Un eșec la limită la căderea cortinei

Echipa noastră de fotbal a încheiat primul ei sezon în Liga a II-a cu o înfrângere pe arena „Ștefan Dobay”, 1-2 cu FC Brașov. Acest eșec nu schimbă însă situația din clasament, alb-verzii menținându-se pe a treia poziție în Grupa B la finalul stagiunii.

Pe o vreme superbă și caldă și pe un teren în condiții foarte bune, primele ocazii ale meciului au apărut la poarta lui Trifon. În minutul 12, Sorsa a centrat de pe dreapta, pentru lovitura de cap a lui Angelov, de la prima bară, însă puțin alături. În minutul 32, Dumbravă a centrat de pe flancul opus, pentru același Angelov, care a șutat din întoarcere, dar balonul a lovit bara din stânga lui Trifon. A treia acțiune finalizată a Brașovului a venit în minutul 36, când Mitrov a tras de la 20 de metri, la firul ierbii, dar portarul nostru a reținut fără emoții. În cele din urmă, la aceeași poartă s-a produs și deschiderea de scor. În minutul de prelungire al primei reprize, același Dumbravă a centrat de pe stânga, pentru reluarea lui Zoran Mitrov, cu capul: 0-1.

În minutul 53, Cosmin Stan a efectuat trei modificări, iar peste numai șase minute toți cei trei nou-intrați au contribuit la golul egalizator. Olaru a recuperat în propria jumătate, a trimis în stânga, la Piftor, care a ajuns până în dreptul careului, a centrat, iar de la bara a doua a înscris, cu capul Tudor Moțiu.

Egalitatea nu s-a menținut însă decât șapte minute, brașovenii preluând conducerea în minutul 66, prin Milcho Angelov, care a recepționat o pasă peste apărarea noastră și a înscris cu un șut de la 16 metri. Oaspeții au mai fost aproape de gol și în minutul 69, când Sorsa a centrat de pe dreapta pentru lovitura de cap a lui Izata, din șapte metri, dar Trifon a reținut. În minutul 70, Dumbravă a șutat în forță, de la 22 de metri, puțin peste poartă. În partea opusă, echipa noastră a avut o șansă bună în minutul 72,a tunci când Piftor a centrat de pe stânga, L. Bodri a prelungit cu capul spre bara a doua, dar Olaru nu a mai ajuns la minge. În minutele 76 și 79, Angelov a fost aproape de „dublă”, dar de fiecare dată s-a opus Trifon. Ultima șansă notabilă a venit însă în contul echipei noastre, în minutul 85, atunci când Olaru a șutat de la marginea careului, dar Ureche a reușit să rețină.

S-a încheiat 1-2, iar echipa noastră rămâne cu cele 33 de puncte acumulate, ce i-au asigurat menținerea în Liga a II-a cu două etape înainte de final. Jucătorii au ținut astăzi să mulțumească publicului dumbrăvițean pentru susținere, cei 11 titulari ieșind pe teren cu tricouri albe, cu câte o literă sau un semn de punctuație. Aliniați în fața tribunei, pe echipa noastră se putea citi „VĂ MULȚUMIM!”.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Amariei (53, Moțiu), Niakate (53, Piftor), Salhi, Curea (53, Olaru), T. Bodri (59, L. Bodri) – Martinov (65, Tănase), Paulevici

FC Brașov (antrenor Dan Alexa): Ureche – Burlacu (60, Oltean), Fustar (cpt.), Diallo – Sorsa, Spătaru (90+2, Lambrinoc), Izata, R. Boboc (74, V. Constantin), Dumbravă – Mitrov (60, Chică-Roșă), Angelov (90+2, Racz)

Declarații

ALEXANDRU ALBERT (preparator fizic)

„Eu unul, personal, sunt supărat de acest rezultat. La fel e și Cosmin, la fel sunt și băieții în vestiar. Dar cred că lucrul cel mai important e că ne-am atins obiectivul, și anume salvarea de la retrogradare. Așteptăm cu nerăbdare vacanța și apoi următorul sezon. Împreună cu Cosmin, cu Iaco (n.r. Rusalin Iacobici, antrenorul secund), cu toți cei din staff, a trebuit mereu să îi capacităm pe jucători după îndeplinirea obiectivului. Chiar dacă nu mai era miză, mai aveam două meciuri importante de jucat, două meciuri oficiale, pe care noi am dorit să le câștigăm. Dar așa a fost… La fotbal, poți să pierzi și dacă ești montat și capacitat. Trebuie să învățăm din astfel de înfrângeri și sunt convins că, prin atitudinea băieților de acum, din vestiar, prin supărarea pe care o văd la ei, sunt sigur că vor învăța din acest eșec”.

„Noi am fost singurii care am crezut în noi. Multă lume, chiar de aici, din județul Timiș, ne cânta prohodul. Noi am fost singurii nebuni care am crezut în noi, am știut ceea ce facem și, drept dovadă, munca noastră e răsplătită. Meritul principal e al lui Cosmin Stan, care e un tip foarte priceput, ambițios și dedicat. Sperăm ca și în sezonul ce vine să facem o figură frumoasă”.

„Fotbalistul român e capricios, dacă faci o pregătire prea tare nu e bine, dacă nu o faci tare, iarăși nu e bine. Întotdeauna caută un alibi. Dar acest grup de la Dumbrăvița e format din oameni simpli, faini, dornici de afirmare, cu multă ambiție. Foarte mulți dintre ei și-au depășit zona de confort. Am făcut un grup unit, acest lucru cred că s-a văzut și în teren. Țin să le mulțumesc, că m-au înjurat doar cu jumătate de gură!”.

DAN ALEXA

„Legat strict de joc, cred că am meritat victoria. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei. Dumbrăvița ne-a egalat pe o neatenție a noastră, dar cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, am avut multe situații de a marca, chiar și o bară. Am vrut mult să câștigăm acest meci pentru a încheia primii în play-out. E o palidă consolare, dar acesta a fost obiectivul nostru din moment ce nu am prins play-off-ul. Cred că merităm să fim pe acest loc, pentru că în ultimele 13-14 etape am pierdut un singur joc”.

„Vreau să felicit Dumbrăvița! Îmi aduc aminte că în vară, la începutul sezonului, nimeni nu îi dădea nicio șansă. Dar a rămas echipa etalon a Timișului, îl felicit pe Cosmin Stan și pe toți cei care sunt aici, pentru că au reușit o performanță remarcabilă. E doar meritul lor. Cred că ei au fost surpriza campionatului! Nu știu ce a făcut diferența în favoarea Dumbrăviței, iar Timișoara a retrogradat cu ambele echipe. Nu vreau să mă pronunț… Dar cred că este o palmă pentru cei ce conduc Timișoara”.