Ultima deplasare a sezonului, penultima șansă de a „rezolva” obiectivul!

Echipa noastră de fotbal se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de Liga a II-a. Vineri, 3 mai, de la ora 11.00, vom juca la Mioveni, cu FC Argeș Pitești, în etapa a 6-a (penultima) din faza play-out din Liga 2.

Va fi o nouă oportunitate pentru alb-verzi de a-și asigura din punct de vedere matematic menținerea în Liga a II-a. O victorie cu piteștenii rezolvă această „ecuație”, indiferent de rezultatul înregistrat în partida pe care contracandidata noastră, Unirea Dej, îl dispută în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în cadru oficial. În etapa a 15-a a sezonului regular din actuala ediție de campionat, a fost FC Argeș – CSC Dumbrăvița 2-0. Meciul s-a jucat pe 30 noiembrie 2023, tot la Mioveni, iar piteștenii s-au impus prin reușitele lui Andrei Tofan (8) și Bogdan Rusu (53).

Va fi al treilea meci susținut de alb-verzi pe Stadionul Orășenesc din Mioveni în acest sezon – aceasta fiind și arena pe care ai noștri au evoluat cel mai dest în actuala stagiune, după „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița. Acolo au obținut băieții noștri primul succes al campionatului, 1-0 cu CS Mioveni, la 3 septembrie 2023, prin golul lui Dragan Paulevici din minutul 59.

Meciul de vineri, cu FC Argeș Pitești, a fost prefațat de antrenorul principal Cosmin Stan și căpitanul echipei, Costel Zurbagiu.

COSMIN STAN

„Încercăm să uităm tot ce a mers prost în ultimul timp. Ne gândim doar la viitor, ne gândim doar la meciul de poimâine, cu FC Argeș. Cred că ne facem rău dacă ne gândim la ultimele meciuri, pe care le-am pierdut. În această săptămână am încercat să îi las mai liberi. Nu de la antrenamente, bineînțeles, dar am zis să îi las fără ședințe în vestiar. Chiar astăzi, fiind 1 mai, toată echipa rămâne la o masă, la stadion, după antrenament. Facem acest lucru tocmai ca să mai relaxăm un pic atmosfera astăzi, iar de mâine să ne concentrăm cu totul la meciul de la Mioveni.

Ca majoritatea adversarilor pe care i-am avut în acest sezon, FC Argeș are mulți jucători de nivel superior. E o echipă rănită, prin faptul că nu a reușit să intre în play-off, ei având clar ca obiectiv promovarea în prima ligă. E o echipă rănită și dacă ne uităm la ultimele lor meciuri, și ei vin după două înfrângeri. Dar e o echipă cu multă experiență, care poate trece oricând peste momente mai dificile chiar prin prisma experienței jucătorilor.

Nu ai cum să nu te gândești la ceea ce face Unirea Dej. Oricine care e în situația noastră și spune că nu se gândește la celălalt meci, în care e implicată contracandidata, e clar că minte. Sigur că ne gândim și în jocul de la Piatra Neamț, ne dorim ca Ceahlăul să câștige cu Unirea Dej. Dar, firește, ne gândim în primul rând la ceea ce facem noi, pentru că suntem la mâna noastră. Nu pot să fiu ipocrit, trebuie să fiu fair-play și acesta e adevărul, ne gândim și la celălalt meci.

Din punct de vedere medical, parcă e puțin mai bine decât săptămânile trecute. Paulevici a făcut astăzi primul antrenament cu echipa, după meciul de la Unirea Dej”.

COSTEL ZURBAGIU

„Ne dorim din tot sufletului să facem un meci bun, pentru că suntem datori și publicului, și clubului. Deși traversăm o perioadă foarte grea, încă suntem la mâna noastră până în ultima etapă. Sperăm să nu trebuiască să ajungem până acolo! Sperăm să terminăm vineri… Mă gândesc că nu suntem atât de păcătoși încât să ne pierdem locul în Liga a II-a. Nu știu ce se întâmplă, dar cred că avem foarte mult ghinion. De la accidentările colegilor, foarte multe și foarte ușoare, venite parcă din nimic, până la golurile acestea luate foarte ușor, pe greșeli copilărești. Sperăm să trecem peste lucrurile acestea, să ne motivăm. Trebuie să avem încredere în noi în primul rând, pentru că suntem singurii care ne putem rezolva situația. Asta aștept de la colegii mei, să ne automotivăm și să trecem peste aceste momente proaste.

Într-un fel, sigur că ne gândim și la ce face Unirea Dej. Dacă nu putem noi, dacă prindem o zi proastă, așteptăm să piardă și ei. Dar, cum spuneam, încă depindem de noi, și la fel va fi până în ultima etapă. Doar noi ne putem scoate din pasa aceasta proastă și să realizăm ceea ce ne-am propus.

A fost un sezon cum nu am mai trăit niciodată și chiar e dureros într-un fel. Ne-am bucurat foarte puțin în ultimele luni. Am avut niște coborâșuri foarte mari, blocaje lungi, în care nu am reușit să dăm gol etape la rând. Mai avem două meciuri, trebuie să muncim și să ne formăm mentalul în așa fel încât să depășim acest moment.

Pentru noi, orice adversar e foarte puternic. Mai ales la FC Argeș, sunt mulți jucători care au evoluat în prima ligă, jucători cu personalitate – ceea ce ne lipsește nouă, în acest moment. Sunt fotbaliști, la urma urmei, chiar sunt fotbaliști! Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor, să demonstrăm că și noi suntem fotbaliști, de aceea ne și antrenăm zi de zi. Am demonstrat deja că putem, cu adversare ce sunt acum în play-off am făcut meciuri foarte bune, chiar dacă în unele cazuri am pierdut. Ne trebuie doar dorință și să ne automotivăm.

Îmi amintesc că prima noastră victorie a venit la Mioveni, cu o echipă aflată acum în play-off. Primul nostru meci din 2024, cu Unirea Slobozia, a fost foarte consistent din partea noastră, dar am pierdut pe greșelile noastre. Csikszereda ne-a egalat pe final, din penalty. Deci eu cred că putem mult mai mult, doar că ne trebuie încredere, trebuie să avem mare încredere în noi. Nu cred că avem nevoie de un speech motivațional, doar noi singuri ne putem motiva și să știm exact ceea ce vrem. Să arătăm asta pe teren, prin fapte, nu prin vorbe!”.