Următorul adversar: Șoimii Lipova, neînvinsă de 11 etape

Așteptarea e pe cale să ia sfârșit pentru echipa noastră de fotbal. După exact 98 de zile de pauză competițională, vineri, 11 martie, alb-verzii dispută primul joc oficial din 2022. Ne vom deplasa la Arad, pentru jocul cu Șoimii Lipova, programat cu începere de la ora 15.00, pe stadionul „Motorul”.

Înaintea întâlnirii directe, Șoimii Lipova și CSC Dumbrăvița sunt vecine în clasament. Arădenii au 26 de puncte, dar și un meci în plus disputat, în vreme ce formația noastră are în cont 22 de puncte.

Trupa din Lipova și-a fixat drept obiectiv atingerea barajului pentru al doilea sezon la rând. Formația pregătită de Flavius Sabău a început însă cu stângul actualul sezon, suferind singurele două înfrângeri stagionale în primele trei etape. Ambele eșecuri s-au înregistrat pe teren propriu (0-2 cu CSC Ghiroda, în runda inaugurală, și 0-1 cu Crișul Chișineu Criș, în etapa a 3-a).

De atunci, „șoimii” nu au cunoscut gustul eșecului în campionat, înregistrând 7 victorii și 4 remize în cele 11 meciuri ce au urmat. Altfel spus, vineri, la ora meciului cu CSC Dumbrăvița, se va fi împlinit o jumătate de an de la precedenta înfrângere din campionat a echipei din Lipova (meciul cu Crișul a avut loc la 10 septembrie 2021)!

În această pauză competițională, Șoimii Lipova a pierdut o serie de jucători de bază (Trabalka, Bozian, Gherasim, Dolga, T. Bodri), dar a și mutat puternic pe piața transferurilor. Au sosit la echipă fundașul Giosu (ultima oară la Luisiana, Italia – marcator pentru Politehnica Timișoara împotriva formației noastre în amicalul disputat în această iarnă), mijlocașul Dobrean (reactivat), atacanții Modan (Chișineu Criș) și Capătă (Pecica). Ultimii doi sunt printre cei mai prolifici marcatori ai seriei în sezonul de toamnă, reușind câte 6 goluri pentru fostele lor echipe.

Iată cum arată lotul Șoimilor Lipova pentru această primăvară:

Portari: Iliescu, Buta, Bujor;
Fundași: Nicolescu, Ab. Popa, Giosu (Luisiana, Italia), Suslak, Aldan, Polgar, Stoin, Nagy (Zalău);
Mijlocași: Filimon, Dobrean (reactivat), Salhi, Simion, Gavrilă, Hațegan, Prună, Leric;
Atacanți: Modan (Crișul), Capătă (Pecica), D. Ciubăncan, Brad, A. Rusu

Antrenor: FLAVIUS SABĂU

Vă amintim, CSC Dumbrăvița a suferit prima înfrângere din acest sezon chiar în fața Șoimilor Lipova, în disputa din etapa a 7-a, de pe arena „Ștefan Dobay”. Arădenii s-au impus cu 2-0, pe 8 octombrie 2021. Asupra acestei partide vom reveni, pe larg, într-un material următor, care va analiza confruntările directe dintre Lipova și Dumbrăvița de la nivelul Ligii a III-a.