Următorul adversar: Față în față cu un brand al Banatului – Ripensia Timișoara

Etapa a 8-a din Liga a II-a de fotbal propune un prim derby al județului Timiș. Echipa noastră va întâlni Ripensia Timișoara, un nume de legendă al fotbalului românesc, care în perioada interbelică a cucerit de patru ori titlul național și de două ori Cupa României. Desigur, cea mai solidă punte dintre Ripensia istorică și comunitatea dumbrăvițeană e reprezentată de Ștefan Dobay, atacantul născut la 26 septembrie 1909 în comuna noastră și remarcat în tricoul roș-galben, fiind părtaș la toate trofeele cucerite de clubul timișorean în anii 30. Ripensia renăscut în urmă cu un deceniu și a prins rădăcini în eșalonul secund, în care participă din 2017.

În prezent, Ripensia e una dintre cele mai tinere participante din Liga a II-a. Dacă luăm în calcul vârsta împlinită de jucătorii din lotul roș-galbenilor până la această dată, vorbim despre o medie de vârstă de doar 20,7 ani. Cel mai vârstic jucător, Cristian Gavra, are 29 de ani, iar cel mai tânăr jucător utilizat, Ioan Vermeșan, va împlini 16 ani abia pe 18 octombrie!

Aflată la cel de-al 11-lea sezon de la reînființare, Ripensia parcurge a șasea ediție de campionat consecutivă în Liga a II-a. Iată clasările roș-galbenilor în precedentele șase participări la acest nivel:

2017/2018 – locul 11
2018/2019 – locul 13
2019/2020 – locul 13 (la întreruperea cauzată de pandemia Covid19)
2020/2021 – locul 15 (sezon regular); locul 4 (Grupa A de play-out)
2021/2022 – locul 12 (sezon regular); locul 4 (Grupa B de play-out)

Înaintea etapei a 8-a, Ripensia ocupă locul 17 în clasamentul Ligii a II-a, cu 5 puncte acumulate. Timișorenii au reușit o victorie (2-1 cu Metaloglobus), au înregistrat două remize (1-1 la Baia Mare și 0-0 cu Csikszereda) și au fost înfrânți de patru ori (0-1 la Buzău, 1-2 cu Slobozia, 0-1 la Brașov și 0-3 la Slatina).

Doi jucători au marcat în acest sezon pentru Ripensia: Cristian Gavra – 2 goluri și Alexandru Piftor – un gol. Roș-galbenii au beneficiat și de un autogol – Mondragon (Minaur).

Iată cum arată lotul Ripensiei în acest moment:

Portari: Ștefan Dobre, Paul Toroc;
Fundași: Răzvan Morariu, Rareș Butnărașu, Raul Ciurel, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Nenad Lalic, Andrei Macrițchii, Nicolae Sofran, Darius Țieranu, Claudiu Zamfirescu;
Mijlocași: Remus Bobocea, Tudor Călin, David Ciurel, Mihai Ene, Alexandru Mogoș, Ianis Mihart, Alexandru Piftor, Gabriel Stoi, Robert Stoica, Raul Vidrăsan;
Atacanți: Ovidiu Agapie, Cristian Gavra, Ioan Vermeșan, Cristian Zetu, Samuel Zimța
Antrenori: Roberto Ivan, Călin Mada, Iulian Muntean, Călin Frunză

Partida CSC Dumbrăvița – Ripensia Timișoara va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.