Victorie clară în ultimul test

Fotbaliștii noștri au repurtat o victorie clară în ultimul amical din perioada de pregătire, 7-0 cu juniorii U17 ai Politehnicii Timișoara, într-un meci disputat pe durata a 75 de minute (40+35).

În prima repriză a partidei desfășurate în cartierul timișorean Plopi, alb-verzii și-au valorificat dominarea prin cinci goluri: Tismonar (min. 18 și 40) și Făgărășanu (min. 28 și 30) au reușit câte o „dublă”, golul de 2-0 fiind marcat de fundașul Bura-Koț, după o minge recuperată la 20 de metri.

Bura-Koț și Zurbagiu au fost singurii menținuți în teren pe parcursul reprizei secunde. Și această parte a meciului a fost controlată clar de echipa noastră, care și-a creat un număr însemnat de ocazii, reușind să fructifice două: Grigoriu (64) și Bura-Koț (74). Dintre șansele ratate, menționăm șuturile expediate în bară de Ilan (58) și Gologan (66).

Antrenorul Cosmin Stan a început jocul cu Trifon – Bura-Koț, Bain, Moțiu – Bodri, Zurbagiu, Schinteie, Martinov, Ghinescu – Tismonar, Făgărășanu. În repriza a doua, formula utilizată a fost Ciui – Bura-Koț, Zurbagiu, Vidican – Amariei, Olaru, Gologan, Paunchici, Ilan – Ciubotariu, Grigoriu.

„Parțial, mă declar mulțumit. Având în vedere că a fost ultimul test înaintea reluării campionatului, mă așteptam la mai mult. Mai avem o săptămână, în care putem regla anumite probleme. Sper să și reușim acest lucru și să arătăm mai bine săptămâna viitoare, în primul joc oficial, cu Șoimii Lipova”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan.

Au lipsit la jocul de astăzi mai vechiul accidentat Paulevici, dar și Benea, care se confruntă cu o problemă similară cu cea care l-a ținut preț de un an și jumătate pe tușă. Din păcate, el nu va mai fi apt de joc în acest sezon. Situația lui e explicată de antrenorul Cosmin Stan: „E o problemă mai veche, cronică. E vorba de tendoanele care leagă mușchii. A avut înainte o problemă la un tendon, iar acum la altul. Îmi pare rău, pentru că după un an și jumătate de pauză, a prins șase săptămâni de pregătire zi de zi, iar acum, chiar înaintea reluării campionatului, au apărut aceste probleme. Din păcate, pe el l-am pierdut pentru acest sezon. Sper să aibă puterea să nu renunțe la fotbal, să-și mai dea o șansă, deși recuperarea e foarte dificilă în cazul lui”.