Un debut așa cum l-am visat

Echipa noastră de fotbal a debutat cu dreptul în Liga a II-a. CSC Dumbrăvița s-a impus astăzi cu 1-0 în deplasare, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în prima etapă a noului sezon. Diferența a fost făcută în minutul 26, atunci când Răzvan Ghinescu a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Luca Bodri.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu ocazii la ambele porți. Dodoi (5) – șut pe lângă poartă după o respingere a lui Trifon și Simon (7) – cap sub transversală scos spectaculos de Opric au fost primii jucători care au creat pericol în fața porților adverse. Până la deschiderea scorului, Dodoi (14) a mai încercat o reluare de la marginea careului, iar replica a venit de la Grancea (23), care l-a întins pe Opric de la 18 metri.

Golul a liniștit apele în privința ocaziilor de poartă, formația noastră făcând tot posibilul pentru conservarea rezultatului. Până la pauză, am mai notat o lovitură liberă periculoasă executată de Țegle (33), de la 17 metri, mult peste poartă. Repriza secundă s-a desfășurat în nota de dominare a gorjenilor, care s-au instalat cu aproape întreg efectivul în jumătatea noastră, dar n-au găsit drumul spre gol. Nici ocazii foarte mari nu au fost, doar nou-intratul A. Dulca (minutele 50 și 69) remarcându-se cu reluări spre poarta lui Trifon. În secvențele finale, Viitorul Pandurii a beneficiat de mai multe lovituri libere din preajma careului, cea mai periculoasă fiind cea din minutul 89, când Dragu a trimis de la 20 de metri, puțin peste poartă.

Fluierul final a consemnat victoria echipei noastre, care se întoarce la Dumbrăvița cu trei puncte prețioase. Rezultatul de azi e o continuare a „trendului” din sezonul trecut, din Liga a III-a, echipa noastră fiind o specialistă a jocurilor departe de casă. Ultima înfrângere în deplasare într-un meci oficial s-a consemnat la 16 octombrie 2021, 0-2 la Dudeștii Vechi.

Viitorul Pandurii (antrenor Florin Stângă): Opric – Stoian, L. Caba, Core, Băican (83, Banu) – Țegle, Brînzan (46, Răsdan), Mitrică (64, Vespe), Gîrbiță (46, A. Dulca) – Dodoi (cpt.) (83, Rogac), Dragu
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Olaru, Tănase, Grancea (69, Curea), Ghinescu (76, S. Sabău) – Simon (81, Ungureanu), L. Bodri

Declarațiile antrenorilor

„E normal să fie bucurie în vestiar. Am debutat cu dreptul în Liga a II-a, am obținut o victorie și chiar aveam mare nevoie de acest succes pentru moral. Suntem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători debutanți în acest eșalon. O să creștem foarte mult în joc în viitorul apropiat și, dacă vom avea și moral, cred că vom fi o echipă greu de bătut. Astăzi și-a pus și căldura amprenta pe jocul celor două echipe. Poate mai mult i-a afectat pe jucătorii gazdelor, pentru că noi am stat mult în jumătatea noastră de teren, în încercarea de a-i surprinde pe contraatac, iar ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia, lipsa de vitalitate a adversarilor noștri. Dacă aveau această vitalitate, probabil ne puneau mult mai multe probleme. Așa, a fost un joc lent, previzibil din partea lor, iar pentru noi a fost destul de ușor să închidem culoarele către poarta noastră”. (Cosmin Stan)


„Cred că am făcut una sau două greșeli pe fază defensivă, am încasat un gol foarte simplu după care nu am avut puterea să înscriem. Suferim pe faza de atac, am știut de la început acest lucru, dar trebuie să muncim și să reglăm și aceste aspecte. E greu să alergi 90 de minute pe o asemenea căldură, sunt convins însă că dacă am fi fost în avantaj altfel s-ar fi desfășurat jocul. Din păcate, astăzi rezultatul a fost nedrept dar așa e în fotbal. Îmi pare foarte rău că am început atât de prost, aveam nevoie de victorie pentru a ne da moral în acest campionat foarte greu. Așa e în sport, trebuie să ținem capul sus, să muncim mai mult și să scoatem ceva din următorul meci. Ce n-a mers? N-am dat gol… În repriza a doua, nu știu dacă adversarul a ajuns la poartă. Dar când nu dai gol iar timpul trece, pierzi din încredere, apare și frustrarea. Știam că Dumbrăvița se va apăra pe două linii, chiar am pregătit meciul ținând seama de acest aspect. Din păcate noi, antrenorii, doar le spunem de pe margine ce să facă. În teren, totul ține de jucători. Sunt convins că pe viitor lucrurile se vor schimba”. (Florin Stângă)