Un prim derby al Timișului, contra Ripensiei: „Ambele echipe vor căuta victoria”

În etapa a 8-a a Ligii a II-a e programat primul derby al județului Timiș din actualul sezon. Mâine, de la ora 11.00, vom primi vizita conjudețenei Ripensia Timișoara. Se anunță un meci interesant, în condițiile în care ambele echipe au nevoie de cele trei puncte puse în joc, prin prisma situației din clasament.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu Ripensia, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de fundașul Adrian Bain (împrumutat chiar de la Ripensia) și portarul Cătălin Trifon.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Venim după o calificare spectaculoasă în grupele Cupei României. Nu au trecut nici patru luni de la o performanță istorică pentru CSC Dumbrăvița, promovarea în Liga a II-a. Iată că am reușit cea mai mare performanță din istoria clubului și în Cupa României. Mergem din performanță în performanță, chiar dacă unii încearcă să minimalizeze ceea ce am reușit noi în Cupă, prin faptul că Politehnica Iași nu a venit cu echipa de bază. Tot Politehnica Iași se numesc și cei care au jucat marți cu noi și e treaba lor cum au ales să abordeze competiția. Noi am profitat de acest lucru și ne-am calificat în grupe, realizând o performanță istorică”.

„Ne aștepată, cu Ripensia, un prim derby inter-județean. Va fi clar un meci cu ambiții foarte mari de ambele părți. Sper ca terenul să reziste, pentru că vremea în continuare e destul de ploioasă. A plouat toată noaptea trecută, a plouat și în această dimineață. Sper ca terenul să reziste și să putem vedea un fotbal plăcut și spectaculos, mai mult decât în meciul cu Politehnica Iași, unde terenul nu a permis acest lucru”.

„E clar că ambele echipe vor căuta victoria, pentru că nu stăm bine în clasament, nici noi și nici ei. Dar nu știu dacă va fi un meci deschis, am unele rezerve aici. Cele două echipe cred că își vor asuma puține riscuri, pentru că orice punct contează în situația noastră și a lor”.

„Nu e niciun blestem pe teren propriu. E clar că pentru noi e mai ușor să jucăm în deplasare. Avem o echipă cu jucători rapizi, mizăm pe contraatac, deci ne avantajează meciurile din deplasare. În niciun caz nu e blestem, dar atât putem pe teren propriu”.

„Nu vorbim în vestiar despre play-off. Putem discuta doar la finalul acestui an, abia atunci ne putem da cu părerea de locul pe care vom fi în clasament și ce putem face mai departe. E prea devreme… E clar că pentru noi urmează o serie de meciuri cu echipe mai de nivelul nostru, poate un pic mai accesibile. Din aceste meciuri sperăm să luăm cât mai multe puncte și abia apoi vom vedea unde ne situăm. E clar că în startul de campionat, când am dat de echipe foarte tari, am avut probleme. Chiar dacă la început aveam foarte mult entuziasm, cred că acum ne-am văzut deja lungul nasului, am văzut unde suntem și cred că e bine să știm de pe ce poziții plecăm, atât pentru staff, cât și pentru jucători. Cred că locul pe care îl ocupăm acum reflectă valoarea echipei din momentul de față”.

„Pentru mine, ca antrenor, tot timpul obiectivul e să fiu pe primul loc, deși e foarte, foarte dificil acest lucru, la bugetul și lotul nostru. Dar tot timpul tind spre vârf și încerc să îi fac și pe jucători să tindă spre lucruri mărețe. Totuși, cu o limită”.

„Sunt și probleme de lot, mai ales după meciul de Cupă. S-a jucat pe un teren mocirlos timp de 120 de minute, efortul a fost foarte mare. Avem probleme și mai mici, și mai mari și vom vedea după antrenamentul de astăzi pe cine ne vom putea baza pentru meciul cu Ripensia”.

ADRIAN BAIN

„Meciul de mâine va fi unul frumos, cred că vor fi multe ocazii. Ne dorim foarte mult să câștigăm, așa cum cred că își doresc și ei. De aceea cred că va fi un meci spectaculos, mai ales că e și un derby al județului. Ripensia este o echipă bună, cu jucători buni, care se cunosc de mult timp. Dar sper și cred că putem să câștigăm și să continuăm seria pozitivă din ultima vreme”.

„Nu va fi neapărat ciudat să-i am adversari pe foștii mei colegi. Mai degrabă cred că mă va ambiționa acest lucru și îmi voi dori și mai mult să câștig, să dau tot ce pot și să fac un meci bun”.

CĂTĂLIN TRIFON

„Eu cred că meciul de mâine va fi unul dificil pentru ambele echipe. Nici vremea și nici terenul nu vor permite practicarea unui joc foarte spectaculos. Cred că va fi un meci de luptă, din care echipa care își va asuma cele mai puține riscuri și va comite cele mai puține greșeli va ieși câștigătoare. Sperăm să fim noi aceia și să ieșim cu toate cele trei puncte de pe teren”.

„Nu tratăm meciul cu Ripensia ca fiind unul special, e un meci ca toate celelalte. Sperăm ca toți jucătorii noștri să fie motivați, să dea totul și să câștigăm”.

„Nu știu dacă m-am specializat pe loviturile de departajare. Pur și simplu așa am simțit și merg tot timpul pe intuiția mea. Nu sunt specializat pe lucrul acesta, nu îl antrenez în mod deosebit. Ce simt în acel moment pe linia porții, asta fac. Contează mult evoluția din timpul jocului, cred că marți a contat și acest lucru la loviturile de departajare. Jocul bun, starea de spirit și intuiția te aduc în punctul în care poți să faci orice”.