Victorie conturată după pauză

Echipa noastră de fotbal a disputat astăzi un nou amical – al cincilea al perioadei de pregătire – pe terenul formației de Liga a IV-a Cocoșul Orțișoara. Alb-verzii s-au impus cu 2-0, ambele reușite fiind consemnate în a doua jumătate a meciului.

Prima repriză a fost dominată teritorial de băieții noștri, care au fost prezenți majoritatea timpului în jumătatea adversă de teren, însă soluțiile alese în fața porții nu au fost cele mai reușite. Pe fondul dominării noastre, cei din Orțișoara și-au creat câteva situații bune, pe contraatac, prin Ousmane Gueye și Adrian Dan.

Alb-verzii au deschis scorul după numai șapte minute de la reluare, după un penalti obținut de Ciubotariu și transformat de tânărul Luchian Gologan. În minutul 58, Martinov a acuzat dureri la nervul sciatic, iar pentru a nu risca o accidentare mai gravă, a fost reintrodus în teren Andrei Olaru, utilizat într-o poziție mai avansată decât în mod obișnuit. Scorul final a fost fixat în minutul 69, atunci când Alexandru Tismonar a fost excelent lansat de Schinteie și l-a executat pe portarul gazdelor, din situație unu contra unu.

Iată cele două formule utilizate astăzi de antrenorul Cosmin Stan:

Repriza I: Ciui – Ilan, Bura-Koț, Bain, Ghinescu – Zurbagiu, Olaru – Hațegan, Paunchici, Grigoriu – Făgărășanu
Repriza a II-a: Ciui (60, Trifon) – Amariei, Vidican, Moțiu, Benea – Schinteie, Gologan – Ciubotariu, Martinov (58, Olaru), L. Bodri – Tismonar

„Lipsa de prospețime se vede poate cel mai bine în această perioadă. Știința jocului, însă, cred că o avem. Am început destul de bine să asimilăm principiile acestui sistem, 4-2-3-1. Cred că am făcut un joc bun, având în vedere și starea terenului, care a fost foarte denivelat. Chiar și așa, ne bucurăm că am putut să disputăm încă un joc pe iarbă. Urmează încă zece zile de antrenamente de încărcare, în care vom pregăti și un alt sistem de joc, pentru a fi cât mai bine acoperiți. E important să cunoaștem două sisteme diferite, în care să ne putem replia după caz”, au fost concluziile antrenorului Cosmin Stan.

Noutatea din lotul echipei noastre a fost reprezentată astăzi de Roberto Hațegan. Mijlocaș ofensiv sau atacant, e născut la 26 aprilie 2001 la Chicago, într-o familie de români. A crescut, în Statele Unite, la Sacramento Republic FC și în Germania, la FC Nurnberg, iar în vara anului trecut a fost legitimat la Politehnica Timișoara. Pentru alb-violeți, a bifat opt meciuri în Liga a II-a și a marcat un gol.

„Hațegan a venit în probe, momentan. Mi-a plăcut cum a evoluat, dar rămâne de văzut dacă îl oprim sau nu. Lotul nostru ar fi fost complet, din punctul meu de vedere, cu 20 de jucători de câmp și trei portari. Perioada de transferuri se încheie luni, în data de 14. Deocamdată nu pot oferi o informație certă în ceea ce îl privește. Vom avea o discuție, împreună cu conducerea, și vom lua o decizie”, a spus Cosmin Stan despre fostul polist.

Urmează, pentru CSC Dumbrăvița, o nouă săptămână cu două amicale: miercuri, 16 februarie, în deplasare cu Gloria Lunca-Teuz Cermei, iar sâmbătă, la Sânpetru Mare, cu Avântul Periam.