că drumul de întoarcere pentru ei se anunță foarte fain. Când echipa pe care ai susținut-o câștigă în deplasare, e foarte frumos drumul spre casă. Chiar le-am zis că îi așteptăm și la următoarea deplasare, cea de la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr. Ne dorim să fie și acolo alături de noi și să se bucure și acolo la finalul meciului”.