Sâmbătă, 24 aprilie, pe arena „Emilian Pavel”, în etapa a 17-a a Ligii a III-a la fotbal, echipa noastră va întâlni în deplasare CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Va fi un adevărat derbi județean, căci rivalitatea pe plan sportiv între cele două comune învecinate, din nord-estul Timișoarei, este una veche. Cele două cluburi s-au duelat până acum în campionat de 14 ori. Bilanțul acestor întâlniri este deocamdată favorabil ghirodenilor. Aceștia au obținut 9 victorii, în timp ce alb-verzii au strâns patru. O singură confruntare s-a încheiat până acum nedecis, 1-1, aceasta fiind chiar prima partidă disputată între cele două formații, în turul sezonului 2012-2013 din Liga a IV-a Timiș.

Când vine vorba despre meciurile jucate în eșalonul trei, victoriile s-au împărțit în mod egal. A fost 4-2 (24 august 2018) și 1-0 (27 septembrie 2019) pentru Dumbrăvița, respectiv 4-1 (1 martie 2019) și 1-0 (30 octombrie 2020 – turul acestui campionat) pentru Ghiroda.

În clasament, Dumbrăvița este echipa mai bine clasată, ocupând ultima treaptă a podiumului, cu 28 de puncte. Ghiroda se află la 6 puncte în spate, pe poziția a 6-a în ierarhia seriei a 8-a a eșalonului trei. Alb-verzii pregătiți de Florin Bătrânu au un moral bun, căci au obținut din ultimele două partide tot atâtea victorii, 2-1 cu Pecica și 2-0 în deplasare la ACS Poli. În schimb, fotbaliștii pregătiți de Răzvan Leucă au două eșecuri la rând, 1-2 cu Șoimii Lipova și 0-1 cu Progresul Pecica. Iată și componența formației ghirodene în partida disputată săptămâna trecută la Pecica:

CSC Ghiroda și Giarmata Vii (antrenor Răzvan Leucă): Mosoarcă – Rosuș, Stupu, Hecsko, Velcan (’73, Drăghici) – Poparadu (’64, Volosciuc) – Ghinescu (’58, Mancaș), Precup (’58, Cluci), Costea, Pițigoi (’58, Grancea) – Kayondo.

Florin Bătrânu: „Ne dorim revanșa”

Înainte confruntării cu Ghiroda, antrenorul principal al Dumbrăviței, Florin Bătrânu, a declarat: „Ne așteaptă un meci încărcat, cu multă ambiție, atât de-o parte, cât și de cealaltă. Ghiroda a câștigat la Dumbrăvița cu 1-0 și acum, bineînțeles, că ne dorim să-i învingem. Sper că vom și putea să ne luăm revanșa. Suntem într-o formă bună și băieții au un tonus bun. În plus, eu întotdeauna am pus accent și pe bunadispoziție, pe o atmosferă bună în cadrul echipei, ceea ce se vede și în meciuri”.