Următorul adversar: Concordia Chiajna

În etapa a 3-a a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, echipa noastră va întâlni, în deplasare, pe Concordia Chiajna, o grupare ce a ratat în ultima etapă a sezonului regular prezența în play-off. Ilfovenii au abordat sezonul de primăvară cu o garnitură puternic întărită, cel mai important nume sosit sub comanda antrenorului Eugen Trică fiind, fără doar și poate, Gabriel Tamaș, fundașul ajuns la 39 de ani, care are în palmares 67 de prezențe și 3 goluri pentru echipa națională a României.

Fondată în 1957, gruparea care reprezintă comuna de lângă București și-a început ascensiunea în urmă cu un deceniu și jumătate. În 2007, Concordia Chiajna promova în premieră în Liga a II-a, fiind parte a valului de echipe din Ilfov care au început să se ridice spre eșaloanele superioare ale fotbalului românesc. După numai patru sezoane petrecute în „B”, Concordia a promovat în elită la finele sezonului 2010/2011, nivel la care avea să reziste opt ediții de campionat consecutive. Cea mai bună clasare a „Vulturilor Verzi” pe prima scenă a fost chiar în sezonul de debut, 2011/2012, încheiat pe locul 10. A retrogradat în 2019, iar în stagiunea trecută a fost cât pe ce să revină în primul eșalon, pierzând promovarea la loviturile de departajare în fața Chindiei Târgoviște (a fost 2-1 pentru Chiajna pe teren propriu, 1-0 pentru Chindia în retur, iar dâmbovițenii s-au impus la penalty-uri cu 4-1).

În actualul sezon, după un început ezitant (7 puncte obținute în primele 7 etape), gruparea din Chiajna și-a revenit treptat, odată cu sosirea pe bancă a lui Eugen Trică. În cele 13 meciuri în care i-a condus pe ilfoveni de pe margine, tehnicianul originar din Dolj a obținut 25 de puncte, adică 64,1% din totalul posibil. Chiajna are 5 victorii în ultimele 6 meciuri de campionat, însă a ratat calificarea în play-off din cauza unicului eșec suferit în această perioadă, 1-2 cu Metaloglobus, în ultima etapă a sezonului regular.

Gruparea ilfoveană pornise cu gânduri mari anul 2023, iar mărturie stau mișcările de trupe din pauza de iarnă:

Au plecat: Chesneau (p), Palmeș (f), Bușu (f), Llullaku (a), Ad. Voicu (a), Mustacă (a)

Au venit: I. Popescu (CS Mioveni), Goicea (CS Tunari), Tamaș (Petrolul), Velisar (Petrolul), Petkovski (FC Botoșani), S. Pană (Politehnica Timișoara), Ivanovski (Petrolul), R. Cristea (Metaloglobus)

Iată cum arată lotul actual al Concordiei Chiajna:

Portari: Martin Chudy, Alexandru Duță, Valentin Neacșu, Iustin Popescu, Yanis Stanciu;

Fundași: Leonard Alexandrescu, Gabriel Goicea, Luka Maric, Radu Simion, Alexandru Stănică, Gabriel Tamaș, Mihai Velisar;

Mijlocași: Andreas Burcea, George Călințaru, Ionuț Catrina, Adrian Cierpka, Dorin Codrea, Mihai Constantinescu, Raoul Cristea, Giovani Ghimfuș, Claudiu Negoi, Silviu Pană, Sammy Skytte;

Atacanți: Mirko Ivanovski, Mediop Ndiaye, Petar Petkovski, Raul Rusescu

În sezonul regular, CSC Dumbrăvița a reușit una dintre cele mai consistente prestații din partea de început a stagiunii chiar în deplasarea de pe terenul Concordiei. La 20 august 2022, cele două echipe s-au întâlnit pe „sinteticul” din Buftea, unde s-a înregistrat o remiză spectaculoasă, 2-2. Echipa noastră a condus de două ori, prin reușitele lui Luca Bodri (16) și Petre Simon (65-penalty), dar ilfovenii au revenit de fiecare dată, prin A. Voinea (45+2) și Llullaku (83).

Iată cum au arătat formulele utilizate atunci de cele două echipe:

Concordia Chiajna (antrenor Ianis Zicu): Chudy – Palmeș, Maric, L. Alexandrescu (62, Simion), Bușu – D. Codrea (48, Vl. Mihalcea), Pațurcă – Mediop (46, M. Constantinescu), Negoi, Llullaku – A. Voinea

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei (64, T. Bodri), Bura-Koț, Zurbagiu, C. Toma – Tănase, Martinov – L. Bodri (83, D. Popa), Grancea (83, Blickling), A. Ungureanu (46, Olaru) – Simon (89, Grigoriu)

Următoarea confruntare dintre Concordia Chiajna și CSC Dumbrăvița va avea loc mâine, 8 aprilie, de la ora 11.00, pe terenul central al bazei din Chiajna.

Foto: Facebook – C.S. Concordia Chiajna