Un prim eșec în meciurile de pregătire

Echipa noastră de fotbal a pierdut cu 2-1 amicalul disputat astăzi, cu formația de Liga a III-a Avântul Periam. Jocul s-a desfășurat la Sânpetru Mare, pe o suprafață de joc înghețată, care a pus probleme ambelor echipe.

Alb-verzii au avut primele șanse de gol ale meciului. Mai întâi, în minutul 4, Paulevici a trimis o diagonală de pe dreapta pentru Luca Bodri, care a fost însă blocat în careu în momentul șutului. Trei minute mai târziu, Toma Bodri a șutat de la marginea careului mare, dar balonul a lovit bara laterală a porții adverse. Pe acest fond, Avântul a deschis scorul, în minutul 9, dintr-un penalty dictat cu ușurință, la o intervenție în suprafața noastră de pedeapsă a fundașului Bura-Koț. Replica a venit însă destul de rapid. În minutul 14. Toma Bodri a centrat de pe stânga, pentru Paulevici, care a oprit balonul în careu și a reluat spre poartă, dar goalkeeperul gazdelor a reținut. A fost faza care a anunțat golul de 1-1, marcat un minut mai târziu, de Ionuț Tănase, cu un șut de la 25 de metri, ușor din lateral dreapta, la colțul lung. Scorul final avea să se stabilească însă în minutul 23, atunci când, după un balon pierdut de echipa noastră în zona centrală, cei de la Periam au scăpat pe contraatac și au scuturat plasa porții lui Ciui.

După pauză, echipa noastră a insistat în căutarea golului egalizator, care nu a mai venit. În minutul 54, Capătă a înscris, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside. Trei minute mai târziu, Paulevici a șutat de la 20 de metri, dar portarul gazdelor a reușit să respingă. Iar ultima fază periculoasă s-a consemnat în minutul 83, când Toma Bodri a prins un șut bun, de la 25 de metri, puțin peste transversală.

Menționăm că arbitrul de centru a fluierat finalul în jurul minutului 80 și a părăsit terenul, din cauza nemulțumirilor exprimate din ambele tabere. Până la final, jocul a fost condus de la centru de managerul secției noastre de fotbal, Florin Macavei.

În jocul de azi, echipa noastră a evoluat în formula Ciui – Tismonar, Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), T. Bodri – Tănase (46, Torok), C. Toma (46, Amariei) – Paulevici, Grancea, L. Bodri – Capătă.

Echipa noastră are programat și mâine un test, în compania ultimului adversar întâlnit în jocurile de campionat, CSC Șelimbăr. Partida se va desfășura la Deva, pe teren sintetic, cu începere de la ora 12.00.

„Cum am mai spus, în această perioadă și pe aceste terenuri contează mai puțin rezultatul. Ceea ce mă interesează în mod deosebit e ca toți jucătorii să prindă câte 90 de minute, acesta e obiectivul nostru în această săptămână. De aceea am și împărțit lotul în două, astăzi a jucat o parte, iar mâine cealaltă parte. Legat de joc, din păcate nu ne-am adaptat terenului de joc. Aici a fost problema noastră. Terenul a fost înghețat, iar adversarii s-au acomodat mult mai bine. Noi am avut de suferit, am alunecat prea mult. Pe lângă asta, am și complicat un pic prea mult jocul, pe o asemenea suprafață ar fi trebuit să jucăm ceva mai simplu”, a declarat antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan.