Următorul adversar: CSM Reșița, una dintre cele două neînvinse ale Ligii a III-a

Finala barajului de promovare în Liga a II-a ne aduce față în față cu o veritabilă forță a eșalonului terț. CSM Reșița se poate spune că a defilat în Seria a 7-a, atât în sezonul regular, cât și în play-out. Mai trebuie spus că, până în acest punct, după 29 de meciuri disputate în actualul sezon, formația pregătită de Dan Alexa nu a cunoscut încă gustul înfrângerii.

CSM Reșița a dominat ostilitățile în Seria a 7-a, unde în sezonul regular a bifat 16 victorii și două remize în cele 18 meciuri disputate, cu un golaveraj zdrobitor, 61-8. Mai apoi, în play-off, în cele 9 meciuri disputate, a înregistrat 7 victorii și două remize (26-4 golaveraj!), pentru ca în „dubla” cu Ghiroda, din semifinalele barajului, să câștige un meci și să remizeze în celălalt (2-1 golaveraj). Asta îi aduce pe cărășeni la un impresionant total de 29 de meciuri disputate, 24 câștigate, 5 încheiate la egalitate și un golaveraj de 89-13 în actualul sezon!

În întregul eșalon terț, o singură echipă a reușit să ajungă până în această fază fără să fi cunoscut gustul eșecului: CS Hunedoara. Formația care din această vară va prelua oficial brandul Corvinul 1921 are până acum 29 de meciuri disputate, tot cu 24 de victorii și numai 5 egaluri, având însă mai multe goluri marcate – 91, dar și semnificativ mai multe primite decât Reșița – 27.

Rezultatele remarcabile obținute în acest sezon de cărășeni se explică prin bugetul consistent pus la dispoziție după retrogradarea din eșalonul secund, prin experiența băncii tehnice și prin valoarea individuală a jucătorilor. Antrenor e Dan Alexa, iar în lot se află 11 jucători care au evoluat în trecutul lor în prima divizie: Zimmermann, Bărboianu, Dudea, Fota, Cioinac, C. Cristea, Drăghiceanu, V. Munteanu, Velcotă, Mediop și V. Lazăr.

Turul finalei barajului de promovare, CSC Dumbrăvița – CSM Reșița, va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. Manșa retur e programată miercuri, 8 iunie, de la ora 17.30, în Valea Domanului.