Un eșec prin care ne complicăm misiunea

Echipa noastră de fotbal a pierdut meciul disputat azi, pe teren propriu, cu Metaloglobus București, în etapa a 5-a din play-out-ul Ligii a II-a. Oaspeții s-au impus cu 2-0, prin două goluri marcate pe final de reprize, un rezultat care complică și mai mult misiunea echipei noastre de a-și asigura menținerea în eșalonul secund.

Fără un vârf de meserie, în condițiile în care Paulevici era incomplet refăcut iar Gavra s-a accidentat, echipa noastră s-a apropiat cu mare greutate de poarta adversă în prima repriză. În schimb, cei de la Metaloglobusd au fost încă din start mai prezenți în ofensivă, iar în minutul 4, Honciu l-a încercat pe Toroc cu un șut fără preluare, de la 15 metri, dar portarul nostru a respins de sub transversală. Kouadio a trimis și el un șut din partea dreaptă, chiar din colțul careului mare, puțin pe lângă vinclul de la colțul lung. Iar în minutele 36 și 39, la cornere bătute de pe dreapta de Honciu, Issah a reluat periculos cu capul, la cea de-a doua încercare mingea „ștergând” și transversala.

Au fost ocazii care au anunțat, practic, deschiderea de scor, ce a venit tot la poarta noastră. În minutul 42, la o lovitură liberă bătută de Honciu, Toroc a ieșit hazardat, balonul a ajuns în stânga, iar fundașul Lucian Cazan a marcat.

La pauză, Cosmin Stan a operat trei modificări, aruncându-i în luptă pe Băluțoiu, Sofran și Paulevici – deși golgheterul nostru nu efectuase niciun antrenament de la meciul cu Unirea Dej, în care s-a accidentat. Chiar de la el a venit prima ocazie importantă, în minutul 65: Ghinescu a executat un corner de pe stânga, iar Paulevici a reluat cu capul, puțin pe lângă poartă. Cea mai mare ocazie a alb-verzilor a venit în minutul 75, tot printr-un nou intrat, Bruce Nortey, care a reluat din voleu, de la 15 metri, în transversala porții lui Gavrilaș.

Pe final, echipa noastră a presat cu toate liniile, fără să treacă de barajul defensiv al oaspeților, dar s-a lăsat descoperită. Astfel că, în minutul 90, Metaloglobus a dat lovitura pe contraatac, prin nou-intratul Yassine Zakir, care a înscris din situație de unu contra unu cu Toroc.

S-a încheiat 0-2, iar misiunea de salvare a echipei noastre se complică, după ce Unirea Dej s-a impus cu 1-0 în fața celor de la FC Argeș. Diferența se micșorează, deci, la 3 puncte, cu două runde rămase până la final. Pentru echipa noastră urmează o deplasare extrem de dificilă, la Mioveni, cu FC Argeș. Meciul e programat în Vinerea Mare, de la ora 11.00. Iar peste două săptămâni, pe 11 mai, pe arena „Ștefan Dobay” va sosi Ceahlăul Piatra Neamț, în ultima etapă din play-out.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Scutaru, Ghinescu – Olaru (46, Sofran), Salhi, Martinov – Sima (46, Băluțoiu), Tismonar (46, Paulevici), Ekmekci (61, Nortey)

Metaloglobus București (antrenor Ianis Zicu): Gavrilaș – Kouadio, Cazan (64, Cruceru), Caramalău, Neacșu – Al. Gheorghe, Issah, Liș (73, Vl. Bogdan) – Honciu (cpt.) (84, Zakir), Huiban, Manolache

La finalul meciului, antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, a declarat următoarele:

„Cred că azi am făcut cel mai slab meci din acest campionat pe teren propriu. Probabil din cauza presiunii, pentru că am început să pierdem din avantajul destul de mare pe care l-am avut. Simțim această presiune din partea Unirii Dej și, probabil, am fost inhibați astăzi. Eu altă explicație nu găsesc, pentru că jucam cu o echipă care e în vacanță, se vede prin rezultatele lor din ultimul timp, și sunt sigur că dacă jucam așa cum știm, am fi câștigat azi. Dar, din păcate, presiunea asta și-a spus cuvântul și a lăsat urme”.

„Ne-au lipsit din nou mulți jucători de bază. La noi se simte și dacă lipsește unul singur. Paulevici nu a făcut niciun antrenament de la meciul de la Dej, a avut glezna umflată cât casa. Din disperare, am ales să-l jucăm și pe el, deși după două săptămâni de pauză a intrat direct la meci. Bine că nu s-a accidentat și sper să îl avem apt pentru ultimele două etape. Cel care a intrat în locul lui, Tismonar, s-a văzut că nu are jocuri în picioare, a evoluat foarte puțin și a fost copleșit. Din păcate, și Ekmekci, care a fost accidentat în ultimul timp, a făcut un meci slab în atac. Și nici juniorul Sima, aflat la primul lui meci ca titular, nu s-a ridicat la nivelul meciului. Am dat niște nume, dar nici ceilalți nu au fost așa cum trebuiau să fie. Din păcate, nici cei care au intrat de pe bancă nu au adus un plus. Ne-am apropiat foarte greu de poarta adversă, am avut o construcție precipitată, iar fazele ce puteau fi periculoase le-am tratat cu o lejeritate pe care eu nu o înțeleg. Au fost faze de doi contra unu, în care puteam ajunge foarte ușor în poziții bune de a marca, pe care le-am tratat cu mare superficialitate. Altceva nici nu știu ce aș mai putea să zic… Sunt foarte dezamăgit de modul cum am jucat astăzi”.

„Nu mai avem mult timp, jucăm vineri dimineață la Mioveni, cu FC Argeș. Normal, sperăm și credem. Până în ultima clipă trebuie să speri, să crezi și să lupți. Din păcate, noi nu am făcut asta în meciul de azi. Dar sper ca la meciul de la Mioveni să terminăm o dată chinul ăsta. Chiar e un chin! Să ai un avantaj atât de mare și să nu reușești să îl gestionezi, e o situație care încetul cu încetul duce la disperare. Sper ca vineri să putem termina campionatul și să rămânem în Liga a II-a”.

„Legat de numeroasele accidentări, se știe că noi ne-am antrenat la Covaci. Din păcate, terenul a fost foarte tare, au fost niște probleme și nu s-a mai putut uda. Nu știu din ce cauză, dar cert e că terenul era beton, jucătorii își mențineau cu greu echilibrul și de acolo accidentările la spate, la zona lombară, și pe aductori. Tot timpul trebuiau să fie atenți, concentrați, tot timpul pe vârfuri, astfel că aceste părți ale corpului au avut de suferit. De acolo ne-au venit cele mai multe accidentări. Nu am mai fost acolo în ultimul timp, ne-am antrenat la Dumbrăvița și e bine că a ținut și vremea cu noi. Dar, și dacă făceam antrenamente în nămol, meciul acesta trebuia câștigat!”.

Foto: ANDREI URSACHE