Un punct câștigat cu foarte multă muncă!

Debutul nostru în noul sezon al Ligii a II-a a consemnat o remiză, 0-0, pe teren propriu, cu nou-promovata Corvinul Hunedoara. A fost un joc de luptă, pe o suprafață de joc care încă nu se prezintă în condiții foarte bune, iar pe final cu câteva situații mari pentru alb-albaștri.

Peste 600 de spectatori au luat astăzi drumul arenei „Ștefan Dobay”, pentru a urmări primul duel vestic al sezonului de Liga a II-a și, totodată, primul meci oficial al echipei noastre după o pauză de aproape trei luni. Ocaziile s-au lăsat așteptate în prima repriză, ambele echipe încercând să se obișnuiască cu starea terenului. Oaspeții au încercat primii poarta, cu șuturi de la distanță expediate de Antonov (6) și Pîrvulescu (19), care au trecut peste transversală. Dumbrăvița a avut una dintre situațiile cele mai favorabile ale meciului în minutul 25 – o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală, trimisă însă de Gladun exact pe direcția portarului Roman. Două minute mai târziu, a venit și răspunsul „corbilor”, la centrarea de pe stânga a lui Pîrvulescu și reluarea din colțul careului mic a lui Lupu, la care Trifon a intervenit cu siguranță.

Prima repriză avea să se prelungească cu mai bine de șase minute deoarece în minutul 29, la un duel aerian cu Lupu, Martinov s-a lovit în zona capului. „Jardel” a avut nevoie de îngrijiri medicale, s-a cerut schimbarea sa și apoi intervenția ambulanței. Din fericire, lovitura primită nu a fost atât de gravă, nefiind necesar transportul la spital.

În repriza secundă, Corvinul a pus stăpânire pe joc, iar după minutul 70 au apărut și ocaziile mari. Seria ratărilor a fost deschisă de Lupu (70), care a reluat pe lângă, din cinci metri, după o centrare bună de pe dreapta venită de la Pop. Apoi Manolache (73) a reluat cu capul tot alături, după un corner bătut de pe dreapta de Neacșa. În minutul 87, nou-intratul S. Ion a avut o incursiune pe partea stângă, a ajuns în careu, a trimis în fața porții, dar Hergheligiu nu a ajuns la minge. În minutul 90+1, Bradu a șutat din întoarcere, de la 16 metri, dar Trifon a reținut în doi timpi. Iar în minutul următor, a venit ultima șansă mare a meciului: Coman a scăpat spre poartă, l-a ocolit pe Trifon și a căutat din unghi poarta lăsată liberă, însă căpitanul Zurbagiu a apărut salvator și a respins în corner din fața liniei.

S-a încheiat 0-0, astfel că ne adăugăm în cont primul punct din acest sezon. Urmează o săptămână plină pentru echipa noastră, cu două jocuri oficiale. Mai întâi miercuri, de la ora 17.30, vom juca pe terenul vecinilor de la CSC Ghiroda, în Turul 3 al Cupei României. Iar sâmbăta viitoare, de la ora 11.00, în etapa a 3-a a campionatului, evoluăm pe stadionul unde am obținut promovarea în „B”, cu CSM Reșița.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (77, Zaluschi), Olaru (57, Amariei), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (33, B. Nortey; 77, Tănase), Plokhotnyuk (57, Lalic)

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Pop (85, S. Ion), Lică, Manolache, Velisar – Lupu (77, Hergheligiu), Neacșa (cpt.) (77, Chindriș), Hrezdac, Antonov (59, Bradu), Pîrvulescu – Coman

Declarații

COSMIN STAN

„Nu putem spune că nu e un punct meritat, pentru că am muncit foarte mult. Toți jucători, dar chiar toți, au dat totul astăzi pe teren. Tot ce au putut azi din punct de vedere fizic, au dat tot, de la prima și până la ultima fază a meciului. Cred că ei au avut unele situații mai clare decât noi, mai ales pe final. Din punctul nostru de vedere, ar fi fost păcat să luăm un gol în ultimele minute, pe niște mingi aruncate în careu, după cât am muncit în restul meciului. Probabil și moralul nostru ar fi fost poate afectat”.

„Mișcarea cu Lalic introdus în atac a venit din cauza felului în care decurgea jocului, a terenului. S-a străduit, ne-a ajutat mult prin faptul că am putut arunca mingile pe cineva. Altfel, nu aveam pe cine să le aruncă, pentru că pierdeam ușor duelurile. Așa, fiind acolo Lalic, știam că și dacă nu câștigă duelul cu fundașii centrali, măcar pune presiune pe ei, sare la cap și îi forțează să greșească. Nu s-a întâmplat acest lucru, dar s-a străduit și a făcut exact ceea ce i-am cerut”.

„Nu cred că am riscat cu intrarea lui Bruce. E un jucător cu o tehnică și o viteză foarte bună, și aveam nevoie în teren de un jucător cu un astfel de profil, care să schimbe ritmul. Din punct de vedere tactic, au fost probleme la el și de aceea l-am și schimbat în a doua repriză. Mi-a fost frică, pe final, că nerespectând o sarcină am putea primi gol pe zona lui. Cred că și el își va da drumul și va fi tot mai bun de la joc la joc. Ne-a încurcat însă accidentarea lui Martinov, am pierdut exact jucătorulcu viteză de reacție, care să dezechilibreze, să scoată om din joc. Cât e de gravă accidentarea lui? Acum e în vestiar și bea bere! Cred că nu-i gravă…”.

FLORIN MAXIM

„Suprafața de joc n-a fost cea mai bună, dar cum am zis și înainte de meci, atât noi, cât și ei am jucat pe același teren. Îmbucurător în prima repriză e faptul că nu am luat gol. În cea de-a doua, am intrat mult mai bine în joc, ne-am creat câteva situații bune mai ales pe final. La fazele fixe, nu a fost cea mai bună zi a noastră, deși știam că acolo putem fructifica. Pe un teren ca acesta, așa puteai obține victoria. Într-un final, sunt mulțumit de punctul obținut”.

„Știam că suprafața de joc nu e cea mai bună. La urma urmei, se fac modificări la nivelul gazonului, iar oamenii de aici sunt de apreciat. Au montat un sistem de irigare, de drenaj… Cred că peste două-trei săptămâni vom vorbi la Dumbrăvița despre un teren foarte bun. Acestea au fost condițiile acum, mai mult nu pot să spun”.

„Băieții au fost concentrați și pe defensivă, pentru că nu îmi amintesc de vreo situație a gazdelor. Au fost două nesincronizări, pase în aut ale fundașilor, cum am mai avut, dar nu am ce să le reproșez. Au fost foarte exacți, la fel și cei trei mijlocași centrali”.