Următorul adversar: Unirea Constanța sau imprevizibilitatea tinereții

În etapa a 15-a din Liga a II-a de fotbal, echipa noastră primește vizita formației cu cel mai tânăr lot din acest eșalon. E vorba de Unirea Constanța, grupare cu care ne învecinăm în partea de jos a clasamentului. Se vor întâlni, practic, defensivele cele mai permisive ale campionatului (Dumbrăvița – 32 de goluri primite vs. Unirea – 31 de goluri primite). Va fi un meci care pe care, extrem de important pentru ambele grupări în privința luptei pentru supraviețuirea în eșalonul secund.

Unirea, deși încă poartă orașul Constanța în denumire, nu mai are foarte mari legături cu zona Dobrogei. Această grupare s-a fondat în vara anului 2021, pe locul rămas vacant după fuziunea echipei Farul Constanța cu prim-divizionara Viitorul. Inițial, noul club ar fi trebuit să reprezinte Mangalia, dar a început prin a-și disputa meciurile de acasă la Techirghiol – acolo unde a și rămas pe tot parcursul toamnei 2021. După vacanța de iarnă, am regăsit-o pe Unirea mai aproape de București, disputându-și meciurile de acasă din a doua jumătate a sezonului trecut la Buftea. În această vară, a urmat o nouă mutare, tot în Ilfov, la Clinceni. Lotul echipei e format din juniori proveniți în mare parte din academia celor de la FCSB, mulți dintre ei fiind internaționali de juniori. Echipa este antrenată de experimentatul tehnician Dacian Nastai.

Deși privită la început ca o victimă sigură la retrogradare, Unirea a reușit să încurce multe calcule în actuala stagiune. Are până în prezent patru victorii (2-1 cu Viitorul Târgu Jiu, 3-1 cu Gloria Buzău, 1-0 cu Minaur Baia Mare și 1-0 cu CSM Slatina). De altfel, pe Slatina a învins-o surprinzător, chiar în deplasare, acestea fiind și primele puncte externe cucerite de echipa ce activează în Ilfov. Pe teren străin, Unirea nu mai marcase decât la Galați (unde a pierdut cu 2-3) și la Dej (unde a cedat cu 1-2). Din punct de vedere statistic, ar fi de remarcat faptul că Unirea e, alături de Viitorul Târgu Jiu, singura formație care nu a înregistrat nicio remiză în acest sezon.

Vorbim, deci, despre formația cu cel mai tânăr lot din Liga a II-a – aceasta fiind una dintre explicațiile evoluțiilor fluctuante din acest sezon. Cel mai vârstnic jucător e fundașul Cătălin Tudose, în vârstă de 23 de ani – de altfel, singurul născut înainte de anul 2000! La polul opus, cel mai tânăr jucător din lot e portarul Cristian Ștefan, născut la 16 mai 2005. Unirea a marcat 12 goluri în primele 14 runde, un sfert dintre reușite purtând semnătura lui Andrei Pandele.

Iată lotul de care dispune în acest moment Unirea Constanța:

Portari: Mario Popescu, Cristian Ștefan, Răzvan Udrea;

Fundași: Alexandru Arnold, Ștefan Cană, Paul Coza, Alexandru Șuteu, Dan Tălmaciu, Cătălin Tudose, Radu Zamfir;

Mijlocași: Laurențiu Ardelean, Radu Cireșoiu, Aurelian Ciuciulete, Alexandru Enache, Mario Lăcătuș, Aleksandru Longher, Valentin Mitrache, Luca Mitrică, Alexandru Neacșu, Andrei Pandele, Ciprian Timiș, Rareș Trif;

Atacanți: Andreas Chirițoiu, Ianis Malama, Adrian Niță, Vlad Șerbănescu, Robert Tudor

Partida CSC Dumbrăvița – Unirea Constanța se va disputa sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”. De altfel, acesta e și ultimul joc oficial pe care echipa noastră îl dispută în fața propriilor suporteri în 2022!

Foto: Leczki Jozsi/ Facebook Ripensia UVT