Un nou succes în duelurile timișene: 3-1 cu Politehnica

Echipa noastră de fotbal a înregistrat o victorie extrem de importantă în lupta pentru supraviețuirea în Liga a II-a. Alb-verzii au învins astăzi, pe arena „Ștefan Dobay”, conjudețeana Politehnica Timișoara, cu scorul de 3-1. Cele trei puncte se zăreau încă de la pauză, când se înregistra un scor greu de imaginat înaintea partidei: 3-0.

Vreme capricioasă la final de februarie, cu rafale de ploaie torențială, dar și cu momente însorite azi, la Dumbrăvița. Poli a venit să își joace una dintre ultimele șanse de reabilitare și a controlat începutul întâlnirii, fără să își creeze situații importante de gol. Scorul a fost însă deschis de alb-verzi, în minutul 19, atunci când Vlad Gîsă a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, fundașul polist Porumb a deviat balonul, iar portarul Murariu a fost păcălit. Golul încasat le-a turnat plumb în ghete vizitatorilor, care nu au reușit să se mai apropie periculos de poarta lui Trifon. În schimb, finalul reprizei a marcat desprinderea echipei noastre. În minutul 40, la un șut al lui Paulevici, același fundaș al alb-violeților, Porumb, a blocat cu mâna, iar centralul Mihai Motan a indicat punctul cu var. Călin Toma a transformat cu singranță penalty-ul și a urcat scorul la 2-0. Iar în minutul 45, după o lovitură liberă respinsă de zidul polist, Zaluschi a recuperat în colțul careului mare, a combinat cu același Călin Toma, iar fundașul nostru a realizat „dubla”, cu un șut de la 12 metri.

Dușul rece din prima repriză i-a revigorat pe alb-violeți, care au părut mai periculoși în debutul reprizei secunde. Poli a controlat ostilitățile însă doar în ceea ce privește posesia, ocaziile mari lipsind. Oaspeții au marcat totuși în minutul 68, prin nou-intratul Cosmin Bîrnoi, care a transformat un penalty acordat după o ciocnire într-un duel aerian între portarul Trifon și căpitanul lui Poli, Bocșan. Golul încasat nu a dereglat însă mecanismul dumbrăvițean, elevii lui Cosmin Stan rămânând stăpâni pe situație și gestionând perfect finalul. Putea fi 4-1 în minutul 83, când nou-intratul Niakate a șutat de la 16 metri, din poziție centrală, puțin pe lângă poartă. Iar de partea cealaltă, Poli a mai fost aproape de gol în minutul 89, prin Denis Radu, care a șutat din interiorul careului peste transversală.

Victorie prețioasă pentru CSC Dumbrăvița, care în acest sezon s-a descurcat la perfecție în duelurile cu echipele din Timișoara. Vă amintim, în toamnă, tot pe stadionul „Ștefan Dobay”, a fost 1-0 cu Ripensia! În plus, e cea de-a treia victorie consecutivă din campionat pentru formația noastră, care acumulează 22 de puncte și se îndepărtează și mai mult de zona periculoasă.

Etapa viitoare, jucăm în deplasare cu o altă nou-promovată, Progresul Spartac București. Meciul e programat sâmbătă, 4 martie, de la ora 11.00.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Paulevici (79, Ghinescu), Curea, Tănase, Salhi (58, Niakate), Amariei – Zaluschi (79, Simon), Piftor (90+3, Martinov)

Politehnica Timișoara (antrenor Octavian Benga): Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb (58, Sekulic), Taub (58, Oanea) – Ignea, Tiihonen – Stojanovic (58, Bîrnoi), Gîdea (78, D. Benzar), Marincu (78, A. Mada) – Gavra

Reacțiile antrenorului Cosmin Stan

„Exact acesta e termenul potrivit: victorie mare! Știți cum mă manifest de obicei pe margine, sunt foarte nervos, mă agit foarte mult, dar cred că ați văzut că astăzi am fost destul de liniștit. Asta pentru că am văzut o echipă cu atitudine în această săptămână la antrenamente, așa că am așteptat liniștit de pe margine să dăm lovitura. Și am dat-o!”.

„Dacă mă gândeam la o asemenea primă repriză? Eu mă gândeam la multe… M-am gândit că putem avea o asemenea evoluție a rezultatului, chiar mă gândeam că îi putem bate la scor. Pe mine nu m-a surprins faptul că am avut 3-0 la pauză. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar ca valoare cred că suntem peste Poli Timișoara în momentul de față. Și ca grup, și individual”.

„Diferența a făcut-o atitudinea noastră mai bună. Și dacă terenul ar fi fost foarte bun, tot ambițiile și orgoliile ar fi decis un asemenea tip de meci. Cred că am fost mai montați, mai «pe meci», cum se spune. Pe cei de la Poli i-a apăsat locul din clasament, s-a văzut acest lucru. Nu cred că e o echipă care merită să fie la retrogradare, dar acum sunt vizibil apăsați de poziția pe care o ocupă și le va fi cu atât mai greu mai departe”.