Următorul adversar: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

În etapa a a 5-a a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, vom primi vizita echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, o formație aflată spre finalul celui de-al cincilea sezon consecutiv în acest eșalon. Cu menținerea în „B” deja asigurată din punct de vedere matematic, formația pregătită de timișoreanul Călin Cojocaru vine la Dumbrăvița fără presiune, însă ultimele rezultate ale echipei au demonstrat că e într-o formă foarte bună și că poate pune probleme oricărei echipe pe orice teren.

Actuala reprezentantă a orașului lui Brâncuși în Liga a II-a a apărut la acest nivel în urmă cu cinci ani, ca ACS Energeticianul Târgu Jiu. E denumirea pe care ACS Șirineasa o preluase în vara lui 2018, după promovarea în „B”, iar în primul sezon din acest eșalon și-a disputat jocurile de acasă la Petroșani, pe stadionul „Petre Libardi”. Mutarea la Târgu Jiu și preluarea actualei denumiri – ACS Viitorul Pandurii – s-a produs odată cu sezonul 2019/2020.

La prima participare în Liga a II-a, echipa a încheiat pe locul 16 după disputarea celor 38 de etape ale sezonului 2018/2019, loc retrogradabil, dar a putut continua la acest nivel profitând de alte retrageri. În ediția următoare, Viitorul Pandurii a ocupat locul 10 după cele 23 de etape ce se disputaseră înainte de întreruperea campionatului din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Cea mai bună comportare de până acum în Liga a II-a s-a consemnat în sezonul 2020/2021, când echipa a încheiat pe 7 în sezonul regular, ratând „la mustață” prezența în play-off (a avut 32 de puncte, la fel ca FK Csikszereda și Politehnica Timișoara, care au avut câștig de cauză la întocmirea clasamentului în 4, unde a mai fost inclusă și Farul Constanța). În play-out, a fost repartizată în Grupa B, unde a încheiat pe locul 2, departe de orice grijă a retrogradării. Și în sezonul trecut, Viitorul Pandurii s-a salvat fără mari emoții: locul 13 în sezonul regular și locul 3 în Grupa B din play-out.

În actualul sezon, a încheiat pe poziția a 12-a prima parte, iar în play-out a fost repartizată, la fel ca în ultimii doi ani, tot în Grupa B, ocupând în prezent locul 3, cu 32 de puncte, două mai multe decât echipa noastră dar și un joc în plus disputat. Gorjenii și-au asigurat matematic menținerea în Liga a II-a în etapa trecută, prin victoria de pe teren propriu, cu 1-0, în fața Concordiei Chiajna.

Din iarnă, pe banca tehnică a Viitorului se află timișoreanul Călin Cojocaru (cel care în județul Timiș le-a mai pregătit pe Millenium Giarmata și ACS Poli Timișoara). În cele 7 meciuri disputate în acest an calendaristic, gorjenii au adunat 11 puncte, aflându-se la egalitate din acest punct de vedere cu echipa noastră. În deplasare, trupa din Târgu Jiu a agonisit 11 puncte în acest sezon (3 victorii, 2 remize și 6 înfrângeri).

În sezonul regular, echipa noastră s-a duelat cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu în chiar prima etapă a sezonului. La 6 august 2022, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, alb-verzii noștri au câștigat meciul lor de debut în Liga a II-a cu 1-0, prin golul marcat de Răzvan Ghinescu, din penalty, în minutul 24. Să ne amintim formulele utilizate în acel joc:

Viitorul Târgu Jiu (antrenor Florin Stîngă): Opric – Stoian, Core, Băican (83, Banu) – L. Caba, Țegle, Brînzan (46, Răsdan), Mitrică (63, Vespe), Gîrbiță (46, Al. Dulca) – Dodoi (cpt.) (84, Rogac), Cl. Dragu

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Olaru, Tănase, Grancea (68, Curea), Ghinescu (75, S. Sabău) – Simon (83, Ungureanu), L. Bodri

Meciul CSC Dumbrăvița – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ştefan Dobay”.