Vântul, principalul adversar pentru alb-verzi

Echipa noastră de fotbal s-a impus astăzi, în penultimul amical al perioadei de pregătire, 2-1, la Jimbolia, cu CS Comloșu Mare. Meciul s-a disputat pe un vânt foarte puternic, care a pus probleme mari ambelor combatante.

Adversarul nostru din Liga a IV-a a început ceva mai bine meciul și a deschis scorul, în minutul 18, după un corner acordat ușor de alb-verzi. Pecarov, din lateral stânga, l-a învins pe Trifon cu un șut la colțul lung. Încetul cu încetul, formația noastră a pus stăpânire pe joc, iar Grigoriu a început să apară tot mai des la finalizare. În minutul 28, a trimis din cinci metri mult peste poartă, două minute mai târziu a trimis din întoarcere pe lângă poarta goală, pentru ca în minutul 36 să găsească drumul spre gol, după o pasă excelentă primită de la Martinov, care l-a lăsat singur cu portarul.

După scurgerea primei ore de joc, antrenorul Cosmin Stan a schimbat aproape complet liniile, iar aparițiile în fața porții adverse au fost mai dese și mai periculoase. Făgărășanu a trimis o lovitură de cap, din apropierea porții, pe direcția goalkeeperului advers (min. 63), Martinov a tras de la distanță, puțin pe lângă vinclu (min. 63), iar Luca Bodri a izbit bara din stânga portarului (min. 69). Golul de 2-1 a venit în cele din urmă în minutul 70, grație lui Ghinescu, decarul nostru insistând în careul advers pentru o minge la prima vedere pierdută, pe care a trimis-o în poartă, din lateral stânga, la colțul lung. Până la final, Tismonar a ratat două șanse bune de desprindere: mai întâi, șutul său a fost respins de pe linia porții de un fundaș advers (min. 82), iar apoi a nimerit bara, din situație de unu la unu cu portarul (min. 89).

Echipa noastră a început jocul în formula Trifon – Vidican, Bain, Benea – Ilan, Martinov, Olaru, Paunchici, Ghinescu – Ciubotariu, Grigoriu. După pauză, între buturi a intrat Ciui, iar din minutul 60, distribuția jucătorilor de câmp a fost Bura-Kot, Bain, Moțiu – Amariei, Martinov, Zurbagiu, Bodri, Ghinescu – Tismonar, Făgărășanu.

„Mi-e greu să vorbesc despre fotbal pe un asemenea vânt. Doar a fotbal nu a semănat ceea ce s-a jucat astăzi. Dacă ne uităm doar la mișcările din teren, cred că a fost în regulă. Dar vântul puternic a influențat foarte mult calitatea jocului. E foarte greu să joci fotbal pe o astfel de vreme. Sigur, a fost și terenul denivelat, dar în perioada asta oricum nu putem vorbi despre terenuri foarte strălucite. Preferam mocirla de miercuri, din Bihor, în locul acestui vânt, care nu ne-a lăsat să construim, pentru că nu puteam nicicum ține mingea”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan.

Pe lângă mai vechiul accidentat Paulevici, a absentat și Dumitru Schinteie, care a efectuat câteva alergări ușoare, dar nu a intrat la joc. „Schinteie a reluat pregătirile începând de ieri. Treptat, va intra în efort. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi la un nivel optim și ne vom putea folosi de el la ultimul meci amical”, a explicat Cosmin Stan.

Ultimul amical dinaintea reluării campionatului pentru CSC Dumbrăvița va fi vinerea viitoare, pe terenul din Plopi, cu juniorii Under 17 de la Politehnica Timișoara.